dagelijkse routine van een tiener

Ik wil meteen opmerken dat de dagelijkse routine van een tiener zo individueel is dat het geen zin heeft om te vertrouwen op een standaard standaardschema. Er is een oude wijsheid die zegt dat je met een kind van maximaal zes jaar je moet gedragen alsof je een heer bent, met een tiener - als een ondergeschikte en met een volwassene - als een vriend. Het is natuurlijk niet de moeite waard om het letterlijk te nemen, maar er is hier een rationele korrel. Kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar ontwikkelen zich intensief. Samen met deze groeit een rebel in de tiener. Zijn lichaam ondergaat hoofdveranderingen en de mentale toestand verandert ook. Het kind wordt gevormd als een persoon en tegelijkertijd als onderdeel van een enorme samenleving. Op dit moment is het erg belangrijk om het regime van de dag van de tiener vast te stellen en het te observeren.

Het begrip 'regime van de dag' omvat niet alleen de dag van het licht, maar ook de nacht, omdat tieners op dit moment iets anders kunnen doen dan slapen. Daarom moet het juiste regime voor een tiener dag bestaan ​​uit 24 uur les nuttig voor hem, zodat de tijd voor domheid nul is. Het gaat niet om totale 24-uurs monitoring, maar om het vermijden van onnodige situaties. Bijvoorbeeld, op zaterdagochtend, wanneer je niet naar school hoeft te gaan, wordt het kind om zeven uur 's morgens zonder problemen wakker, maar op maandag maak je hem niet wakker. Natuurlijk was er 's avonds laat zo'n interessante film op tv!

De lessen doen

Elke moeder weet hoe lang het duurt voordat een tiener huiswerk maakt. Eén kind heeft één uur, nog eens twee. Maar als lessen meer dan drie uur per dag worden geselecteerd, is het de moeite waard om de reden te achterhalen. Het is mogelijk dat het een kwestie is van niet-assemblage en het onvermogen om je eigen tijd in te delen. Ouders moeten dergelijke kenmerken van het regime van de tiener dag aanpassen, bijvoorbeeld door een wandeling te motiveren. Wetende dat je tot zeven uur 's avonds kunt lopen, probeert het kind de lessen sneller te maken. Maar de kwaliteit wordt gecontroleerd door de moeder, die zal beslissen of het mogelijk is om tijd uit te trekken voor een wandeling met een dergelijk huiswerk.

Persoonlijke tijd

Het is onaanvaardbaar om een ​​regeling voor kinderen en adolescenten vast te stellen zonder rekening te houden met een bepaalde hoeveelheid persoonlijke tijd. Elke persoon heeft zijn hobby's en ze moeten de tijd nemen. Nou ja, als een hobby verbonden is met tijdverdrijf op straat. Voetbal, hockey, rolschaatsen of het spelen van klassiekers zullen de schoolbelasting helpen opheffen, afleiden van de dagelijkse taken en de gezondheid ten goede komen.
Maar onthoud dat je, door de elementen van de democratie te introduceren in de werkende en recreatieve modus van een tiener, er zeker van moet zijn dat hij zijn eigen mening, levenshouding en overtuigingen heeft. De adolescentie is het moment waarop de eerste sigaretten, alcohol en geslachtsgemeenschap in iemands leven verschijnen. Verboden, straffen en doorlopende beperkingen kunnen dit probleem niet oplossen. Het belangrijkste is wederzijds vertrouwen. Na ouders te hebben verteld over hun problemen, ervaringen, moet het kind zeker weten dat hij hulp en advies zal ontvangen en niet gestraft zal worden.

regime voor kinderen en adolescenten
dromen

In deze 'tedere' leeftijd zou de wijze van studie en ontspanning van een tiener moeten zorgen voor ten minste negen uur slaapnacht. Alleen in dit geval krijgt het kind volledige rust.

Een tiener is geen baby, je kunt hem niet laten slapen, dus je moet bepaalde omstandigheden creëren die een normale nachtrust bevorderen. Het diner moet uiterlijk 2-3 uur voor het slapengaan worden aangeboden. Laat een tiener 's nachts niet bij de computer of tv zitten. Als je merkt dat het kind zich zorgen maakt, negeer het dan niet, praat met hem van hart tot hart. Het is gewoon dat de aanblik van 15-jarige "egels" volwassen lijkt, maar in werkelijkheid wacht iedereen op moeder om zijn kamer binnen te komen, te kussen en een goede nacht te wensen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 73