hoe de kwaliteit van moedermelk te verbeteren

De kwaliteit van moedermelk die de baby direct krijgt, beïnvloedt de gezondheid van het kind, zijn immuniteit en intellectuele en lichamelijke ontwikkeling.

Elke moeder weet dat moedermelk het beste voedsel is dat ze een kind kan geven in de eerste maanden van zijn leven. Moedermelk beïnvloedt de vorming van een groeiend lichaam en zonder de vetten waarmee het rijk is, is het onmogelijk om membranen van cellen en het netvlies van het oog te ontwikkelen.
Vaak, als de baby vaak huilt en lichtjes gewicht toevoegt, maken vrouwen zich zorgen over het onvoldoende vetgehalte van melk. In een poging om de kwaliteit van borstvoeding te verbeteren, injecteren vrouwen meer vet in hun dieet, terwijl ze de fout maken, omdat overtollig vet de situatie niet kan beïnvloeden.

Hoe de kwaliteit van moedermelk controleren?

Elke vrouw thuis kan een test uitvoeren om de kwaliteit van moedermelk te bepalen. Giet de melk in een transparante schaal en laat het gedurende maximaal 7 uur op kamertemperatuur komen. Gedurende deze tijd zal het olieachtige deel van de moedermelk afsplitsen, het moet gemiddeld 4% zijn.

Hoe de kwaliteit van moedermelk verbeteren?

Een andere veel gebruikte misvatting van zogende vrouwen is om meer vloeistof te drinken, waardoor de hoeveelheid en kwaliteit van melk wordt verhoogd. Het drinken van vocht is natuurlijk noodzakelijk om uitdroging te voorkomen, maar om meegesleept te worden en meer water te drinken dan een vrouw nodig heeft, is het niet waard. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van melk.

Maar het eten van een kopje thee met melk kort voor het voederen, integendeel, zal de aankomst van melk vergemakkelijken.

Producten die de kwaliteit van moedermelk verbeteren

Bij borstvoeding is het noodzakelijk om het voedselrantsoen van de moeder maximaal te diversifiëren, wat volledig aan alle behoeften van het kind zal voldoen.

Wanneer borstvoeding mag gebruiken:

  • een verscheidenheid van pappen op het water;
  • graansoep;
  • vlees;
  • gefermenteerde melkproducten;
  • verse groenten;
  • bananen, groene appels;
  • zwart brood, ongezoete koekjes; kwaliteit van moedermelk
  • thee zwart, groen, compote;
  • pasta;
  • Melk, boter, kaas en magere kwark.

Maar koffie, alcohol, uit uw dieet moet worden uitgesloten.

Je moet voorzichtig zijn bij het gebruik van producten die vaak allergieën veroorzaken bij je baby - citrusvruchten, aardbeien, honing, chocolade, kaviaar, zeevruchten. Van de voeding van de moeder tijdens de borstvoeding hangt af van of het kind later allergisch zal zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =