Interessante feiten over mode | actualidadypolitica.com

Interessante feiten over mode

Interessante feiten over mode

Sinds mensenheugenis beïnvloedt mode ons leven, telkens met iets nieuws en ongewoons. We bewonderen haar en proberen haar te volgen! Mode heeft een enorm en rijk erfgoed achtergelaten waaruit stijlen, richtingen en specifieke kenmerken zijn gevormd. Het onthouden van interessante feiten uit de geschiedenis van de mode is soms erg spannend en nuttig. Dus laten we aan de slag gaan.

Interessante feiten uit de modewereld

  1. Veel mensen beschouwen de stijl "vintage" en "retro" als hetzelfde. Maar dit is een grote fout! Vintage dingen - dit zijn kledingstukken uit de periode van de jaren 20 tot de jaren 60, en alles wat later correct werd genoemd als 'retro'.
  2. En weet je dat als Napoleon Bonaparte er niet was geweest, er dan misschien geen knopen op onze kleding zouden zijn geweest? Omdat hij het was die hen in gebruik introduceerde, alleen om zijn soldaten te bevrijden van een onbeduidende gewoonte om zijn neus met zijn mouwen af ​​te vegen.
  3. De bh is uitgevonden door de Franse arts Ghosh Saro, die het korset eenvoudig doormidden sneed. Maar hier is een dergelijke uitvinding van de Amerikaanse Amerikaanse Mary Phelps gepatenteerd. Met behulp van tape bond ze twee zakdoeken aan.
  4. Geloof het niet, maar de populaire slipje "tango" verscheen voor het eerst in de jaren 30 in New York. Het was in hen dat de lokale dansers hun vaardigheden toonden. Maar op last van de maatregel waren ze verboden.
Interessante feiten over mode 1 Interessante feiten over mode 2 Interessante feiten over mode 3

Verbluffende feiten over mode

  1. In het oude Japan sliepen vrouwen op zakken boekweit, en dat alles om complexe haarontwerpen op het hoofd te houden.
  2. Een geschoren vrouwelijk hoofd is een symbool van schoonheid bij vrouwen van Egypte in 1500 voor Christus.
  3. Vrouwen van Engeland in de achttiende eeuw droegen ongelooflijk complexe pruiken gemaakt van opgezette vogels, platen met fruit en modellen van zeeschepen. Dergelijke ontwerpen werden enkele maanden niet verwijderd.

Zoals je veel kunt zien van wat voorheen als modieus werd beschouwd, veroorzaakt het tegenwoordig verrassing en soms zelfs afschuw. Het is interessant dat ze over een paar eeuwen praten over de huidige mode? We hopen dat het een lichtpuntje in de geschiedenis blijft!

Interessante feiten over mode 4 Interessante feiten over mode 5 Interessante feiten over mode 6
Interessante feiten over mode 7 Interessante feiten over mode 8 Interessante feiten over mode 9
Interessante feiten over mode 10 Interessante feiten over mode 11 Interessante feiten over mode 12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: