cacao tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen, die zich in een "interessante" positie bevinden, herinneren aan de favoriete cacaodrink die al sinds de kindertijd bestaat. Maar zwangerschap dicteert ons de voorwaarden, en veel van de gebruikelijke en favoriete voedingsmiddelen zijn verboden. Artsen zeggen dat oplosbare cacao tijdens de zwangerschap zowel voordeel als schade kan veroorzaken.

De voordelen van cacao met melk

Cacao is een uitstekend antidepressivum, wat voor zwangere vrouwen met hun gehuil, melancholie en prikkelbaarheid een echte vondst is. Slechts één kopje van een heerlijk drankje is in staat om de hele dag op te vrolijken en energie te geven. Deze eigenschap is te wijten aan de inhoud van de cacao fenylephylamine - een stof die helpt om te gaan met depressie, geeft vreugde en een gevoel van vrede.

Cacao bevat zink, ijzer en foliumzuur, zodat de drank een extra bron van vitamines kan worden. Bovendien bevat de samenstelling ook eiwitten, wat uitermate belangrijk is voor een zwangere vrouw.

Cacao tijdens de zwangerschap wordt aanbevolen voor vrouwen met lage bloeddruk. Het cafeïnegehalte in de drank verhoogt de druk, geeft energie en geeft vitaliteit. Bovendien is cacao nuttig om de elasticiteit van de huid te behouden, wat ook belangrijk is tijdens de zwangerschap.

Schadelijk voor cacao

Ondanks alle voordelen van cacao, kan een drankje ook schadelijk zijn. Het feit is dat cacao een sterk allergeen is, dus het overgevoelige organisme van een toekomstige moeder kan op de meest onvoorspelbare manier op een drankje reageren. Cacao is ook gecontra-indiceerd voor vrouwen die lijden aan hypertensie. Omdat de drank druk uitoefent, is het beter om zwangere vrouwen met een vergelijkbare ziekte van cacao te weigeren.

Een van de redenen voor het verbod op het gebruik van cacao tijdens de zwangerschap is het eigendom van de drank om de absorptie van calcium te beïnvloeden. Iedereen weet dat een voldoende hoeveelheid calcium in het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap de belangrijkste voorwaarde is voor normale groei en ontwikkeling van de foetus. Het ontbreken van een microelement wordt niet alleen weerspiegeld in de vorming van het skelet van het kind, maar ook in de gezondheid van de moeder - er zijn problemen met tanden, nagels en haar. Cacao voorkomt niet alleen de opname van calcium, maar draagt ​​ook bij aan de vroege terugtrekking uit het lichaam.

Cacao Nesquic tijdens de zwangerschap

Gezien het feit dat cacao beide gunstige eigenschappen heeft en een aantal contra-indicaties heeft, moet u uw arts raadplegen voordat u de drank gebruikt. Als de expert nog steeds 1-2 kopjes per dag mag drinken, loont het de moeite om de keuze van het drankje zelf zorgvuldig te benaderen.

Tegenwoordig presenteert de markt producten van verschillende fabrikanten, waaronder kant-en-klare cacao Nesquic. Aan de ene kant is het product gemakkelijk te gebruiken, maar als je de verpakking zorgvuldig leest, kun je een paar niet echt "gewenste" componenten vinden, waaronder smaak en emulgator. Natuurlijk, als je wilt, kun je dit drankje gebruiken, maar veel artsen geven de voorkeur aan de gebruikelijke gebrouwen cacao. cacao nuttige eigenschappen en contra-indicaties

Cacaoboter tijdens de zwangerschap: voordeel en schade

Cacaoboter is ook nuttig, wat veel vrouwen gebruiken als middel tegen striae, cellulitis en overgewicht. Cacaoboter verbetert de elasticiteit van de huid, voorkomt striae en heeft ook een wondhelend effect.

Contra-indicatie om dit hulpmiddel te gebruiken is een mogelijke allergische reactie, omdat cacaoboter, net als de drank zelf, een sterk allergeen is. In ieder geval is het voor het gebruik van de drank of het gebruik van cacaoboter beter om een ​​arts te raadplegen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 53