Voorbereiding van gladiolen voor de winter | actualidadypolitica.com

Voorbereiding van gladiolen voor de winter

Voorbereiding van gladiolen voor de winter

Gladiolen samen met rozen worden beschouwd als echte koningen van de zomertuin. Maar niet alle nieuwkomers die ze willen kweken op hun bloembedden weten in de herfst wat ze moeten doen met gladioolbollen. Maar dit is een van de belangrijkste aspecten van de zorg voor een plant.

Gladiolen - behandeling in de herfst

Het is erg belangrijk om te weten wat de timing van de gladioolafgraving is, omdat het gevaarlijk is om ze in de grond te overdrijven vanwege het risico op schimmelziekten. Meestal gebeurt dit in oktober-november, nadat de gladiool is vervaagd. In de regel wordt op de bol 30-50 dagen rijp (dit is afhankelijk van de variëteit).

Kies een droge, zonnige dag, graa zorgvuldig de wortelknollen uit met een schop of vork en schud ze van de grond. Verwijder onmiddellijk bedorven bollen - rot of beschadigd. De stelen van de resterende gladiolen moeten op een hoogte van 5-10 cm worden gesneden.

Vervolgens moeten de bollen worden gedroogd en mogen geen schubben worden verwijderd - het voorkomt snelle afgifte van vocht. Het duurt ongeveer een maand om te drogen, als je dit op kamertemperatuur doet.

Kenmerken van de voorbereiding en opslag van gladiolen voor de winter

Verdere voorbereiding van gladiolen voor de winter impliceert hun desinfectie. Week bollen in een oplossing van kaliumpermanganaat gedurende ongeveer 30 minuten, en niet-gerijpte knollen moeten paraffine worden gemaakt - dompel ze rechtstreeks in de schubben in gesmolten paraffine.

Je kunt gloeilampen bollen opslaan:

  • in de greppel - dit is mogelijk in het gebied met een zachte, niet te koude winter. In de geul worden de dozen met knollen, besprenkeld met droog zaagsel en bedekt met een film, ondergedompeld;
  • in een koude, droge, geventileerde kelder, in laden met een netbodem;
  • Gladiolen in het najaar

  • in de ingeglaasde loggia - bij het begin van sterke vorst op een doos of container met bollen kunt u een deken gooien;
  • in een appartement - hiervoor moet je de coolste plek vinden of er een koelkast voor kiezen. Leg elke bol in papier en vouw het in een plastic zak met ventilatie.

Inspecteer gladiolen regelmatig in de winter op vochtigheid of ongedierte. Beschadigde tripslampen moeten worden behandeld met een IntaVir-type preparaat, daarna moeten ze worden gedroogd en je kunt het plantmateriaal opnieuw neerleggen voor opslag.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 − 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: