22 weken draagtijd van de foetus

Het schommelen van de foetus na 22 weken is al zo actief dat het niet alleen mogelijk is om het duidelijk te voelen, maar zelfs om te raden wat het kind aan het duwen was en welke positie het nu inneemt. Het risico op abortus blijft echter bestaan, dus het is belangrijk om te weten hoe de baby groeit en wat nodig is voor zijn volledige zwangerschap.

Foetale ontwikkeling na 22 weken zwangerschap

De groei van de hersenen van het kind vertraagt ​​een beetje en de ontwikkeling van tactiele sensaties begint. Het kind houdt ervan zichzelf te raken en alles om hem heen, hij houdt ervan om zijn vinger te zuigen en handvatten te hanteren. Het gewicht van de foetus op 22 weken is 420 - 450 gram en als er vóór de termijn een bevalling is, zijn er reële overlevingskansen. Het kind is erg actief, hij kan zijn positie meerdere keren per dag veranderen.

De grootte van de foetus op 22 weken zwangerschap varieert van 27-28 cm en blijft gestaag stijgen. De baby slaapt heel erg, en zijn activiteit valt in de regel in de nachtelijke uren. Dat is de reden waarom mama moeite heeft met slapen en overdag meer rust nodig heeft.

De foetus in de 22e week van de zwangerschap heeft al de mogelijkheid om luide en scherpe geluiden te onderscheiden, en de ogen zijn zo ontwikkeld dat het kind zich tijdens een echografie kan wenden tot een lichtbron. Hij is ook in staat om zijn emoties te uiten over de psychologische toestand van een vrouw.

Anatomie van de foetus op de 22e week van de zwangerschap impliceert het leggen van toekomstige tanden, bijna volledig gevormde lippen en pancreas in de ontwikkelingsfase. De hartslag van de foetus na 22 weken is duidelijk hoorbaar, wat kan worden gedetecteerd met behulp van echografie. Er is een volledig gevormde wervelkolom, en het lichaam van de baby is bedekt met de eerstgeboren pluisjes. De toenemende grootte van de foetus in 22 weken leidt tot een toename van de belasting van de onderrug en de wervelkolom. Een vrouw wordt aanbevolen om speciaal ondergoed te dragen en meer tijd te besteden aan ontspanning.

Foetale echografie in week 22

Het is op dit moment tijdens het onderzoek dat de staat en kwantiteit Foetus in de 22e week van de zwangerschapvruchtwater, de aanwezigheid of afwezigheid van ontwikkelingsstoornissen vastgesteld, de rijpheid van de placenta en de navelstreng wordt bepaald. Ook zijn artsen geïnteresseerd in fetometrie van de foetus in 22 weken, die de nodige informatie zal geven over de juiste ontwikkeling van de baby in de baarmoeder van de moeder.

Wees niet bang als het kind zich in een ongemakkelijke positie bevindt voor de bevalling. Heel vaak wordt de transversale presentatie van de foetus op de 22e week veranderd als gevolg van zijn activiteit. Waarschijnlijk is het nodig om gymnastiek uit te werken voor de zwangere vrouw. Zij is het die vaak helpt bij het veranderen van de bekkenpresentatie van de foetus op de 22e week.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 37