indie stijl

Stijlindie verscheen ergens in de 80-er jaren van de vorige eeuw in Engeland. Toen was er een muzikale richting, wat in het Engels onafhankelijke rock betekent. Indy is een jeugdbeweging of een subcultuur die naar onafhankelijkheid streeft. Samen met nieuwe muziek bracht deze trend een nieuwe stijl van kleding met zich mee.

Indie-stijl in kleding biedt geen beperkingen. Er is volledige vrijheid, omdat het hoofdmotto van deze stijl eenvoud en gemak is. Rijkdom, comfort, luxe en merkkleding voor hen zijn geen waarde. In plaats van dure merkkleding kopen ze dingen van goedkope merken, waaronder PullBear of TopShop, HM of NewYorker. Allereerst streven indie-kiddies naar zelfexpressie, en dit komt ook tot uiting in kleding. Indi-kidov kan worden bepaald aan de hand van enkele karakteristieke kenmerken:

  1. Ze zijn dol op oude en vintage dingen. Het kan zijn als een ouderwetse grootmoeders sjaal met een ongewoon ornament of een eenvoudig T-shirt met het imago van Ernesto Che Guevara, een smalle gestreepte broek of een korte jurk met stippen.
  2. Dingen moeten heel helder en aanstekelijk zijn. Rijke kleuren en kleurrijke prints worden vakkundig gecombineerd met monofone dingen. Als het een spijkerbroek is, moeten ze versleten en enigszins versleten zijn.
  3. In de garderobe van een indie-kit moet aanwezig zijn accessoires zoals sjaals, arafatki, ongewone en heldere sjaals, hoeden, grote glazen, tassen gemaakt van een lederen vervanger of eco-bags.
  4. De volgers van deze subcultuur hebben hun eigen specifieke regel - geen regels.

Een meisje in indie-stijl, een jurk van een vintage grootmoeders borst in een bloem of erwten, een slordig haar met een hoed en in haar nek een licht glanzende hoofddoek, ziet er schattig en romantisch uit.

Tot op heden is indie rock erg populair. Fans van deze stijl geven de voorkeur aan zachte en retrospectieve muziek voor alternatieve rock, melancholische ballads die geen agressie veroorzaken, bijvoorbeeld de Amerikaanse band The Shins, British Coldplay of Snow Patrol.

indie stijl 1 indie stijl 2 indiestijl 3
indie stijl 4 indie stijl 5 indie stijl 6
indie stijl 7 indie stijl 8 indie stijl 9
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =