Stamp currant - belangrijke groeiregels

Onlangs is het populair geworden om traditionele culturen te laten groeien met nieuwe technologieën. Stamp currant ziet er niet alleen mooi uit, maar overtreft in veel opzichten ook de gebruikelijke bosjes bessen. Om een ​​dergelijke plant op uw site te laten groeien, moet u een aantal belangrijke vereisten kennen.

Stamp currant - rassen

Je kunt op je tuin een rode, zwarte, witte en gouden bes laten groeien. Er zijn een aantal voordelen voor boomstronkstruiken, waarvan het onmogelijk is om niet te zeggen:

 1. Als zaailing kunt u een stengel met één nier op de top gebruiken.
 2. Het planten van struiken kan ongeveer 30 cm uit elkaar liggen.
 3. Soorten zwarte bessen, maar ook rode en gouden variëteiten geven een rijke oogst, die veel gemakkelijker te assembleren is. Bessen hebben een meer uitgesproken smaak.
 4. De levensverwachting van de plant is meer dan in de heester en het is 15-18 jaar.

Dit is slechts een basislijst van de voordelen die een ingekorte bes bezit, maar er zijn minnen in dergelijke planten. Struiken worden niet beschermd tegen sterke wind, en ze tolereren geen lange nachtvorst. Periodiek zal onnodige scheuten moeten geven en de toppen moeten knijpen. De productiviteit van de stampende plant daalt scherp door het ontbreken van geroote scheuten.

verscheidenheid van bessen

Zwarte roezelaar

Deze variëteit is populair, omdat bessen niet alleen nuttig zijn, maar ook zoeter. Het is vermeldenswaard dat de zwarte bes op de stengel in vergelijking met andere variëteiten gevoeliger is voor het bevriezen van takken, dus het is onmogelijk om het te laten groeien in gebieden met een koud klimaat. De beste variëteiten om ze op stempels te laten groeien: "Stork", "University", "Memorable" en "Monastic".

zwarte bessen

Rode aalbes op de stengel

Rode bessen bevatten veel nuttige stoffen en worden vaak gebruikt bij het koken. Deze soort is, in vergelijking met de vorige, minder grillig, dus de cultivatie kan worden toegepast in verschillende gebieden, zonder angst voor vorst. Goede rode meeldraden bes groeit als u dergelijke variëteiten gebruikt: "Viksne", "Bayan", "Natalie", "Rondom" en anderen.

aalbes op de stengel

Gele aalbes

In Europa wordt deze soort zeer gewaardeerd, die niet alleen dient als sieraad van het gebied, maar ook een rijke oogst aan heerlijke bessen geeft. Om de bes op de stengel zonder problemen te laten groeien, is het het beste om de soort "Imperial Yellow" te gebruiken, die wordt gekenmerkt door grote bessen. In tegenstelling tot de zwarte bes bloeien later gele variëteiten, die de bloemen tegen vorst beschermen.

gele trompet

Stamp currant - hoe te groeien?

Velen denken misschien dat het moeilijk is om een ​​boom zelfstandig te laten groeien, maar als je een aantal regels kent, kun je resultaten boeken. Voordat je weet hoe je een prachtige bessenboom kunt laten groeien, moet je een geschikte plaats kiezen. Het is beter om zwakzure, zandige leem en andere bodems met een goed vochtgehalte te kiezen. Voorlopig wordt aanbevolen om de grond goed af te tappen en drainagesloten te maken. In de herfst loont het de moeite om de bodem op te graven en organische meststoffen, bijvoorbeeld mest of turf, te ontbinden.

hoe een krans te verbouwen

Hoe een krentenplant te planten?

Er is een bepaalde instructie waarop u moet navigeren om het gewenste resultaat te krijgen:

 1. Begin augustus plant u een dikke naakte zomerse shoot en knijpt u de bovenkant dicht. Merk op dat de zaailingen dieper geplant moeten worden dan voor de gewone bes. Het is mogelijk om in het voorjaar een ontpitbare bes te planten, maar alleen als er geen nachtvorst meer is.
 2. Wanneer volgend jaar op de top zal verschijnen scheuten, in augustus moeten ze worden gesmoord. U moet dit op elke tak doen. Scheuten en bladeren die zich onder de opgegeven lengte van de stam bevinden, moeten worden verwijderd. Dit geldt ook voor de radicale processen.
 3. In het derde jaar moet een dikke kroon worden gevormd en om een ​​mooie vorm te vormen, wordt aanbevolen om de bovenkant van elke tak te knijpen. Vergeet niet om root shoots en shoots te verwijderen. Als de versnipperde bes zich goed ontwikkelt, is het dit jaar mogelijk om de eerste oogst te krijgen, zij het in kleine hoeveelheden.
 4. Het volgende jaar zal de vruchtvorming overvloedig zijn en zal de bast zelf al goed gevormd zijn, maar dit betekent niet dat het de moeite waard is om te weigeren te prikken. Het wordt uitgevoerd zoals hierboven beschreven. Je moet ook oude takken verwijderen die geen bladeren hebben of zwart worden. Dergelijke procedures moeten elk jaar worden uitgevoerd.

hoe een zwarte bes te planten

Hoe een zwarte bes vormen?

Het is moeilijk om een ​​struik uit een volwassen struik te maken, maar als je een aantal tips volgt, wordt het resultaat behaald.

 1. De formatie van de pudding moet worden gestart in de lente, voordat de knoppen ontluiken. Onderzoek de bush en selecteer een shoot, die recht en dik moet zijn. Een ander belangrijk punt is dat het in een rechte hoek ten opzichte van de grond moet groeien. Als er geen vertakking is, selecteert u de optie die het dichtst bij de opgegeven criteria ligt.
 2. De gekozen foto met toppen en takken blijft over en alle andere takken worden op bodemniveau gesneden.
 3. Moet nog steeds de takken verwijderen, behalve de bovenste, en ze worden verwijderd onder de basis, dat wil zeggen, de hennep mag niet blijven.
 4. Na al deze manipulaties is de stengel voor de bes gereed. Het wordt aanbevolen om een ​​aantal steunen in te graven, zodat de plant niet uit de wind breekt. Bovendien zal het de krentenboom helpen om, indien nodig, recht te trekken.
 5. Als er in de zomer een scheut aarde is, verwijder deze dan. Als er zijtakken op de stengel zelf zitten, vergeet dan niet om ze af te knippen.
 6. In de herfst wordt een andere verplichte procedure uitgevoerd - knijpen van de toppen van takken. Dit is nodig om de slapende knoppen te laten ontwaken en nieuwe scheuten te vormen.

hoe een zwarte bes te vormen

Hoe een bes op een stengel planten?

Volg deze instructies om de vaccinatie uit te voeren:

 1. Bereid een eenjarige zaailing voor, die van tevoren moet worden voorbereid (vroege lente). Het kan worden opgeslagen in de kelder, zodat het niet uitdroogt. Het is onmogelijk om het uiterlijk van de nieren toe te geven.
 2. Om een ​​bessenboom te krijgen, moet het enten eind maart worden gedaan. Neem het transplantaat en maak een gladde snede langs de lengterichting. Een mes van zichzelf dragen. De lengte van de snede moet 2-3 cm zijn, herhaal deze bewerking op de onderstam. Probeer het plakje identiek te maken aan het vorige.
 3. De hoogte van de copulatie hangt af van de gewenste hoogte van de stengel. Het einde van de stekken moet worden gesneden, laat 3-4 ogen en smeer de snede in met een tuinsaus.
 4. Verbind de stekken met plakjes en gebruik een speciale film voor inenting.

hoe een bes op een stengel te planten

Verzorging van de punch currant

Aanbevelingen voor een goede verzorging zijn identiek aan die die aanvaardbaar zijn voor de struikvorm van de bes. Met inachtneming van de regels voor het kweken van de zwarte bes, rode, gele en witte bes, kunt u elk jaar een rijke oogst van heerlijke en gezonde bessen krijgen.

 1. De aarde rond de stam moet regelmatig worden losgemaakt en het onkruid wordt verwijderd. Van tijd tot tijd wordt aanbevolen dat u voorzichtig door de rand van de boomstam graaft. Je kunt mulchen met afgeschuinde gras of compost.
 2. Stamp currant is een gematigd vochtminnende plant. In een warme tijd moet de struiken vaker water geven.
 3. Voor een goede ontwikkeling is topdressing belangrijk. Meerdere keren per jaar wordt aanbevolen minerale organische bemesting te gebruiken. Het is belangrijk om de dosis stikstofmeststoffen niet te overschrijden. In het najaar moet elke struik worden bevrucht met een mengsel van 100 g superfosfaat en 30 g kaliumchloride, en dan is het noodzakelijk om een ​​mengsel van turf en overgroeide mest te mulchen. In het voorjaar is het beter om de grond te bevruchten met ureum, met behulp van 15 gram per 1 m².
 4. Het is belangrijk om te onthouden dat de stempelwijn de overwintering slecht verdraagt, dus het wordt aanbevolen om de kroon te beschermen. Voor dit doel geschikt afdekmateriaal, bijvoorbeeld een zak jute of lutrasila.

zorg shtambovoy aalbessen

Hoe een puddingbes te verspreiden?

Om een ​​nieuwe bes jonge boom te krijgen, moet je deze tips volgen:

 1. In juli, vanaf het middelste gedeelte, is het nodig om een ​​steel te snijden, waarop er vijf kijkgaten moeten zijn. Het moet in de volle grond worden geplant, zodat er slechts één bovenste knop op grondniveau achterblijft.
 2. In de herfst, voor het begin van koud weer, is het belangrijk om de stengel met gebladerte te sluiten.
 3. Het reproduceren van de pudding was effectief, in het voorjaar is het noodzakelijk om de laterale scheuten te verwijderen om een ​​scheut te verkrijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voeden, en aan het begin van de zomer moet de meststof stikstofhoudend zijn en aan het einde fosfaat-kaliummeststof.
 4. Volgend jaar in het voorjaar is het noodzakelijk om de foto af te snijden, zodat de hoogte niet meer dan 85 cm is. Aan de bovenkant moeten er 3-4 nieren zijn en verwijder de overgeblevenen.

hoe een puddingbes te verspreiden

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 43

Stamp currant - belangrijke groeiregels

Onlangs is het populair geworden om traditionele culturen te laten groeien met nieuwe technologieën. Stamp currant ziet er niet alleen mooi uit, maar overtreft in veel opzichten ook de gebruikelijke bosjes bessen. Om een ​​dergelijke plant op uw site te laten groeien, moet u een aantal belangrijke vereisten kennen.

Stamp currant - rassen

Je kunt op je tuin een rode, zwarte, witte en gouden bes laten groeien. Er zijn een aantal voordelen voor boomstronkstruiken, waarvan het onmogelijk is om niet te zeggen:

 1. Als zaailing kunt u een stengel met één nier op de top gebruiken.
 2. Het planten van struiken kan ongeveer 30 cm uit elkaar liggen.
 3. Soorten zwarte bessen, maar ook rode en gouden variëteiten geven een rijke oogst, die veel gemakkelijker te assembleren is. Bessen hebben een meer uitgesproken smaak.
 4. De levensverwachting van de plant is meer dan in de heester en het is 15-18 jaar.

Dit is slechts een basislijst van de voordelen die een ingekorte bes bezit, maar er zijn minnen in dergelijke planten. Struiken worden niet beschermd tegen sterke wind, en ze tolereren geen lange nachtvorst. Periodiek zal onnodige scheuten moeten geven en de toppen moeten knijpen. De productiviteit van de stampende plant daalt scherp door het ontbreken van geroote scheuten.

verscheidenheid van bessen

Zwarte roezelaar

Deze variëteit is populair, omdat bessen niet alleen nuttig zijn, maar ook zoeter. Het is vermeldenswaard dat de zwarte bes op de stengel in vergelijking met andere variëteiten gevoeliger is voor het bevriezen van takken, dus het is onmogelijk om het te laten groeien in gebieden met een koud klimaat. De beste variëteiten om ze op stempels te laten groeien: "Stork", "University", "Memorable" en "Monastic".

zwarte bessen

Rode aalbes op de stengel

Rode bessen bevatten veel nuttige stoffen en worden vaak gebruikt bij het koken. Deze soort is, in vergelijking met de vorige, minder grillig, dus de cultivatie kan worden toegepast in verschillende gebieden, zonder angst voor vorst. Goede rode meeldraden bes groeit als u dergelijke variëteiten gebruikt: "Viksne", "Bayan", "Natalie", "Rondom" en anderen.

aalbes op de stengel

Gele aalbes

In Europa wordt deze soort zeer gewaardeerd, die niet alleen dient als sieraad van het gebied, maar ook een rijke oogst aan heerlijke bessen geeft. Om de bes op de stengel zonder problemen te laten groeien, is het het beste om de soort "Imperial Yellow" te gebruiken, die wordt gekenmerkt door grote bessen. In tegenstelling tot de zwarte bes bloeien later gele variëteiten, die de bloemen tegen vorst beschermen.

gele trompet

Stamp currant - hoe te groeien?

Velen denken misschien dat het moeilijk is om een ​​boom zelfstandig te laten groeien, maar als je een aantal regels kent, kun je resultaten boeken. Voordat je weet hoe je een prachtige bessenboom kunt laten groeien, moet je een geschikte plaats kiezen. Het is beter om zwakzure, zandige leem en andere bodems met een goed vochtgehalte te kiezen. Voorlopig wordt aanbevolen om de grond goed af te tappen en drainagesloten te maken. In de herfst loont het de moeite om de bodem op te graven en organische meststoffen, bijvoorbeeld mest of turf, te ontbinden.

hoe een krans te verbouwen

Hoe een krentenplant te planten?

Er is een bepaalde instructie waarop u moet navigeren om het gewenste resultaat te krijgen:

 1. Begin augustus plant u een dikke naakte zomerse shoot en knijpt u de bovenkant dicht. Merk op dat de zaailingen dieper geplant moeten worden dan voor de gewone bes. Het is mogelijk om in het voorjaar een ontpitbare bes te planten, maar alleen als er geen nachtvorst meer is.
 2. Wanneer volgend jaar op de top zal verschijnen scheuten, in augustus moeten ze worden gesmoord. U moet dit op elke tak doen. Scheuten en bladeren die zich onder de opgegeven lengte van de stam bevinden, moeten worden verwijderd. Dit geldt ook voor de radicale processen.
 3. In het derde jaar moet een dikke kroon worden gevormd en om een ​​mooie vorm te vormen, wordt aanbevolen om de bovenkant van elke tak te knijpen. Vergeet niet om root shoots en shoots te verwijderen. Als de versnipperde bes zich goed ontwikkelt, is het dit jaar mogelijk om de eerste oogst te krijgen, zij het in kleine hoeveelheden.
 4. Het volgende jaar zal de vruchtvorming overvloedig zijn en zal de bast zelf al goed gevormd zijn, maar dit betekent niet dat het de moeite waard is om te weigeren te prikken. Het wordt uitgevoerd zoals hierboven beschreven. Je moet ook oude takken verwijderen die geen bladeren hebben of zwart worden. Dergelijke procedures moeten elk jaar worden uitgevoerd.

hoe een zwarte bes te planten

Hoe een zwarte bes vormen?

Het is moeilijk om een ​​struik uit een volwassen struik te maken, maar als je een aantal tips volgt, wordt het resultaat behaald.

 1. De formatie van de pudding moet worden gestart in de lente, voordat de knoppen ontluiken. Onderzoek de bush en selecteer een shoot, die recht en dik moet zijn. Een ander belangrijk punt is dat het in een rechte hoek ten opzichte van de grond moet groeien. Als er geen vertakking is, selecteert u de optie die het dichtst bij de opgegeven criteria ligt.
 2. De gekozen foto met toppen en takken blijft over en alle andere takken worden op bodemniveau gesneden.
 3. Moet nog steeds de takken verwijderen, behalve de bovenste, en ze worden verwijderd onder de basis, dat wil zeggen, de hennep mag niet blijven.
 4. Na al deze manipulaties is de stengel voor de bes gereed. Het wordt aanbevolen om een ​​aantal steunen in te graven, zodat de plant niet uit de wind breekt. Bovendien zal het de krentenboom helpen om, indien nodig, recht te trekken.
 5. Als er in de zomer een scheut aarde is, verwijder deze dan. Als er zijtakken op de stengel zelf zitten, vergeet dan niet om ze af te knippen.
 6. In de herfst wordt een andere verplichte procedure uitgevoerd - knijpen van de toppen van takken. Dit is nodig om de slapende knoppen te laten ontwaken en nieuwe scheuten te vormen.

hoe een zwarte bes te vormen

Hoe een bes op een stengel planten?

Volg deze instructies om de vaccinatie uit te voeren:

 1. Bereid een eenjarige zaailing voor, die van tevoren moet worden voorbereid (vroege lente). Het kan worden opgeslagen in de kelder, zodat het niet uitdroogt. Het is onmogelijk om het uiterlijk van de nieren toe te geven.
 2. Om een ​​bessenboom te krijgen, moet het enten eind maart worden gedaan. Neem het transplantaat en maak een gladde snede langs de lengterichting. Een mes van zichzelf dragen. De lengte van de snede moet 2-3 cm zijn, herhaal deze bewerking op de onderstam. Probeer het plakje identiek te maken aan het vorige.
 3. De hoogte van de copulatie hangt af van de gewenste hoogte van de stengel. Het einde van de stekken moet worden gesneden, laat 3-4 ogen en smeer de snede in met een tuinsaus.
 4. Verbind de stekken met plakjes en gebruik een speciale film voor inenting.

hoe een bes op een stengel te planten

Verzorging van de punch currant

Aanbevelingen voor een goede verzorging zijn identiek aan die die aanvaardbaar zijn voor de struikvorm van de bes. Met inachtneming van de regels voor het kweken van de zwarte bes, rode, gele en witte bes, kunt u elk jaar een rijke oogst van heerlijke en gezonde bessen krijgen.

 1. De aarde rond de stam moet regelmatig worden losgemaakt en het onkruid wordt verwijderd. Van tijd tot tijd wordt aanbevolen dat u voorzichtig door de rand van de boomstam graaft. Je kunt mulchen met afgeschuinde gras of compost.
 2. Stamp currant is een gematigd vochtminnende plant. In een warme tijd moet de struiken vaker water geven.
 3. Voor een goede ontwikkeling is topdressing belangrijk. Meerdere keren per jaar wordt aanbevolen minerale organische bemesting te gebruiken. Het is belangrijk om de dosis stikstofmeststoffen niet te overschrijden. In het najaar moet elke struik worden bevrucht met een mengsel van 100 g superfosfaat en 30 g kaliumchloride, en dan is het noodzakelijk om een ​​mengsel van turf en overgroeide mest te mulchen. In het voorjaar is het beter om de grond te bevruchten met ureum, met behulp van 15 gram per 1 m².
 4. Het is belangrijk om te onthouden dat de stempelwijn de overwintering slecht verdraagt, dus het wordt aanbevolen om de kroon te beschermen. Voor dit doel geschikt afdekmateriaal, bijvoorbeeld een zak jute of lutrasila.

zorg shtambovoy aalbessen

Hoe een puddingbes te verspreiden?

Om een ​​nieuwe bes jonge boom te krijgen, moet je deze tips volgen:

 1. In juli, vanaf het middelste gedeelte, is het nodig om een ​​steel te snijden, waarop er vijf kijkgaten moeten zijn. Het moet in de volle grond worden geplant, zodat er slechts één bovenste knop op grondniveau achterblijft.
 2. In de herfst, voor het begin van koud weer, is het belangrijk om de stengel met gebladerte te sluiten.
 3. Het reproduceren van de pudding was effectief, in het voorjaar is het noodzakelijk om de laterale scheuten te verwijderen om een ​​scheut te verkrijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voeden, en aan het begin van de zomer moet de meststof stikstofhoudend zijn en aan het einde fosfaat-kaliummeststof.
 4. Volgend jaar in het voorjaar is het noodzakelijk om de foto af te snijden, zodat de hoogte niet meer dan 85 cm is. Aan de bovenkant moeten er 3-4 nieren zijn en verwijder de overgeblevenen.

hoe een puddingbes te verspreiden

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =