Waarom maakt de ficus de bladeren zwart? | actualidadypolitica.com

Waarom maakt de ficus de bladeren zwart?

waarom de ficus zwart maakt

Het is geen geheim dat deze groene bewoner van de vensterbank grillig is. Ondanks alle pretentieloosheid gooit het verreweg de bladeren weg bij de geringste verandering: of het nu een tocht of een scherpe temperatuurdaling is, een verandering in de besproeiing. Deze keer zullen we ingaan op de vraag wat te doen als je favoriete ficus zwart of bruin is.

Om welke reden doen de bladeren zwart of vallen ze af?

De redenen waarom een ​​gezonde ficus plotseling zwarte of donkere bladeren verkleint, niet zozeer. Bijna zeker zijn ze geassocieerd met een abnormale of abrupte verandering in het zorgregime:

  1. Als je merkt dat de ficus plotseling zwart wordt en de bladeren er scherp af vallen, is de grond het wetland geworden. Natuurlijk is deze plant een inwoner van tropische landen, maar houdt ook niet van sterke bewatering. Permanente irrigatie is wenselijk, gedeeltelijk vervangen door sproeien.
  2. Soms wordt de ficus geleidelijk zwarter, beginnend bij de randen. Deze optie is waarschijnlijk het gevolg van zonnebrand. Soms gebeurt dit wanneer de plant oubollig heet is in uw kamer. Overigens kan de kou of tocht ook leiden tot het feit dat de ficus, zwart en wit, zwart blijft, ongeacht het uiterlijk.
  3. Wat te doen, wanneer de ficus voortdurend zwart wordt door bijna alle bladeren, ook al zijn alle aanbevelingen onberispelijk uitgevoerd? In deze situatie is het de moeite waard om het land zelf, dat zich in de bloempot bevindt, te veranderen. Het is raadzaam om je bloem te verplaatsen naar een mengsel van gelijke delen van lommerrijk land, evenals zand en turf.
  4. Vreemd genoeg, maar de mogelijke boosdoener, waarom jouw aanbeden ficus enigszins vervaagt, worden je buitensporige inspanningen. Soms leidt overmatige voeding tot het tegenovergestelde effect. Beide scenario's gaan uit van een volledige herziening en verwijdering van de beschadigde delen van het wortelsysteem, een transplantatie naar de juiste grond in de toekomst.

Preventie van verschillende ziekten en plagen is niet overbodig. In het voorjaar kunt u eerst de bovenste laag grond of de volledige inhoud van de pot vervangen en daarna, na aanpassing, de plant met speciale voorbereidingen sproeien. En natuurlijk proberen we de voorwaarden van de inhoud van de pot niet scherp te veranderen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 65 = 73

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: