Bij het kiezen van kleding worden we steeds vaker geconfronteerd met de etikettering van biologisch katoen, dat wil zeggen biologisch katoen. Volgens de fabrikanten van dergelijke kleding is het absoluut veilig voor de mens, heeft het hypoallergene eigenschappen en creëert het een optimaal microklimaat voor het organisme. Dergelijke producten kosten veel meer dan die van gewoon katoen. Wat betekent "biologisch katoen", en is het de moeite waard om te betalen voor dergelijke stoffen en kleding die er van zijn gemaakt, meer?

Organisch katoen1Organisch katoen2Organisch katoen3

Voordelen en functies

Kleding gemaakt van biologisch katoen, waarvan de vraag toeneemt, heeft alleen recht op een label dat als biologisch is gemarkeerd als de grondstof voor de productie ervan is gekweekt zonder het milieu te schaden. Dergelijk katoen wordt gekweekt op boerderijen die zich bevinden in ecologisch schone gebieden, en in hun activiteiten geen pesticiden, insecticiden of herbiciden gebruiken. Het aantal plagen, insectparasieten, onkruid neemt toe, evenals het rendement van bestaande katoenplantages. Bedenk eens: in de afgelopen 90 jaar zijn de velden waarop deze cultuur wordt geteeld onveranderd gebleven en zijn de volumes van de grondstoffen die ze hebben ontvangen met de helft toegenomen! Tegelijkertijd nam het aantal vergiftigingen door pesticiden toe. Op bedrijven die biologische producten verbouwen, wordt ongediertebestrijding uitgevoerd met natuurlijke natuurlijke stoffen (zeep, chili, knoflook, enzovoort). Meststoffen worden ook biologisch (compost, mest) gebruikt en om het volume van grondstoffen te verhogen, houden agrariers zich aan de principes van vruchtwisseling.

Amerikaans biologisch katoen wordt met de hand verzameld. Hierdoor zijn er geen onzuiverheden zoals bladeren, deeltjes capsules en katoen zelf rijp. Biologische boerderijen hebben genetisch gemodificeerde zaden afgestaan, maar staan ​​open voor de introductie van energiebesparende technologieën. Het zijn deze voordelen die achter de kleine biografieën staan ​​waarop biologisch katoen is geschreven.

Ondergoed, overhemden, T-shirts en andere producten van biologisch katoen zijn geschikt voor iedereen, maar voor mensen met een gevoelige huid zijn dergelijke kledingstukken ideaal vanwege het gebrek aan pesticiden, zware metalen, schadelijke kleurstoffen en bleekbleekmiddelen in de stof.

Organic Cotton4Organisch katoen5Organisch katoen6
Organisch katoen7Organisch katoen8Organisch katoen9
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 51