Wanneer callas uitgraven en hoe op te slaan

Mooie bloemen callas zijn aantrekkelijke, gemakkelijke fokproducten, die onder de macht en beginnende bloemist. Maar iedereen geeft om één vraag: moet je callas uitgraven voor de winter? Het antwoord zal strikt positief zijn, omdat deze bloem niet zal lijden aan strenge vorst. Maar als je goed graaft en de bollen bewaart, zal hij genieten van de oproerige kleuren en volgend jaar.

Wanneer moet je calla in de herfst uitgraven?

Een hint, wanneer callas in de herfst uitgraven, zullen vergeelde bloembladen worden. Dit betekent dat hun biologische cyclus tot een einde is gekomen.
Om het moment niet te missen, markeert de kalender de periode waarin het de calla-bollen mag uitgraven. De tijd komt eind september, alleen is het de moeite waard om de dreiging van vorst te laten zien.

Hoe calla in de winter thuis op te slaan?

Er zijn de volgende aanbevelingen voor het bewaren van callas in de winter thuis:

  1. De uitgegraven bloemen worden 10 dagen bewaard om te drogen. De plant behoudt elk blad en alle wortels.
  2. Aan het einde van de periode worden de knollen uit de grond verwijderd. Verwijder vervolgens de droge bladeren en wortels. Als er tenminste één wortel overblijft, begint de bloem weer te groeien.
  3. De bereide planten mogen nog 2 weken drogen. De temperatuur moet ongeveer 25 graden zijn.
  4. Nadat alle voorbereidende momenten zijn verstreken, gaan ze over tot het plaatsen van de callas voor opslag. Om dit te doen, slaan ze papieren zakken of kranten op, waarin planten worden geplaatst. Waar precies het werkstuk zal zijn, hangt van de mogelijkheden af. Houd er rekening mee dat calla niet kan worden bewaard in kamers met een hoge luchtvochtigheid. Velen vragen zich af of je calla in de koelkast moet bewaren. Dit is een van de mogelijke plaatsen. Ze kunnen in het groentecompartiment worden bewaard bij een temperatuur van 5 tot 7 ° C. Als er een kelder is, gebruik deze dan. Andere mogelijke plaatsen zijn een loggia en een appartement.

Het is dus van groot belang om te voldoen aan alle noodzakelijke vereisten voor het uitgraven van de calla en hoe ze moeten worden opgeslagen, omdat de opbrengst van het volgende jaar hiervan afhankelijk is.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8