De wet op gratis IVF

Dit jaar, vrouwen die werden gediagnosticeerd met een vreselijke diagnose van "onvruchtbaarheid", was er een reële kans om moeder te worden. Het betreft de burgers van Rusland, van wie de regering de wet op gratis IVF heeft aangenomen en deze procedure heeft geïntroduceerd op de lijst van de verplichte ziekteverzekering. Met andere woorden, als u een beleid op handen hebt, kunt u rekenen op een gratis IVF.

De goedkeuring van deze wet op IVF in Rusland, volgens de leden van de regering, zal helpen om de moeilijke demografische situatie in het land op te lossen. Duizenden paren die een kind willen hebben, maar niet over voldoende financiële middelen beschikken, kunnen deze procedure nu doorlopen.

Het State IVF-programma in Rusland

U kunt een verwijzing voor een gratis bemestingsprocedure krijgen door de volgende voorwaarden te volgen:

 • alle benodigde aanvragen en documenten indienen bij het Ministerie van Volksgezondheid van Rusland;
 • bij de hand hebben en kopieën van medische verklaringen verzenden die het feit van onvruchtbaarheid bevestigen, die om één of andere reden plaatsvinden;
 • overleg de conclusie van de hoofdarts van zijn kliniek, waarin de diagnose wordt bevestigd.

Dit is echter niet het einde. Zoals altijd zult u door veel bureaucratische vertragingen moeten gaan, wachten op een wachtrij om quota te ontvangen, enz. Meestal komt het antwoord in een maand, het gebeurt nog langer, het hangt allemaal af van het aantal aanvragers. Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen aan het programma, die hun onvruchtbaarheid hebben bevestigd.

Volgens het federale programma geven slechts enkele klinieken in St. Petersburg en Moskou, evenals een in Yekaterinburg en Rostov, gratis IVF uit. Er zijn gevallen van toewijzing van middelen uit de regionale begroting.

Gratis IVF-programma in Oekraïne

Er is zo'n programma in Oekraïne, maar alles is hier veel gecompliceerder. De wet op IVF wordt belast door de aanwezigheid van bepaalde factoren, zoals:

 • de leeftijd van een vrouw is niet minder dan 19 en niet meer dan 40 jaar;
 • afwezigheid van ernstige vormen van ziekten;
 • oorzaak van onvruchtbaarheid - volledige obstructie of afwezigheid van baarmoeders.

Alleen met het verstrekken van documenten die al deze gevraagde criteria bevestigen, wordt het mogelijk om deelnemer te worden aan het gratis IVF-programma. Breid de lijst met redenen uit die van invloed zijn op het gebrek aan kinderen, laat geen chronisch tekort van de begroting van het land toe. Toegekende fondsen zijn alleen voldoende voor de aankoop van medicijnen, al het andere, zoals voorheen, wordt betaald door de patiënten. Voor Oekraïense mannen is ECO binnenkort zeer gratis. De reden is banaal - er is geen geld.

ECO vrij in Wit-Rusland

Wit-Rusland beschikt ook over een gratis bemestingsprogramma. De lijst met vereisten is hier echter veel strenger dan in de vorige twee landen. Oordeel zelf:

 • leeftijd tot 49 jaar;
 • er is geen mogelijkheid om een ​​kind te baren zonder een bedreiging voor de gezondheid of het leven van de moeder;
 • fysiologische defecten bij een of beide echtgenoten:
 • De ECO-wet

 • biologische onverenigbaarheid van het paar;
 • contra-indicaties voor zwangerschap als gevolg van mogelijke of bestaande erfelijke ziekten;
 • het leeftijdsbereik van donors en draagmoeders is beperkt, etc.

Zeer interessant is het feit dat de nieuwe eco-wet impliceert dat het geslacht van het ongeboren kind kan worden gekozen. Dit is alleen mogelijk als genetische ziekten op basis van geslacht worden overgedragen. Een volledige lijst van dergelijke ziekten wordt gedefinieerd door het ministerie van Volksgezondheid. Wat de bedragen betreft die zijn gericht op de uitvoering van dit programma, is volgens parlementsleden: "ECO-wetgeving impliceert geen gratis medische diensten ...". Het is echter bemoedigend dat verschillende pogingen zijn ondernomen om kunstmatige inseminatie te proberen. De wet is gericht op het verbeteren van de demografische situatie in het land en het oplossen van de schijn van illegale draagmoederschapskwesties.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 28 =