Werelddag van de patiënt

Wat willen we allereerst onze familieleden, familieleden, kennissen of alleen maar voorbijgangers? Natuurlijk, gezondheid, omdat dit de duurste in ons leven is en wat voor geen geld te koop is. Ondanks leeftijd behouden veel mensen een goede gezondheid met verschillende folkmethoden, kruiden, anderen sporten, anderen nemen vitamines, etc. Dit alles om je dierbare te redden.

In onze tijd is er zelfs een viering gewijd aan dit belangrijke deel van ons leven, genaamd Wereldgezondheidsdag. Mensen van de hele aarde vieren het op 7 april. Maar, niet zo lang geleden leek absoluut tegenovergesteld aan hem - de Werelddag van de patiënt. Dit is waar we het over zullen hebben in ons artikel.

Werelddag van de patiënt - de geschiedenis van de vakantie

13 mei 1992 Paus Johannes Paulus II, nu overleden, op eigen initiatief, stelde deze datum vast als een ziekelijke dag. De paus deed het na 1991 leerde van zijn ziekte - de ziekte van Parkinson, en hij was overtuigd van de bittere lot van het lijden van mensen die niet in staat om een ​​volledig leven te leiden zijn.

Paul II stelde een speciaal bericht samen dat de benoeming van een nieuwe datum in de internationale kalender bepaalde. De eerste dag van de viering van de patiënt 11 februari 1993, te wijten aan het feit dat vele eeuwen geleden in de stad Ludre, mensen waargenomen het fenomeen van de Moeder van God, om de getroffen te genezen, en sindsdien alle katholieken van de wereld beschouwen het als een dag van een zieke persoon. Dezelfde datum is bewaard gebleven tot op de dag van vandaag.

Ook merkte de paus op dat de vakantie een duidelijk doel heeft. Het document zegt dat alle artsen van de christelijke gebieden, katholieke organisaties, de gelovigen, de hele burgermaatschappij moeten zich bewust worden van het belang van de juiste houding ten opzichte van de zieken, de wens om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en zo hun lijden te verlichten zijn.

Er werd aangenomen dat op deze dag mensen zich Jezus zouden herinneren, die genade heeft verleend in tijden van zijn aardse leven, mensen heeft geholpen, hun mentale en fysieke kwalen heeft genezen. Daarom kan de Werelddag van de patiënt geïnterpreteerd worden als een oproep om de activiteiten van de Zoon van God voort te zetten en op een vergelijkbare manier te handelen, door patiënten gratis te helpen.

Dag van de patiënten

Tegenwoordig houden de meeste landen van de wereld allerlei acties, liefdadigheidsacties, evenementen gericht op de preventie en behandeling van ziekten, het bevorderen van de gezondheid en het handhaven van een gezonde levensstijl. In katholieke kerken kun je een plechtige mis waarnemen, gelovigen herinneren de zieken en het lijden, betuigen hun condoleances en bieden morele steun.

Helaas bestaan ​​er in onze tijd absoluut gezonde mensen niet, elke persoon heeft op de een of andere manier een soort kwaal. Vooral in de moderne wereld, waar ecologie extreem vervuild is, en hoogwaardige natuurlijke producten in de winkel eenvoudig niet te vinden zijn. Daarom heeft de Werelddag van de patiënt tot nu toe niet langer bestaan, maar blijft hij relevant. Wereldpatiëntendag1 En het is erg belangrijk om niet alleen gezamenlijke inspanningen te leveren om de situatie in de wereld te verbeteren, maar ook om de juiste maatregelen te nemen ten aanzien van onszelf. Als iedere persoon zal ervoor zorgen dat hij, eet, drinkt, zegt: Wat te doen om mensen die lijden te helpen, dan is onze planeet Feestdag patiënt chelovekaperestanet bestaan.

Zolang de wereld zijn er zieke mensen, denk er, om uit te reiken, om aandacht en zorg, respect en liefde van hun dierbaren laten zien, is het niet zo moeilijk. Niemand weet wie en wanneer de ziekte kan worden verrast, maar we zijn allemaal mensen, en daarom moet naar zijn aard om medelevend, empatisch en gewoon mens te zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 29