Foetale hartslag na 12 weken

Foetale hartslag na 12 weken

Foetale hartslag is niet alleen een belangrijke indicator voor het cardiovasculaire systeem, maar ook voor het hele ontwikkelende mannetje. Het gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen in de eerste plaats wordt weerspiegeld in de verandering in de hartslag van de foetus. De foetale hartslag in de dracht van 12 weken kan alleen worden bepaald met echografie, en op een latere datum (na 24 weken) voor dit doel wordt verloskundige stethoscoop gebruikt voor zwangere vrouwen en cardiotocografie.

Kenmerken van de ontwikkeling en het functioneren van het hart van het embryo

Het cardiovasculaire systeem wordt zo snel als het zenuwstelsel in het embryo gevormd, vóór de vorming van andere organen en systemen. Aldus leidt de deling van de zygoot tot de vorming van een aantal cellen, die, verdeeld in twee lagen, in een buis worden gedraaid. Vanaf het binnenste deel wordt uitsteeksel gevormd, dat de primaire hartlus wordt genoemd. Verder neemt het snel toe en ligt het rechts, wat de gelofte is van de linkerzijdige positie van het hart bij dit kind bij de geboorte.

Bij 4 weken zwangerschap verschijnt in het onderste gedeelte van de gevormde lus de eerste samentrekking - dit is het begin van de samentrekkingen van een klein hart. Actieve ontwikkeling van het hart en de belangrijkste bloedvaten vindt plaats van 5 tot 8 weken zwangerschap. Correcte ontwikkeling van het cardiovasculaire systeem is erg belangrijk voor verdere histo- en organogenese.

De foetale hartslag bij 12 weken zwangerschap is normaal 130-160 slagen per minuut en is ongewijzigd tot de geboorte. Bradycardie van minder dan 110 slagen per minuut of tachycardie van meer dan 170 slagen per minuut is een signaal dat de foetus lijdt aan zuurstofgebrek of de effecten van een intra-uteriene infectie.

Dus, na de kenmerken van de ontwikkeling van het cardiovasculaire systeem van de foetus te hebben overwogen, kunnen we concluderen dat het succes van de vorming van andere organen en systemen direct afhangt van de kwaliteit van het gevormde hart en de bloedvaten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 + = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: