Welk land is het beste voor zaailingen? | actualidadypolitica.com

Welk land is het beste voor zaailingen?

wat voor soort zaad voor zaailingen is beter

Aan het einde van februari, en een korte periode van rust in het leven van elke tuinman, is het tijd om de eerste zaailing te planten. De bezetting is niet alleen lastig, maar ook erg verantwoordelijk, omdat de hele oogst van dit jaar er grotendeels van afhangt. En de kwaliteit van de zaailingen hangt op haar beurt weer rechtstreeks af van de kwaliteit van de grond waarin het wordt gekweekt. Over welk land het best is om zaailingen te planten, we zullen vandaag praten.

Welk land is het beste voor zaailingen?

Het is moeilijk om ondubbelzinnig te zeggen welk land het best wordt gebruikt voor zaailingen - klaar om te kopen of zelfgemaakt, maar elk van hen moet aan de volgende vereisten voldoen:

  1. Heeft reserves van voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van jonge planten. In deze meststof in de bodem mag niet te veel, anders wordt de zaailingen zal snel worden uitgebreid en pick-up een veel groen, maar moeilijk te acclimatiseren bij de landing in de volle grond.
  2. Het is goed om water en lucht in te laten, dat wil zeggen, los genoeg zijn.
  3. Wees niet besmet met zaden van onkruid, ziekteverwekkers of plaaglarven.

Uitgaande van het voorgaande, wordt het duidelijk dat voor het zaailingenbedrijf noch het land van het eerste bijgesneden bed, noch het grootste deel van de bereide grondmengsels absoluut geschikt is. Ideaal hiervoor zijn tabletten gemaakt van turf of kokossubstraten, maar ze hebben een significant negatief - een vrij hoge prijs. Daarom wordt meestal het grondmengsel voor zaailingen onafhankelijk bereid, waarbij in verschillende verhoudingen (afhankelijk van de plantensoort) graszoden, zand en veen worden gemengd.

Welk land is beter te koop voor zaailingen?

Als u niet echt geïnteresseerd bent in het bereiden van het grondmengsel, kunt u de zaailingen in het aangekochte land planten door een pakket te kopen met de juiste markering in de winkel. Je kunt ook een universeel grondmengsel gebruiken, maar het zal waarschijnlijk een aantal veranderingen moeten aanbrengen: zuurgraad verminderen, mineralen losmaken of toevoegen. Let bij het kopen op de compositie. Dus micro-elementen (stikstof, kalium, fosfor) in de grond voor zaailingen mogen niet meer zijn dan 300 mg per liter. En de zuurgraad mag niet lager zijn dan 5.5 pH.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: