24e week van de zwangerschap - foetale grootte | actualidadypolitica.com

24e week van de zwangerschap – foetale grootte

24 weken draagtijd van de foetus

De 24e week van de zwangerschap verwijst naar de 6e maand van foetale ontwikkeling. Tegen die tijd is het stadium van de primaire formatie van veel lichaamssystemen voorbij, wat in dit stadium nog steeds verbetert. Vanaf nu is het toekomstige kind klaar voor een zelfstandig leven.

Foetus bij 24 weken zwangerschap

Tegen de 24e week van de zwangerschap is de lengte van de foetus ongeveer 30 cm, een gewicht van 600 tot 680 g. Je toekomstige baby is nog steeds erg dun, maar blijft actief aankomen, accumuleer bruin vet, nodig voor thermoregulatie.

Foetale ontwikkeling 24 weken zwangerschap

De foetus ademt na 24 weken, maar ze kunnen niet worden vergeleken met extrauteriene ademhaling. Tijdens deze periode begint de foetus een oppervlakteactieve stof te produceren - een stof die de opening van de longblaasjes tijdens de ademhaling verschaft.

De foetus heeft meer complexe reflexreacties, een periode van activiteit en slaap, beter gehoor en zicht. Op dit moment is het belangrijk om te communiceren met je toekomstige baby, sprookjes te lezen, met hem naar muziek te luisteren.

Het kronkelen van de foetus op de 24e week wordt meer voelbaar, omdat het kleiner wordt naarmate het groeit in de baarmoeder. De palpitatie van de foetus na 24 weken wordt goed gecontroleerd door de obstetrische stethoscoop. Normaal gesproken is de foetale hartslag in deze periode 140-160 slagen per minuut.

Met echografie van de foetus op de 24e week kun je het volledig gevormde gezicht van de toekomstige baby zien.

Fetometrie van de foetus in week 24 is normaal:

  • tweevoudige grootte 55-67 mm;
  • frontale occipitale afmeting 71-85 mm;
  • hoofdomtrek 201-237 mm;
  • Buikomtrek: 102 mm.

De grootte van lange foetale botten na 24 weken is normaal:

  • femur 40-48 mm;
  • humerus 36-44 mm;
  • foetus na 24 weken zwangerschap

  • onderarmbeenderen 31-39 mm;
  • beenderen van het been van 36-44 mm.

Met echografie van de foetus na 24 weken worden de bloedcirculatie, placenta structuur en ontwikkelingsdefecten geëvalueerd.

De juiste locatie van de foetus in de baarmoeder is al gevormd in week 24, de foetus ligt met zijn hoofd naar beneden en bezet het minimale volume. Maar de hoofdpresentatie van de foetus is variabel tot de 35e week van de zwangerschap, wanneer de locatie van het kind uiteindelijk wordt bepaald. Als er een bekkenpresentatie is bij 24 weken zwangerschap, is dit geen reden om boos te zijn, omdat de foetus binnen de volgende 11 weken van positie kan veranderen.

De grootte van de buik nam significant toe in week 24. De baarmoederbasis bevindt zich al op het niveau van de navel, dus de maag is gestegen. De toekomstige baby groeit, en de buik groeit mee. De grootte van de buik tijdens de zwangerschap hangt af van de samenstelling van het lichaam, het gewicht, de lengte van de vrouw en van wat voor soort zwangerschap.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 62 = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: