Sozopol Attracties

“Bulgarian Saint-Tropez”, “Miracle of Bulgaria” – dit is precies wat toeristen de badplaats Sozopol noemen, gelegen in de buurt van Bourgas, met zijn bezienswaardigheden, stranden en gezellige straatjes. Hier geeft de voorkeur aan Bulgaarse bulgarije rusten en beroemd om de hele wereld beroemdheden. Met dit alles, de kosten van recreatie in deze Bulgaarse stad is vrij democratisch. Als je in de oude stad verblijft, heb je geen problemen met wat je in Sizopol te zien krijgt, want alle drie geplaveide straten die in het doolhof van steegjes oplossen, zijn een architecturaal reservaat.

Oude stad

Bijna het hele gebied van de oude stad, dat sinds 1974 een stedelijk museum is, is opgebouwd met traditionele huizen met twee verdiepingen die hier in de bloeitijd van het Ottomaanse Rijk verschenen. Interessant is het feit dat de lokale bewoners van de stenen kelders zijn aangepast om hun boten in de winter op te slaan. Tegelijkertijd leven ze zelf in houten bovenbouwen, waarvan de erkers vaak de rijstroken overlappen.

Sozopol Attracties1 Sozopol Attracties2 Sozopol Attractions3

Het belangrijkste entertainmentcentrum voor vakantiegangers is de dijk, die parallel loopt aan het strand. Hier kunt u tijd doorbrengen in taveernes, disco’s, in nationale entertainmentinstellingen, en zorgen voor het goede humeur van elke gast.

Attracties in Sozopol4 Sozopol Attracties5 Sozopol Attracties6

Kerken en kapellen

Als in het verleden op het grondgebied van Sozopol de tempels in tientallen waren genummerd, zijn er vandaag slechts een paar van hen. Dit komt door de Ottomanen, die in de XV-XVIII eeuw bijna alle middeleeuwse tempels verwoestten. Ze worden met succes vervangen door talloze kleine kapellen.

Attracties in Sozopol7 Attracties in Sozopol8 Attracties in Sozopol9

Onder de kerken het populairst onder toeristen zijn de oude tempels van de Heilige Maagd (XV eeuw), Heiligen Cyril en Methodius (XIX eeuw), St. George (XIX eeuw).

Sozopol Attractions10 Attracties in Sozopol11 Attracties in Sozopol12

musea

Ondanks de kleine omvang van de stad zijn er tal van musea in Sozopol. U kunt de rijkste collectie van het Archeologisch Museum zien, opgericht in 1961. Hier is de expositie verdeeld in twee thematische secties, waarvan de eerste gewijd is aan archeologie, en de tweede – aan de christelijke kunst. Niet minder opmerkelijk is de verzameling van de Art Gallery, die ongeveer driehonderd schilderijen en vier dozijn sculpturen opslaat. Om tijd met voordeel door te brengen voor een kijk is het mogelijk in het huis-museum van Alexander Mutafov.

Sozopol Attracties13 Attracties in Sozopol14 Attracties in Sozopol15

Vestingmuur

Het visitekaartje van Sozopol is een kasteel, of beter gezegd, wat werd gered van een eens zo krachtige verdedigingsstructuur. De vestingmuren en de torens werden in 511 gebouwd en werden de komende eeuwen gebruikt. Sommige fragmenten van de oude structuur werden hersteld. Tegenwoordig is er een museum op het grondgebied van het complex.

Attracties in Sozopol16 Attracties in Sozopol17 Sozopol Attracties18

natuur

Als u liever geniet van het ongerepte natuurschoon, bezoekt u het dorp Dunes ten zuiden van Sozopol, waar u in een winderige baai kunt genieten van een verscheidenheid aan wateractiviteiten. Vlakbij is het meer Alepu, dat vanwege de moerasachtigheid en de overvloed aan riet erg romantisch lijkt.

Sozopol Attracties19 Sozopol Attractions20 Attracties in Sozopol21

Niet minder schilderachtig is het regenwoud Arkutino, dat de monding van de rivier de Ropotamo omringt, die de omgeving van Sozopol wast. Wouden van wilgen, beuken, eiken met exotische wijnstokken, reusachtige waterlelies op het oppervlak van de gele wateren van Ropotamo lijken te worden ondergedompeld in de surrealistische wereld! In deze delen organiseren excursies uit Sisopol en naburige steden van Bulgarije. Een paradijs voor autoliefhebbers.

Sozopol Attractions22 Sozopol Attracties23 Attracties in Sozopol24

En de jongste toeristen zullen zeker genieten van het entertainment in de waterparken van Sozopol, die drie zijn in de stad. Waterattracties werken op het grondgebied van particuliere hotels “Amon Ra”, “Rishley” en “Sea Villa”.

Sozopol Attracties25 Sozopol Attractions26 Attracties in Sozopol27

Rust in Sozopol – een herinnering voor het leven!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 21 =