de baby spourgiteert na het voeden van het mengsel

Alle moeders weten dat pasgeborenen na het eten kunnen braken. Als dit niet vaak gebeurt en de baby geen overlast veroorzaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken als hij normaal gesproken zwaarder wordt en zich correct ontwikkelt. Maar het gebeurt ook dat regurgitatie bijna na elke maaltijd gebeurt, de baby heeft een opgeblazen gevoel en gasvorming. Elke vrouw moet de oorzaken van dit fenomeen kennen om te proberen het te voorkomen. Meestal spuugt de baby na het voeden van een mengsel. Daarom is het belangrijk om, bij het gebruik van kunstmatige of gemengde voeding, de selectie van voedsel, flessen, tepels en het voedingsproces eens van dichterbij te bekijken.

Waarom kan een baby uitspugen?

De oorzaken van regurgitatie bij het voeden van een mengsel van meerdere:

  1. Meestal gebeurt dit als gevolg van overvoeding van de baby. Borstvoeding is echter moeilijk over te voeden, maar het mengsel leidt vaak tot oververzadiging. Reken daarom alleen maar af hoeveel de baby melk nodig heeft voor één voeding, en geef niet meer.
  2. Regurgitatie kan optreden als gevolg van het inslikken van lucht samen met melk. En, meestal gebeurt het wanneer het voeden van een fles.
  3. Als de baby achter het mengsel spuit, kan dit betekenen dat hij niet past of dat zijn moeder heel vaak van eten verandert.
  4. De oorzaak van regurgitatie kan ook een vertraging zijn na het eten, plotselinge bewegingen of het op de buik zetten.

Hoe regurgitatie na een maaltijd voorkomen?

Neem de volgende regels in acht:

  1. Kies op de juiste manier een fopspeen: het gat mag niet erg groot zijn. Bovendien zijn er speciale tepels die het slikken van lucht voorkomen.
  2. Als de baby na het mengsel boert, leer dan hoe je de fles goed vasthoudt zodat er geen lucht in de tepel zit. Het is ook belangrijk dat de baby zelf in een semi-verticale positie is.
  3. Sommige moeders hebben moeite met het kiezen van de juiste mix. Alle kinderen zijn verschillend en wat bij iemand past, kan allergieën in een ander veroorzaken. In dit geval kunt u een speciaal mengsel kiezen uit regurgitatie met antirefluentstoffen.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =