honing tijdens de zwangerschapHet lekkerste natuurlijke product is honing. De nuttige eigenschappen kunnen niet worden gezegd. Al van kinds af aan herinnert ieder van ons zich dat met een verkoudheid, een hoest, eerste hulp honing is. Virale en infectieziekten zijn echter niet de enige problemen waarmee deze natuurlijke delicatesse kan omgaan.

Trouwens, heb je je ooit afgevraagd waarom de eerste maand na het huwelijk honing wordt genoemd? Dat klopt, want tijdens deze periode moeten de pasgehuwden een grote hoeveelheid honing eten. Omdat het in de oudheid bekend was dat dit zoete product van de bijenteelt een gunstig effect heeft op het voortplantingssysteem, zowel vrouwen als mannen. Maar zelfs als ze weten wat de gunstige eigenschappen van deze natuurlijke zoetheid zijn, ontkennen veel vrouwen die zich in een interessante positie bevinden, het plezier om zelfs maar één lepel honing te eten, uit angst de baby te schaden. Hoe gerechtvaardigd zijn dergelijke ontberingen en of het mogelijk is om honing te eten tijdens de zwangerschap - laten we het uitzoeken.

Honing tijdens de zwangerschap als medicijn

Het lijkt erop dat honing in zijn samenstelling dicht bij het bloedplasma van een persoon is, dan kan het de toekomstige moeder schaden? Zelfs artsen, gegeven wetenschappelijk bewezen feiten en vele jaren ervaring van generaties, schrijven honing voor aan zwangere vrouwen met verschillende aandoeningen. Bijvoorbeeld:

  1. Toxicose is een onaangename metgezel van de eerste maanden van de zwangerschap, het verduistert de vreugde van aanstaande moederschap en wordt soms een ernstige bedreiging voor de verdere invloed van het kind. In de schatkamer van volksrecepten zijn er verschillende manieren om aan deze kwaal het hoofd te bieden. Om bijvoorbeeld misselijkheid te verwijderen kan een lepel honing, gegeten op een lege maag, of een glas warm water, met daarin opgeloste honing en citroensap.
  2. Een ander dringend probleem voor zwangere vrouwen is constipatie en zwelling, die toekomstige moeders bijna vanaf de eerste dagen van de zwangerschap beginnen lastig te vallen. En in dit geval zal honing zwangere vrouwen te hulp komen. De natuurlijke enzymen die in dit product zitten, normaliseren namelijk het functioneren van het spijsverteringskanaal.
  3. Vooral niet zonder honing tijdens de zwangerschap in het 2e en 3e trimester, wanneer de constante partner van een vrouw brandend maagzuur wordt. Een lepel honing en een glas warm water zullen helpen om dit probleem aan te pakken en een rustige slaap naar mama te brengen.
  4. Honing tijdens de zwangerschap in het eerste trimester beschermt een vrouw tegen virussen en verkoudheden. Immers, tijdens deze periode is de immuniteit van de vrouw verminderd en zijn veel medicijnen gecontra-indiceerd. Daarom is het eten van honing in kleine hoeveelheden noodzakelijk voor zowel preventie als behandeling.
  5. In het ritme van het moderne leven, is het moeilijk om jezelf te beschermen tegen stress en nerveuze schokken. Natuurlijk is het buitengewoon onwenselijk om de toekomstige moeder ongerust te maken, maar als het al gebeurt, ontspan dan en kalm slaap zal helpen, nogmaals, honing, opgelost in water of melk.

Dus, samenvattend, kunnen we met vertrouwen zeggen dat honing tijdens de zwangerschap kan worden gegeten. Omdat het een gunstig effect heeft op veel organen en systemen van het organisme van de toekomstige moeder, en in het bijzonder:

  • ontspant het zenuwstelsel en musculoskeletale gladde spieren van de baarmoeder;
  • versterkt het immuunsysteem;
  • helpt bij het normaliseren van het niveau van hemoglobine;
  • verbetert de werking van het hart en de bloedtoevoer;
  • verzadigt het lichaam met nuttige mineralen en aminozuren.

Kan ik honing eten tijdens de zwangerschap?Contra-indicaties voor het gebruik van honing tijdens de zwangerschap

Ondanks de rijke samenstelling en nuttige eigenschappen, moeten honing, propolis en andere bijenproducten tijdens de zwangerschap voorzichtig worden gebruikt. 50-100 gram - een toegestane dagelijkse portie honing voor een toekomstige moeder. Deze beperkingen houden verband met het feit dat het product een sterk allergeen is en niet alleen huiduitslag kan veroorzaken, maar ook Quincke's oedeem. Bovendien kunt u geen misbruik maken van honing bij vrouwen met lage bloeddruk, diabetes en obesitas.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =