Waar groeit mango

Fruit uit tropische landen is al heel lang bekend in de schappen van supermarkten, maar bijna niemand dacht erover waar ze precies vandaan kwamen. Niet iedereen weet bijvoorbeeld waar mango groeit - een zoete en geurige vrucht, die op afstand lijkt op abrikoos.

Homeland van mangobomen

Mango's groeien in het land waar het grootste deel van het jaar hoge temperaturen hebben, maar waar de luchtvochtigheid niet te hoog is. Het gaat over Oost-India en Birma, waar voor de eerste keer dit sappige zoete fruit werd geprobeerd.

Langzamerhand begonnen mangobomen, of beter gezegd planten die uit foetale botten groeiden, naar Maleisië, Oost-Afrika, Azië en de Verenigde Staten te vallen en nog niet zo lang geleden verschenen in ons land. Maar omdat deze planten erg gevoelig zijn voor kou, kunnen ze alleen groeien in verwarmde tuinen en kassen.

Hoe groeit mango in de natuur?

Manga-bomen zijn zeer decoratief, zowel in de periode van vruchtvorming, en het hele jaar door, omdat ze verwijzen naar groenblijvende, dat wil zeggen, niet-lommerrijke planten. Hun langwerpige glanzende bladeren kunnen puur groen zijn of met een patch van karmozijnrode schaduw - het hangt allemaal af van de soort, en er zijn twee - Indische of Filippijnse.

De hoogte van sommige bomen bereikt 20 meter, en bovendien behoren ze tot langlevers, er zijn exemplaren van 200-300 jaar oud, die nog steeds hun vruchten afwerpen.

Vruchten met een gewicht tot 700 gram rijpen op draadachtige scheuten met een lengte van ongeveer 60 cm. Een dergelijk ongewoon soort plant trekt voor het eerst de aandacht van toeristen die tropische landen bezoeken. Bij rijping, opnieuw afhankelijk van de soort, hebben ze een lichtgroene of oranje kleur.

Hoe groeit mango thuis?

Ondanks het feit dat mango een tropische vrucht is, is het mogelijk om een ​​boom uit zijn botten te krijgen, zelfs in de omstandigheden van een appartement. Het wordt natuurlijk niet 20 meter hoog, laat staan ​​dat het geen vruchten kan afwerpen, maar het kan het gebouw wel versieren.

De terughoudendheid van mangobomen om thuis vrucht te dragen is te wijten aan een slechte ontwikkeling van het wortelsysteem, omdat het in de natuur 6 meter bereikt en diep de bodem in gaat.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =