Hoe het plein te spelen? | actualidadypolitica.com

Hoe het plein te spelen?

hoe speel je vierkant

Er zijn tal van bewegende balspellen, maar niet allemaal zijn ze zo populair als het werfspel "vierkant" in een goed gezelschap. Deze game is vertrouwd van kinds af aan tot bijna iedereen. Als het veld in de tuin werd getrokken, was het meestal nodig om te wachten tot hij speelde. Velen, die zijn opgegroeid, zijn vergeten hoe ze het spel "vierkant" moeten spelen, het is beslist onaanvaardbaar! Deze kennis moet noodzakelijkerwijs worden doorgegeven aan de volgende generatie jonge spelers.

Regels van het spel

Deze game is voor vier personen. Het veld voor het spel is een vierkant, krijt getrokken in vier gelijke segmenten. Als iemand de spelregels in het 'vierkant' is vergeten of ze niet kent, zullen we ze eraan herinneren. Voor de start van het spel in het "vierkant" met de bal, kwamen de deelnemers overeen hoeveel punten het spel verder gaat (het standaardbedrag is 20 punten). Elke speler nam zijn eigen deel van het plein. Het recht van de eerste bediende werd meestal gespeeld door de bal vanuit het midden van het vierkant omhoog te gooien: op welk deel het viel, dat en de eerste die serveerde. De server gooide de bal op zo'n manier dat hij na het stuiteren over zijn deel van het veld terugsprong en in de "andermans", diagonaal, terechtkwam. De verdediger heeft het recht om de bal alleen te raken na één aanraking op zijn deel van het vierkant. Bijna zoals tennis, maar alleen met voeten. Om de verdedigende bal te verslaan heeft alleen het recht op de voeten, de knie en het hoofd. Na de eerste aanraking van de bal op het veld om te verslaan is het verboden. Als de server de diagonaal met de bal mist en het andere kwart niet raakt, wordt hem één punt voorgelezen en in het geval dat de verdediger de bal heeft geschopt en deze buiten het bereik is geraakt vierkante regels veld, een punt werd hem voorgelezen. De verdediger had het recht om niet meteen de bal naar een ander veld te schoppen, hij kon het naar eigen inzicht vullen, zelfs buiten zijn veld zijn, maar niet deelnemen aan het veld van tegenstanders. Na een van de deelnemers-spelers scoorde vijf punten, was er een verandering van de velden met de klok mee. De wedstrijd eindigde toen één speler 20 punten scoorde.

Ongeveer 10 jaar geleden wist elke jongen in de tuin hoe hij het "vierkant" met de bal moest spelen, maar zelfs nu nog, wanneer videogames de werfspellen hebben geduwd, blijft deze game relevant. Het is buitengewoon spannend en interessant, behalve dit, degenen die op het "plein" speelden, excelleerden in het voetbal omdat ze wisten hoe ze de bal moesten besturen. "Kvadrat" herinnert zich vele generaties huiskinderen, die uren verloren waren gegaan aan dit fascinerende spel.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 + = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: