Vlinders gemaakt van golfpapier

Gegolfd papier (golfpapier) is al heel lang populair bij vrouwen met een naaimachine, omdat het werken met dit zachte, buigzame en mooie materiaal een plezier is! Ja, en het is goedkoop, en zelfs over de kleurvariëteit en zeg niets! Een verscheidenheid aan ambachten gemaakt van papier (vlinders, bloemen, strikken, enz.) Kan worden gedaan met kinderen.

Als u een geschenkdoos, wenskaart of een boeket bloemen moet versieren, zullen kleine, grote vlinders van golfpapier, waarvan de vervaardiging niet veel tijd kost, een uitstekend decorelement zijn. En als je een gegolfde vlinder bevestigt aan een lint of een dun decoratief kant, dan ziet het er op de nieuwjaarsboom prima uit!

En nu meer over hoe je een vlinder in golfpapier maakt in onze masterclass.

We hebben nodig:

 • gegolfd papier;
 • scharen;
 • een nietmachine.
 1. Knip een strook van ongeveer 10 centimeter lang en ongeveer 2-3 centimeter breed van golfpapier. Vervolgens wordt deze strook in het midden gedraaid, zodat de resulterende "kern" in de metalen nietmachine-beugel past. Bevestig het en vouw het voorzichtig dubbel.
 2. Vlinders gemaakt van golfpapier1 Vlinders, golfdocument2
  Vlinders, golfdocument3 Vlinder golfdocument4
 3. Dit dubbele detail is toekomstige vleugels en het is noodzakelijk ze tegelijkertijd te snijden. U kunt elk formulier kiezen. En afgeronde, ovale vleugels zien er spectaculair uit. Nu moet je de rechtervleugel iets strekken, en tussen het onderste en bovenste deel ervan een kleine nette plooi maken. Met behulp van zo'n simpele beweging kun je de illusie creëren van een winglet die uit twee delen bestaat. Maak op dezelfde manier de linker vleugel. Elegant en tegelijkertijd is een eenvoudige vlinder klaar!
Vlinders van golfpapier5 Vlinders van golfpapier6
Vlinders gemaakt van golfpapier7 Vlinders gemaakt van golfpapier8

Gegolfd papier met uw eigen handen

Als er geen golfpapier bij de hand is, maakt het niet uit! Het kan onafhankelijk van gewoon papier, vellen uit tijdschriften of kalenders worden gemaakt. Om dit te doen, hebt u het volgende nodig.

 1. Knip twee even grote vierkanten uit.
 2. Vlinder gemaakt van golfdocument9 Vlinders in golfpapier10
 3. Begin vanuit de hoek en buig het papier voorzichtig om een ​​"accordeon" te maken. Hoe smaller de strepen, hoe mooier de vlinder zal zijn.
 4. Vlinders van golfpapier11 Vlinders van golfpapier12
 5. Geef een stuk rond de randen van een afgeronde vorm of maak de uiteinden van de onderste vleugels puntig. Knijp vervolgens het stuk in het midden strak in en spreid de uiteinden van de vleugels, terwijl u een beetje naar beneden trekt.
 6. Vlinders van golfpapier13 Vlinders van golfpapier14
 7. Op dezelfde manier, maak en de bovenste vleugels, alleen hun uiteinden netjes naar boven. Sluit vervolgens beide delen aan. Voor dit doel is een zachte decoratieve draad perfect. Haast je niet om de uiteinden af ​​te snijden! Vouw ze op, geef ze een geschikte vorm - en de kralen van de golfpapiervlinder zijn klaar. Indien gewenst kan het vaartuig worden versierd met pailletten (strooi vooraf ingevet met een kleine hoeveelheid transparante kleefplaatsen).
Vlinders in golfpapier15 Vlinders, golfpapier16

Vlinder in vijf minuten

Als de tijd kort is en vlinders veel moeten worden gedaan, gebruik dan deze eenvoudige methode.

 1. Knip uit een golfpapier van verschillende kleuren een paar vleugels met verschillende afmetingen. Leg ze dan op elkaar en in het midden met een draad. Knip de uiteinden van de draad niet af als u vlinders als hangers wilt gebruiken.
 2. Vlinders in golfpapier17 Vlinders van golfpapier18 Vlinders van golfpapier19
 3. Knip een smalle strook papier uit het papier, buig het in twee, maak een snede in het midden. Met deze strook wikkel je de vlinder rond het midden van het lichaam en draai je de antennes in paren.
 4. Vlinder golfpapier20 Vlinders gemaakt van golfpapier21 Vlinder golfpapier22
 5. De zaak voor kleine: een druppel lijm op de vleugels en de achterkant (je kunt cirkels, strepen en andere tekeningen maken), een klein sprankelend - en vlinders - schoonheden zijn klaar!
Vlinders gemaakt van golfpapier23 Vlinders gemaakt van golfpapier24 Vlinders van golfpapier25

Zoals u kunt zien, is het creëren van luchtige en mooie vlinders van golfpapier een ongecompliceerde, fascinerende en tijdrovende bezigheid. En wat een plezier zal uw kind krijgen als u hem tot naaiwerk trekt!

Bovendien kunnen vlinders het interieur van de kamer lichter en romantischer maken!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 62 =