Het leek erop dat alles heel, heel recent was, en tenslotte ging een heel tijdperk onder de naam van de USSR voorbij met zijn ideeën, cultuur, kunst, mode en, natuurlijk, religieuze kleding. Laten we ons concentreren op het laatste – welke kleren waren er in de mode tijdens de Sovjetperiode?

Cult Kleding Sovjet-tijdperk bevinden zich in drie decennia – in periodes van jaren ’50, ’60 en ’70, en elke keer – is niet alleen de stijl van de kleding, maar ook het beeld van de mens, die de essentie ervan kenmerkt.

In de vroege geschiedenis van de Sovjet-Unie in de 20-30’s, dameskleding bleef flirterig en opzichtig – voortreffelijk, kralen en franje, zijden kousen, model schoenen met hoge hakken en een verscheidenheid aan stijlvolle hoeden gemaakt vrouw in de ogen van de mensen van geraffineerde en delicaat.

Cult Kleren van het Sovjettijdperk 7 Cult Kleren van het Sovjettijdperk 8 Cult Kleren van het Sovjettijdperk 9

Echter, met de ontwikkeling van de industrie, damesmode, omdat de Sovjet-Unie is radicaal in elke zin van kleding, ontworpen om een ​​vrouw dat ze in de eerste plaats een werknemer van Socialistische Arbeid herinneren veranderd, en vervangen door een verfijnde en geraffineerde vrouwelijkheid kwam praktisch – grijs hebben de neiging om vet tinten, rechte stijlen van rokken en jasjes accumuleren, schoenen op een lage schoen. Er dient echter te worden opgemerkt dat dergelijke kleding was zeer comfortabel en naaide strikt volgens de normen van natuurlijke en hoogwaardige materialen.

Zomerjurkjes waren licht en getailleerd, verschillende kragen en halsbanden werden actief modieus. Vrouwensarafans genoten ook van grote populariteit.

Cult Kleren uit de USSR Tijdperk 10 Cult Kleren van het Sovjettijdperk 11 Cult Kleren van de USSR 12

Kleding uit de tijd van de USSR – stilogi

De helderste periode van de Sovjet-tijdperk kan worden genoemd het einde van de jaren ’50, toen een aantal van saaiheid en somberheid kleding begon te lichte en vrolijke jonge mensen in religieuze bonte en kleurrijke outfits verschijnen. Jonge meisjes dudes gekleed in heldere jurken in polka dot knielengte met brede bandjes, bogen en diverse accessoires, met nadruk op de helderheid kleurrijke make-up en ongebruikelijk voor die tijd kapsels.

Cult kleding uit de USSR-tijd 1 Cult Kleren van het Sovjettijdperk 2 Cult Kleren uit het Sovjettijdperk 3

Outfits jongens mods ook verschillende felle kleuren en combinaties daarvan – oranje en gele shirts met verschillende foto’s, lange en onhandig jassen in de doos, en een heldere band, volgens de traditionele normen, niet in harmonie met de kleur van het shirt en in aanvulling op alle voltooid foto is een beetje korte broek of jeans. Zo’n ongewoon beeld werd vakkundig benadrukt door een stijlvol kapsel met een fleece.

Sportkleding USSR

De periode van de USSR staat bekend om zijn hoge sportprestaties, dus de sportkleding die kenmerkend is voor die tijd werd niet genegeerd.

Een onderscheidend kenmerk van sportkleding in de stijl van de USSR was een monofone stof met kenmerkende verschillende horizontale stroken op de borst, en ook strepen op de broek. Een andere populaire stijl was een grote inleg op de borst van een stof met een andere kleur

.

Cult kleding uit het USSR-tijdperk 4 Cult kleding van het tijdperk van de USSR 5 Cult Kleren van het Sovjettijdperk 6
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =