het kind hangt op de borstMoeders die borstvoeding geven op natuurlijke voeding ervaren vaak verschillende soorten ongemakken, vanwege het feit dat het kind constant op de borst hangt. Vaak wordt deze situatie geïnterpreteerd door 'ervaren' grootmoeders als een gebrek aan melk, maar moderne kinderartsen zien andere redenen.

Waarom hangt het kind altijd op zijn borst?

Ongeacht de leeftijd kan de baby heel lang zogen. Veel voorkomende redenen hiervoor zijn de noodzaak van lichamelijk contact met de moeder en de angst dat ze niet op afroep komt. Frequente hechting aan de borst van een eenjarig kind kan erop wijzen dat de baby zich niet harmonieus ontwikkelt, maar uit gewoonte probeert aan zijn behoeften te voldoen en problemen op te lossen ten koste van de borst. Op de garanties van deskundigen, hangt het kind in slechts 3% van de gevallen op de borst vanwege gebrek aan melk of de onvoldoende calorische inhoud.

Wanneer zijn frequente bijlagen nodig?

Voor een baby op de leeftijd van maximaal 2 maanden is dit gedrag normaal. De vorming van stabiele lactatie is bijna onmogelijk zonder frequente en langdurige gehechtheid aan de borst. Dus in het lichaam van de moeder wordt een hoog niveau van het hormoon prolactine onderhouden, verantwoordelijk voor de productie van melk. On-demand voeren is ook gunstig voor de baby. Na zijn ventriculair volume ongeveer 30 ml, en de vertering van de melk niet meer dan 15 minuten. Dienovereenkomstig is de bevestiging aan de borst elke 3 uur wordt de kruimels die niet zal ontbreken aan voedingsstoffen veroorzaken en eet een groot deel van de tijd niet mogelijk een klein volume van de maag.

Hoe een kind te disaccustom om op zijn borst te hangen?

Om het gebrek aan melk uit te sluiten, moet u een experiment uitvoeren - om een ​​dag te weigeren luiers te gebruiken en het aantal natte luiers te tellen. Als er meer dan 12 zijn, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Inzicht in de belangrijkste reden waarom een ​​pasgeboren baby de hele dag op de borst hangt, is het belangrijkste referentiepunt in de verdere acties van de moeder. Als de melk van de natverpleegster voldoende is, heeft de kleine behoefte aan lichamelijk contact en bescherming. Ze moet meer met de baby praten, aarzel niet om haar liefde en zorg te tonen. Probeer de baby niet met geweld uit de borst te wieden - dit zal de situatie alleen maar verergeren en een grote stress voor de baby worden. Alleen geduld en kalmte, en spoedig zal de tijd komen dat het kind de hele dag en de hele nacht op zijn borst blijft hangen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 12 =