hoe emo te worden

Als protest tegen de dogma’s van de consumptiemaatschappij in de 20e eeuw met verschillende jeugd subculturen die meestal ouders van tieners, vooral degenen die zijn geschokt kijken naar haar reïncarneren kind bang te maken. Dit is niet altijd correct en gerechtvaardigd: eerst moet u de essentie van deze of die jeugdtrend begrijpen, openlijk met uw kind praten en vervolgens conclusies trekken. Een van deze moderne subculturen voor jongeren, emo, is ontstaan ​​in de jaren 80 in het Westen en ondersteunde een speciale muzikale richting, dicht bij punk. Net als elke andere jeugdbeweging, laat het tieners zich uiten via kleding, haar, muziek.

Het beeld van emo

Kledingemo wordt meestal uitgedrukt in twee contrasterende kleuren, meestal is het roze en zwart. T-shirts, blouses met felle prints, vod sneakers, gestreepte legging of skinny jeans, een brede riem met klinknagels, schoudertas – dat is een typisch beeld van emo tiener. Complementeer zijn schuine pony, kinder haarclips en strikken in het haar van de meisjes, lichte huid en felgekleurde ogen. Adolescenten die zich identificeren met deze subcultuur zijn ook goed in het doordringen, doordringen in alles wat ze hebben waarvoor er voldoende verbeeldingskracht en moed is. De muziek ze luisteren naar emo, veilig kan worden toegeschreven aan de post-hardcore en pop punk, maar de essentie van de nummers, één – liefde, pijn en dood.

Hoe word je een emo?

Als je de vertegenwoordigers van de subcultuur gelooft, dan is emo vooral de innerlijke staat van de menselijke ziel. En om in hun wereld te duiken, is het niet genoeg om geschikte kleding te dragen en een knaller te maken. Tieners geven vrij eenvoudig en naïef advies over hoe je een emo-meisje of een emo-jochie kunt worden:

  • Wees niet bang om je gevoelens te uiten: huil snikkend, lach hard;
  • niet afhankelijk zijn van de mening van de samenleving;
  • sta open voor anderen, maar laat nog steeds een deel van de innerlijke wereld met je achter (dit is precies wat de pony die het gezicht bedekt symboliseert);
  • vaak en veel te fotograferen;
  • luister naar de juiste muziek.

Als we het probleem te benaderen serieus en niet toe te geven aan modetrends, het in eerste instantie beter te leren kennen met de geschiedenis van de jeugd subcultuur emo, lees thematische forums, gewijd aan haar, om te begrijpen hoe je innerlijke wereld is vergelijkbaar met de ideeën en meningen van de vertegenwoordigers van zwarte en roze flow.

Symbologie en kenmerken van emo

Zoals alle subculturen hebben emo’s hun eigen, unieke tekens en symbolen. De belangrijkste kenmerken die veilig de tiener emo kan identificeren schoudertas, set van iconen, kleurrijke armbanden en polsbanden, veelkleurige kralen, en bovenkant van de afbeelding – een zachte teddybeer, die vaak opengereten de maag wordt genaaid grove schroefdraad. emo attributenEmo-personages zijn een schedel met botten, een roze hart, een pistool van zwart of roze, een zwarte vijfpuntige ster op een roze achtergrond.

Psychologie van emo

Zoals al eerder vermeld, is emo vooral het uiten van emoties. Heel vaak zijn meisjes en jongens van deze subcultuur kwetsbare en depressieve mensen. De belangrijkste emoties die emo leven zijn liefde, melancholie, eenzaamheid. En, als een tiener vraagt: “Wat heb je nodig om emo te worden?”, Dan moet hij gaan nadenken over deze emoties, of hij in staat is om hun dag-tot-dag te ervaren. Er wordt ook verondersteld dat de vertegenwoordigers van deze jeugdbeweging in staat zijn om een ​​scherpere en diepere, oprechte empathie te voelen.

Ouders wier kind is toegetreden tot de zwarte en roze subcultuur moeten zich bewust zijn van de essentie van de houding Emo tieners geen druk te zetten op hem, en in ieder geval niet de schuld voor een dergelijke gewaagde keuze. De tijd zal komen, en hij zal de juistheid van zijn beslissing ontdekken, en misschien gewoon “opgroeien” uit dit beeld.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4