Hoe leer je om een ​​kind van 6 jaar oud te lezenModerne ouders leren hun kinderen letterlijk uit de wieg te lezen. Om dit te doen, zijn er compleet verschillende, maar zeer effectieve technieken die perfect werken met het juiste doorzettingsvermogen van de moeder of vader.

Maar als om welke reden het kind weigert training, de zaak is ingewikkeld, omdat het dichter bij de school, moet de grote vaardigheden al een toekomstige eerste-klassers, en dus het geval van ouders - zo snel mogelijk om een ​​kind te leren lezen 5-6 jaar.

Goede hulp voor ouders van kinderen van 6 jaar en ouder zal zijn manual "leren lezen" of iets dergelijks. Zeer populair auteur primer NS Zhukova dat de beste helpt het kind om een ​​moeilijke wetenschap beheersen om het.

Hoe kan een kind interesseren om te lezen op 6-jarige leeftijd?

Vaak wil een kind van 6 jaar niet leren lezen als hij weinig aandacht krijgt en er simpelweg niet mee omgaat. Mama zou vanaf de vroege leeftijd geïnteresseerd moeten zijn in het kind met een gedrukt woord, hem fleurige kleurrijke boeken kopen en samen lezen. Na verloop van tijd zal de baby dol zijn op het dagelijkse ritueel van het lezen van sprookjes en zal het willen leren lezen.

Meestal hebben kinderen die de basisprincipes van lezen niet onder de knie hebben bij het zesde levensjaar, weinig reden om te leren. De taak van ouders is om het zo effectief mogelijk te maken. Om dit te doen, kun je de methode van beloningen gebruiken voor het geleverde werk, evenals lof - omdat het veel betekent voor de volwassen persoon.

Mam kan een kind provoceren zodat hij het wil lezen. Liefhebbers van computerspelletjes kunnen bijvoorbeeld helpen als de ouders weigeren in de zoekmachine het spel te vinden dat ze nodig hebben, maar hem ervan zullen overtuigen dat hij het zelf kan, alleen leren lezen.

Hoe leer je een kind snel om te lezen op 6-jarige leeftijd?

Om de persoon te leren lezen die het nooit in de kortst mogelijke tijd heeft gedaan, kost het veel moeite, want er is nog maar heel weinig tijd over voor de school. Het is niet noodzakelijk dat het kind het hele alfabet kent, omdat hij nu in fasen wordt onderwezen:

  1. De eerste die klinkers leert en repareert.
  2. Dan zijn er stemhebbende medeklinkers en dan zindert het.
  3. Nadat de letters zijn bestudeerd, kan men beginnen met het samenstellen van lettergrepen.
  4. Toen het kind uitvond hoe letters op de juiste manier te verbinden, is het nodig om de vaardigheid vast te stellen om alle mogelijke lettergrepen te lezen, bestaande uit zowel klinkers als gecombineerde lettergrepen.
  5. Nadat het kind alle lettergrepen heeft leren lezen, proberen we de eenvoudigste woorden te lezen, Leer om te lezen voor kinderen van 6 jaar oudgeleidelijk verhuizen naar het complex.

Je kunt in geen geval een kind disciplineren, hem uitschelden omdat hij het niet begrijpt, en nog meer zijn stem verheffen. De baby zal niet begrijpen wat er van wordt verlangd, maar sluit het alleen en compliceert het leerproces.

Om de leerresultaten te beoordelen, moet u weten hoe het kind op de leeftijd van 6 jaar moet lezen. Dit zal de leestechniek helpen. Snitch het ene moment en laat het kind een eenvoudige tekst lezen. Aangezien kinderen tegen het einde van de eerste helft van de 1e graad ongeveer 25 woorden per minuut moeten lezen, is het voor de zesjarigen normaal om 10-15 te zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 14 =