De grootte van het foetale ei tegen de weken van de zwangerschap - tabel | actualidadypolitica.com

De grootte van het foetale ei tegen de weken van de zwangerschap – tabel

grootte van het foetale ei door weken van zwangerschapstafelGedurende de periode van de verwachting van de baby, groeit het foetale ei gevormd in de baarmoeder van de aanstaande moeder voortdurend. In dit geval is de omvang van dit lichaam erg belangrijk voor het verloop van de zwangerschap, en de significante afwijkingen van normale indices kunnen wijzen op de aanwezigheid van ernstige schendingen.

In dit artikel zullen we u vertellen over de kenmerken van de groei van het foetale ei en over de grootte van dit lichaam voor de weken van de zwangerschap, en ook een tabel geven waarmee de veranderingen visueel kunnen worden getraceerd.

Tabel van de grootte van het foetale ei tegen de weken van de zwangerschap

In het normale verloop van de draagtijd van de baby, groeit de grootte van het foetale ei constant en komt ongeveer overeen met de volgende indices:

  • tot 4-5 weken is de inwendige diameter van het foetus-ei ongeveer 4 mm;
  • gedurende een periode van 5-6 weken, bereikt de interne diameter van dit lichaam 6 mm, en na 3 dagen treedt een sprong in zijn groei op naar 7 mm;
  • vanaf 6 weken neemt de grootte van het foetale ei nog sterker toe. Gemiddeld is in deze periode de diameter ongeveer 11-15 mm, maar in sommige situaties kan deze 18 mm bereiken;
  • gedurende een periode van 7-8 weken is de waarde van deze indicator ongeveer 20-25 mm;
  • ongeveer 8-9 weken zwangerschap - 28-33 mm;
  • 9-10 weken - ongeveer 34-42 mm.

Tegen het einde van 10 weken bereikt de foetus het grootste deel van de foetus in de meeste gevallen 5 cm, en na deze periode neemt het steeds toe met 1-2,5 mm elke 24 uur.

Meer gedetailleerde informatie over de normale toename van de grootte van het foetale ei zal worden geholpen door de volgende tabel:

grootte van het ei door de weeklijst

Kan ik de duur van de zwangerschap bepalen aan de hand van de grootte van het foetale ei?

De vorm en de grootte van het foetusei, evenals de aanwezigheid van het embryo erin, moeten tijdens het geplande echografische onderzoek worden bepaald. Aandacht besteden aan al deze indicatoren is uiterst belangrijk, omdat ze zowel de normale ontwikkeling van de toekomstige baby als de aanwezigheid van ernstige en gevaarlijke schendingen kunnen aangeven.

Vaak bepalen artsen aan de hand van de bovenstaande tabel de zwangerschapsduur aan de hand van de grootte van het foetale ei. In feite kan deze methode geen exact antwoord geven op de vraag wanneer de conceptie plaatsvond, omdat de inwendige diameter van het foetale ei zeer variabel is. Gemiddeld is de fout van deze methode om de zwangerschapsduur te bepalen ongeveer 1,5 - 2 weken.

Dat is de reden waarom, om de exacte periode van de wachttijd van de baby te bepalen, niet alleen deze indicator wordt gebruikt, maar ook enkele anderen, in het bijzonder de coccyx-pariëtale grootte van het embryo. Houd daarnaast bij het bepalen van het aantal weken volgens de tabel op basis van de grootte van het foetale ei ook rekening met het hCG-niveau in het bloed van de toekomstige moeder.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 − 78 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: