Verwerking van de tuin in de lente - hoe het gewas te beschermen tegen ziekten en plagen? | actualidadypolitica.com

Verwerking van de tuin in de lente – hoe het gewas te beschermen tegen ziekten en plagen?

Verwerking van de tuin in de lente - hoe het gewas te beschermen tegen ziekten en plagen?

Om een ​​nobele oogst te produceren, is de behandeling van de tuin in het voorjaar erg belangrijk. Of het proces goed wordt uitgevoerd, hangt ervan af of de plantages zich zullen ontdoen van plagen en ziekten, of ze hun vruchtbare functies ten volle zullen kunnen vervullen. Bevoegde verwerking zal niet alleen helpen om de toekomstige oogst te redden, maar ook om het te vermenigvuldigen.

Lente behandeling van de tuin van ongedierte

In het voorjaar wordt de tuin meerdere malen behandeld tegen ongedierte:

 1. Op de kale boom, totdat de nieren beginnen te zwellen.
 2. Wanneer de nieren al opgezwollen zijn en barsten, maar de bladeren nog niet zijn opgebloeid.
 3. Voor het openen van knoppen en na bloei.
 4. Wanneer fruit zo groot wordt als erwten.

In de lentetuin vallen bomen aan, fruitvliegjes, slakken, bladluizen, schorskevers, mijten, rupsen. Om ze te bestrijden, kun je insecticiden gebruiken. Om de larven en sporen van schimmels die bij koud weer in de schors zijn achtergelaten, te verwijderen, moet het eerste wat na de winterbomen is witgekalkt met een kalkoplossing. Hiervoor wordt 2 kg kalk verdund in 10 liter water, 300-350 g kopersulfaat en 1 kg klei aan het mengsel toegevoegd. De ontvangen oplossing wordt besmeurd met de stammen en bases van de takken tegelijk, wanneer de sneeuw smelt.

lente behandeling van de tuin van ongedierte

Behandeling van de tuin van bladluizen

Zo'n parasiet, zoals bladluizen, drinkt sappen van bomen, die beladen zijn met groei, krimpend gebladerte, verlies van oogst. De eerste tekenen van een nederlaag - de toppen van de bladeren beginnen te draaien, krimpen, bezaaid met kleine insecten. Behandeling van de tuin in de lente van bladluizen wordt gedaan door kant en klare of folk remedies:

 1. In het vroege voorjaar is preventieve behandeling van de tuin van bladluizen met insecticiden zinvol: Fufanon, Agravertin, Carbophos, Aktara, Confidor, Biotlin. Voor het verschijnen van de nieren is het noodzakelijk om de bomen met C-30 te besproeien, het vernietigt de larven en de eieren van de parasiet.
 2. Tabakswol tast dodelijk de bladluizen en trips, mot, mug, slak aan. In een metalen emmer worden houtspaanders in brand gestoken, deze moeten in het tabaksstof worden gegoten. De rook moet zo worden gericht dat de wind hem naar de bomen brengt.
 3. Giet de stinkende gouwe, aardappel en tomaten in gelijke hoeveelheden met water. De infusie staat voor drie dagen. Voeg voor het spoelen in de gevormde vloeistof 40 g zeep toe en tap alles af.

Behandeling van de tuin van cvethopoda en mot

Rupsen eten fruitetende appels en peren in het stadium van hun rijping, en tsvetoids bederven de knoppen en geven zelfs geen kans om betrokken te raken bij de vruchten. Hoe om te gaan met dergelijke plagen:

 1. Tijdens het bloeien van de knop, voordat bloemknoppen worden blootgesteld, is het noodzakelijk om tegen de bloemknop te spuiten. Een uitstekend resultaat zal dergelijke medicijnen opleveren zoals Carbofos en Iskra Zolotaya.
 2. De verwerking van de tuin van de mot is gepland na de verkleuring van bomen, de tweede en derde - met een interval van 2 weken. Infusies van boerenwormkruid, dennenaalden, alsem en klis hebben zich bewezen als een effectieve remedie tegen een dergelijke parasiet. Plodozhorka verlaat de tuin, als tussen de bomen dille, tomaat, mosterd staat. Met veel schade is het raadzaam om chemische mengsels toe te passen - Inta-vir, Decis, Phytoverm.

Behandeling van de tuin in het vroege voorjaar tegen slakken

Slakken en slakken beschadigen planten - ze eten jonge scheuten en gebladerte. Om ze aan te pakken, vallen vallen uit natte vodden, vochtige planken. In de ochtend gevangen weekdieren kunnen worden verzameld en vernietigd in een zoutoplossing. Methoden om slakken te bestrijden:

 1. Trek geen slakkenplanten aan, bestrooid met koperhoudende medicijnen - bordeauxmengsel, Abiga-piek.
 2. Vruchtbare verwerking van de tuin met ijzersulfaat tegen slakken. Om dit te doen, kunt u planten en aarde sproeien met 1% van de oplossing.
 3. Afstand in de tuin is beter om as of kalk te verpulveren. Om bij zulke bands te komen, sterven weekdieren.
 4. Bestrijding van slakken kan worden gedaan met behulp van drugs - Meta, Thunderstorm. Een dergelijke bestuiving wordt 3 weken vóór het rijpen van het fruit beëindigd. Op dit moment kunt u voor verwerking een mosterdoplossing (150 g per 10 liter water) gebruiken. Sproeien tegen slakken wordt 's avonds laat uitgevoerd.

Behandeling van de tuin - een kersenvlieg

Een onaangename plaag van kers en kers is een kersenvlieg, bederft tot 60% van het gewas. Methoden om dergelijke insecten te bestrijden:

 1. In de vroege lente voordat de vliegen uitvliegen, moeten we de boomstammen van bomen losmaken, terwijl ze hun cocons vernietigen.
 2. Tijdens de periode van vlekken op fruit aan de bomen hangen lijmvallen.
 3. Om vliegen af ​​te schrikken kan de kroon worden behandeld met een infuus van knoflook, tabak, alsem, pijnboomextract.
 4. Om de vlieg volledig te vernietigen, helpen we insecticiden. Vroegtijdige behandeling van de tuin van plagen wordt uitgevoerd tijdens hun massale vertrek (eind mei), herhaald - na 2 weken, wanneer de insecten beginnen met het leggen van eieren. Voor spuiten toepassen preparaten voor vliegende insecten - Confidor, Actellik, Proteus.

kersevliegverwerking

Behandeling van de tuin in de lente - schorskever

Insectenschorskever of dervotochets, shashen bederft de schors van bomen, infecteert ze met sporen van schimmels. Over zijn aanwezigheid zijn er tal van bewegingen op de kofferbak, je moet onmiddellijk actie ondernemen. Bewezen manieren om schorskever te bestrijden:

 1. In de bewegingen gemaakt door de kevers injecteert de injecteur de spuit Antizhuk, Confidor, Calypso, Antishesheline. Het insecticide wordt 2-4 keer geïnjecteerd, het gat is gevuld met tuinvernis.
 2. Effectieve preventieve behandeling van de tuin in het voorjaar. Trunks, takken, kroon worden onmiddellijk na de bloei van bomen bespoten met een interval van 12-16 dagen met voorbereidingen Vitalayzer, Bi-58, Senezh-insa.
 3. Het trimmen van de tuin wordt uitgevoerd - de stammen worden besmeurd met een mengsel van klei en humus of gehydrateerde kalk en mest.

Behandeling van tuin van teken

Bloedzuigende teken voeden zich met organisch materiaal en kunnen schade toebrengen aan mensen en dieren in de tuin. Om ze te vernietigen, moet je het gebied met speciale middelen behandelen. Behandeling van tuin van teken - aanvaardbare voorbereidingen:

 1. Chemicaliën: Taran, Samarovka-insecticide, Breeze, Alphatrin, Tsifoks.
 2. Folk remedies:
 1. Voeg in 1 glas water 2 kopjes witte azijn toe, voeg mint, eucalyptus, citrus in essentie of olie toe. Giet alles in de veldspuit en behandel de pleister.
 2. Meng de oliën van lavendel en geraniumroze, de essentie van aloë en citrus in 1 fles. Ingrediënten giet 2 liter water en strooi in de tuin.
 3. Op de rand van de tuin om calendula te planten.

Behandeling van de tuin in het voorjaar tegen ziekten

De beschermende behandeling van de tuin tegen ziekten in het voorjaar wordt uitgevoerd om ziekten te voorkomen, de weerstand van struiken en bomen tegen weersomstandigheden te versterken. Belangrijke interventies omvatten het voorkomen van schimmel- en infectieuze aandoeningen. Behandeling van de tuin tegen ziekten wordt uitgevoerd met middelen voor doelbewuste actie:

 • fungiciden - tegen de schimmel;
 • antibiotica - van virale ziekten;
 • bactericiden - tegen de vermenigvuldiging van bacteriën.

De behandeling wordt uitgevoerd totdat de knoppen bloeien, met het uiterlijk van de eerste beginselen van de bladeren, in de fase van de "roze knop", voor en na de bloei en voordat het rijpen begint. Het is noodzakelijk om rekening te houden met welke ziektes in een bepaald stadium van de ontwikkeling van planten verschijnen en de medicatie te kiezen die nodig is voor het gevecht. De meest voorkomende aandoeningen - schurft, rot, schimmel, bacteriële kanker, echte meeldauw, cytosporen, moniliose. Om ze te bestrijden met behulp van de Bordeaux-mix, Abiga-Peak, Cartocid, Skor, Topaz.

Behandeling van de tuin in de lente van korst

Vruchten bedekt met donkere vlekken - het resultaat van de nederlaag van de boom met een korstje. Dit is een schimmelinfectie die bladeren, scheuten, knoppen en vruchten van de plant aanvalt. Lente behandeling van de tuin van de korst:

 1. Vóór de start van de vegetatie, wordt de boom geïrrigeerd met een 3% Bordeaux-mengsel.
 2. Voor het begin van de bloei is een herbehandeling met een 1% Bordeaux-mengsel gepland. Van de populaire behandelingsmethoden op dit moment is irrigatie van melkwei belangrijk.

Behandeling met systemische geneesmiddelen:

 1. Scoren (20 ml per 10 liter water). Tijdens het seizoen kunt u 2 behandelingen doen - voor de bloei en direct na de bloei met een interval van 2 weken.
 2. Strobe. Tijdens het seizoen worden 3 behandelingen uitgevoerd met tussenpozen van 3 weken.
 3. Horus. Het medicijn wordt niet weggespoeld door regen, het wordt gebruikt voor het bloeien van knoppen en aan het einde van de bloei.
 4. Voor de behandeling van korst, zou men de kroon met één meststof moeten bevruchten:
 • ammoniumnitraat 10%;
 • ammoniumsulfaat 10%;
 • kaliumchloride 10%;
 • Kaliumnitraat of zout 15%.

verwerking van de tuin in de lente van korst

Behandeling van de tuin in het voorjaar tegen verval

Fruitrot is een veel voorkomende schimmelziekte, waardoor het meer levensvatbaar is om te eten. Het ontwikkelt zich op zowel pitvruchten als steenfruitgewassen. Behandeling van de tuin tegen verval:

 1. In de lente, in de fase van de groene kegel en de roze knop, zijn de koperbevattende preparaten - Abiga-piek, Bordeaux-mengsel, Azophos, Horus, op hun plaats om infectie te verhinderen overwinterende takken te overwinteren.
 2. Na de bloei zullen alle schimmeldodende sprays tegen de korst tegelijkertijd inwerken op vruchtrot.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

38 − = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Verwerking van de tuin in de lente – hoe het gewas te beschermen tegen ziekten en plagen?

Verwerking van de tuin in de lente - hoe het gewas te beschermen tegen ziekten en plagen?

Om een ​​nobele oogst te produceren, is de behandeling van de tuin in het voorjaar erg belangrijk. Of het proces goed wordt uitgevoerd, hangt ervan af of de plantages zich zullen ontdoen van plagen en ziekten, of ze hun vruchtbare functies ten volle zullen kunnen vervullen. Bevoegde verwerking zal niet alleen helpen om de toekomstige oogst te redden, maar ook om het te vermenigvuldigen.

Lente behandeling van de tuin van ongedierte

In het voorjaar wordt de tuin meerdere malen behandeld tegen ongedierte:

 1. Op de kale boom, totdat de nieren beginnen te zwellen.
 2. Wanneer de nieren al opgezwollen zijn en barsten, maar de bladeren nog niet zijn opgebloeid.
 3. Voor het openen van knoppen en na bloei.
 4. Wanneer fruit zo groot wordt als erwten.

In de lentetuin vallen bomen aan, fruitvliegjes, slakken, bladluizen, schorskevers, mijten, rupsen. Om ze te bestrijden, kun je insecticiden gebruiken. Om de larven en sporen van schimmels die bij koud weer in de schors zijn achtergelaten, te verwijderen, moet het eerste wat na de winterbomen is witgekalkt met een kalkoplossing. Hiervoor wordt 2 kg kalk verdund in 10 liter water, 300-350 g kopersulfaat en 1 kg klei aan het mengsel toegevoegd. De ontvangen oplossing wordt besmeurd met de stammen en bases van de takken tegelijk, wanneer de sneeuw smelt.

lente behandeling van de tuin van ongedierte

Behandeling van de tuin van bladluizen

Zo'n parasiet, zoals bladluizen, drinkt sappen van bomen, die beladen zijn met groei, krimpend gebladerte, verlies van oogst. De eerste tekenen van een nederlaag - de toppen van de bladeren beginnen te draaien, krimpen, bezaaid met kleine insecten. Behandeling van de tuin in de lente van bladluizen wordt gedaan door kant en klare of folk remedies:

 1. In het vroege voorjaar is preventieve behandeling van de tuin van bladluizen met insecticiden zinvol: Fufanon, Agravertin, Carbophos, Aktara, Confidor, Biotlin. Voor het verschijnen van de nieren is het noodzakelijk om de bomen met C-30 te besproeien, het vernietigt de larven en de eieren van de parasiet.
 2. Tabakswol tast dodelijk de bladluizen en trips, mot, mug, slak aan. In een metalen emmer worden houtspaanders in brand gestoken, deze moeten in het tabaksstof worden gegoten. De rook moet zo worden gericht dat de wind hem naar de bomen brengt.
 3. Giet de stinkende gouwe, aardappel en tomaten in gelijke hoeveelheden met water. De infusie staat voor drie dagen. Voeg voor het spoelen in de gevormde vloeistof 40 g zeep toe en tap alles af.

Behandeling van de tuin van cvethopoda en mot

Rupsen eten fruitetende appels en peren in het stadium van hun rijping, en tsvetoids bederven de knoppen en geven zelfs geen kans om betrokken te raken bij de vruchten. Hoe om te gaan met dergelijke plagen:

 1. Tijdens het bloeien van de knop, voordat bloemknoppen worden blootgesteld, is het noodzakelijk om tegen de bloemknop te spuiten. Een uitstekend resultaat zal dergelijke medicijnen opleveren zoals Carbofos en Iskra Zolotaya.
 2. De verwerking van de tuin van de mot is gepland na de verkleuring van bomen, de tweede en derde - met een interval van 2 weken. Infusies van boerenwormkruid, dennenaalden, alsem en klis hebben zich bewezen als een effectieve remedie tegen een dergelijke parasiet. Plodozhorka verlaat de tuin, als tussen de bomen dille, tomaat, mosterd staat. Met veel schade is het raadzaam om chemische mengsels toe te passen - Inta-vir, Decis, Phytoverm.

Behandeling van de tuin in het vroege voorjaar tegen slakken

Slakken en slakken beschadigen planten - ze eten jonge scheuten en gebladerte. Om ze aan te pakken, vallen vallen uit natte vodden, vochtige planken. In de ochtend gevangen weekdieren kunnen worden verzameld en vernietigd in een zoutoplossing. Methoden om slakken te bestrijden:

 1. Trek geen slakkenplanten aan, bestrooid met koperhoudende medicijnen - bordeauxmengsel, Abiga-piek.
 2. Vruchtbare verwerking van de tuin met ijzersulfaat tegen slakken. Om dit te doen, kunt u planten en aarde sproeien met 1% van de oplossing.
 3. Afstand in de tuin is beter om as of kalk te verpulveren. Om bij zulke bands te komen, sterven weekdieren.
 4. Bestrijding van slakken kan worden gedaan met behulp van drugs - Meta, Thunderstorm. Een dergelijke bestuiving wordt 3 weken vóór het rijpen van het fruit beëindigd. Op dit moment kunt u voor verwerking een mosterdoplossing (150 g per 10 liter water) gebruiken. Sproeien tegen slakken wordt 's avonds laat uitgevoerd.

Behandeling van de tuin - een kersenvlieg

Een onaangename plaag van kers en kers is een kersenvlieg, bederft tot 60% van het gewas. Methoden om dergelijke insecten te bestrijden:

 1. In de vroege lente voordat de vliegen uitvliegen, moeten we de boomstammen van bomen losmaken, terwijl ze hun cocons vernietigen.
 2. Tijdens de periode van vlekken op fruit aan de bomen hangen lijmvallen.
 3. Om vliegen af ​​te schrikken kan de kroon worden behandeld met een infuus van knoflook, tabak, alsem, pijnboomextract.
 4. Om de vlieg volledig te vernietigen, helpen we insecticiden. Vroegtijdige behandeling van de tuin van plagen wordt uitgevoerd tijdens hun massale vertrek (eind mei), herhaald - na 2 weken, wanneer de insecten beginnen met het leggen van eieren. Voor spuiten toepassen preparaten voor vliegende insecten - Confidor, Actellik, Proteus.

kersevliegverwerking

Behandeling van de tuin in de lente - schorskever

Insectenschorskever of dervotochets, shashen bederft de schors van bomen, infecteert ze met sporen van schimmels. Over zijn aanwezigheid zijn er tal van bewegingen op de kofferbak, je moet onmiddellijk actie ondernemen. Bewezen manieren om schorskever te bestrijden:

 1. In de bewegingen gemaakt door de kevers injecteert de injecteur de spuit Antizhuk, Confidor, Calypso, Antishesheline. Het insecticide wordt 2-4 keer geïnjecteerd, het gat is gevuld met tuinvernis.
 2. Effectieve preventieve behandeling van de tuin in het voorjaar. Trunks, takken, kroon worden onmiddellijk na de bloei van bomen bespoten met een interval van 12-16 dagen met voorbereidingen Vitalayzer, Bi-58, Senezh-insa.
 3. Het trimmen van de tuin wordt uitgevoerd - de stammen worden besmeurd met een mengsel van klei en humus of gehydrateerde kalk en mest.

Behandeling van tuin van teken

Bloedzuigende teken voeden zich met organisch materiaal en kunnen schade toebrengen aan mensen en dieren in de tuin. Om ze te vernietigen, moet je het gebied met speciale middelen behandelen. Behandeling van tuin van teken - aanvaardbare voorbereidingen:

 1. Chemicaliën: Taran, Samarovka-insecticide, Breeze, Alphatrin, Tsifoks.
 2. Folk remedies:
 1. Voeg in 1 glas water 2 kopjes witte azijn toe, voeg mint, eucalyptus, citrus in essentie of olie toe. Giet alles in de veldspuit en behandel de pleister.
 2. Meng de oliën van lavendel en geraniumroze, de essentie van aloë en citrus in 1 fles. Ingrediënten giet 2 liter water en strooi in de tuin.
 3. Op de rand van de tuin om calendula te planten.

Behandeling van de tuin in het voorjaar tegen ziekten

De beschermende behandeling van de tuin tegen ziekten in het voorjaar wordt uitgevoerd om ziekten te voorkomen, de weerstand van struiken en bomen tegen weersomstandigheden te versterken. Belangrijke interventies omvatten het voorkomen van schimmel- en infectieuze aandoeningen. Behandeling van de tuin tegen ziekten wordt uitgevoerd met middelen voor doelbewuste actie:

 • fungiciden - tegen de schimmel;
 • antibiotica - van virale ziekten;
 • bactericiden - tegen de vermenigvuldiging van bacteriën.

De behandeling wordt uitgevoerd totdat de knoppen bloeien, met het uiterlijk van de eerste beginselen van de bladeren, in de fase van de "roze knop", voor en na de bloei en voordat het rijpen begint. Het is noodzakelijk om rekening te houden met welke ziektes in een bepaald stadium van de ontwikkeling van planten verschijnen en de medicatie te kiezen die nodig is voor het gevecht. De meest voorkomende aandoeningen - schurft, rot, schimmel, bacteriële kanker, echte meeldauw, cytosporen, moniliose. Om ze te bestrijden met behulp van de Bordeaux-mix, Abiga-Peak, Cartocid, Skor, Topaz.

Behandeling van de tuin in de lente van korst

Vruchten bedekt met donkere vlekken - het resultaat van de nederlaag van de boom met een korstje. Dit is een schimmelinfectie die bladeren, scheuten, knoppen en vruchten van de plant aanvalt. Lente behandeling van de tuin van de korst:

 1. Vóór de start van de vegetatie, wordt de boom geïrrigeerd met een 3% Bordeaux-mengsel.
 2. Voor het begin van de bloei is een herbehandeling met een 1% Bordeaux-mengsel gepland. Van de populaire behandelingsmethoden op dit moment is irrigatie van melkwei belangrijk.

Behandeling met systemische geneesmiddelen:

 1. Scoren (20 ml per 10 liter water). Tijdens het seizoen kunt u 2 behandelingen doen - voor de bloei en direct na de bloei met een interval van 2 weken.
 2. Strobe. Tijdens het seizoen worden 3 behandelingen uitgevoerd met tussenpozen van 3 weken.
 3. Horus. Het medicijn wordt niet weggespoeld door regen, het wordt gebruikt voor het bloeien van knoppen en aan het einde van de bloei.
 4. Voor de behandeling van korst, zou men de kroon met één meststof moeten bevruchten:
 • ammoniumnitraat 10%;
 • ammoniumsulfaat 10%;
 • kaliumchloride 10%;
 • Kaliumnitraat of zout 15%.

verwerking van de tuin in de lente van korst

Behandeling van de tuin in het voorjaar tegen verval

Fruitrot is een veel voorkomende schimmelziekte, waardoor het meer levensvatbaar is om te eten. Het ontwikkelt zich op zowel pitvruchten als steenfruitgewassen. Behandeling van de tuin tegen verval:

 1. In de lente, in de fase van de groene kegel en de roze knop, zijn de koperbevattende preparaten - Abiga-piek, Bordeaux-mengsel, Azophos, Horus, op hun plaats om infectie te verhinderen overwinterende takken te overwinteren.
 2. Na de bloei zullen alle schimmeldodende sprays tegen de korst tegelijkertijd inwerken op vruchtrot.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 − 68 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: