Certificaat voor moederschapskapitaal | actualidadypolitica.com

Certificaat voor moederschapskapitaal

moederschaps certificaatGelukkige moeders van twee kinderen hebben het volledige recht op staatssteun, op het zogenaamde moederlijke kapitaal. Dit is een eenmalige subsidie ​​gelijk aan een contant bedrag van 453.000 roebel, dat niet wordt geïnd, maar kan worden besteed aan de behoeften van het hele gezin. In Rusland is dit soort hulp al door veel moeders gebruikt, maar voor degenen die net de geboorte van een tweede kind plannen, zullen we in meer detail vertellen wat voor soort subsidie ​​en hoe we het kunnen krijgen.

Hoe ziet het certificaat voor moederschapskapitaal eruit en waar wordt het uitgegeven?

Gezinskapitaal is een speciale vorm van hulp waarbij geen contanten worden verkregen. In plaats van geld ontvangen ouders een speciaal certificaat - een dubbelzijdig document dat het recht geeft om over het door de staat toegewezen bedrag te beschikken. Je kunt de subsidie ​​eenmalig krijgen en de moeder heeft het recht om te beslissen wanneer ze de toegewezen middelen moet gebruiken: na de geboorte van de 2e baby of de volgende baby, als dit is gepland. Maar in de regel vertragen de ouders met de ontvangst van het certificaat voor het moederkapitaal, integendeel, ze proberen de schenking bijna onmiddellijk na de geboorte van de kruimels te regelen. Om dit te doen, zijn ze van toepassing op het dichtstbijzijnde filiaal van het Pensioenfonds, vullen een speciale aanvraag in en verstrekken dergelijke documenten:

  1. Paspoort van de ouder die de aanvraag indient.
  2. Certificaten van de geboorte van kinderen.
  3. Verzekeringspensioencertificaten van kinderen en de aanvrager.

Certificaat voor moederschapskapitaal

De lijst met documenten kan worden aangevuld: het hangt allemaal af van wie precies het recht aangeeft om een ​​certificaat voor moederschapskapitaal te ontvangen en om welke redenen. De wet bepaalt dus dat adoptieouders en vaders een aangename bonus van de staat kunnen aanvragen in gevallen waarin de moeder is overleden of het recht op een kind is ontzegd. Dienovereenkomstig zijn bij het indienen van een aanvraag aanvullende bewijsstukken (overlijdensakte, de-registratie en adoptiedocument) vereist.

wat is het moederschapsattest?Wanneer kan ik een certificaat voor moederschapskapitaal krijgen?

In deze kwestie is de staat meer dan loyaal - op elk moment sinds de geboorte van de baby hebben de ouders het recht om het recht op subsidiëring kenbaar te maken. Het gebruik van fondsen is echter alleen toegestaan ​​nadat de kruimel zijn derde verjaardag viert. De enige uitzondering is wanneer het gezin een hypotheeklening voor huisvesting moet terugbetalen. Na het indienen van de documenten en de aanvraag krijgt het Pensioenfonds een termijn van één maand voor de vaststelling van het desbetreffende besluit, waarvan de aanvrager binnen de vijf dagen op de hoogte wordt gebracht.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 − = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: