slimme bedden voor een hoog gewas

Elke zomer verblijvende of amateur-tuinbouwer wil grote oogsten op zijn perceel verzamelen. Het blijkt dat het maken van dromen heel eenvoudig is. Om dit te doen, hoeft u alleen maar afstand te doen van het traditionele beheer van de tuin ten gunste van slimme bedden voor een hoge opbrengst. Bovendien eindigen de voordelen van slimme bedden niet alleen met toenemende opbrengsten, het is ook gemakkelijker om voor te zorgen. Simpel gezegd, na eenmaal een slim bed te hebben voorbereid, bent u bevrijd van verdere zorgen - het zal uw groenten voor u kweken, bijna onafhankelijk gedurende een aantal jaren. Laten we het eens hebben over hoe je een slim tuinbed kunt maken en wat het is.

Teelt van tuin gewassen op hoge bedden

Slimme bedden - dit is vooral een slimme benadering van het beheer van de tuineconomie. Elke zomervakantie zag wat sterke planten op composthopen groeien. Maar door dit feit te blijven negeren, blijven we allemaal doorgaan met het planten van zaden in een eenvoudig land. Maar nadat de bodem volledig organisch is vervangen, kunt u in een voorbereid hoog bed een drievoudige opbrengst uit hetzelfde gebied krijgen.

Teelt van groenten op hoge bedden vereist de initiële voorbereiding en constructie van de kist, maar om een ​​regelmatige rug te maken, zijn tenslotte krachten nodig. Meer, het bewateren van hoge bedden is veel gemakkelijker, omdat het water de zachte helling niet zal afrollen, maar direct naar de wortels van planten gaat. En vanwege het feit dat de bedden "geïsoleerd" zijn, houden ze de warmte langer vast en groeit het onkruid veel minder.

Hoe een slimme tuin organiseren?

Laten we het hebben over hoe we een slim tuinbed kunnen maken, onder verwijzing naar het voorbeeld van de ervaring van twee succesvolle tuiniers die opmerkelijke resultaten hebben geboekt, groenten groeiden met behulp van deze technologie.

Slimme tuin van Igor Liadov

uitvoering:

 1. Eerst moet je een bed van bedden bouwen. Hiervoor heb je houtblokken, planken of platte leisteen nodig.
 2. Stammen met een breedte van 80-120 cm en een beetje grond.
 3. Op de bodem van de rand om karton te leggen. Dit voorkomt de ontwikkeling van onkruid.
 4. Bestrooi met een kleine laag zand.
 5. Nadien is er organisch afval, zoals maïs of zonnebloembladeren, aardappel- of wortelbladeren, resten van kool of tomaat.
 6. Giet een bedje van mest of kruideninfusie en bedek 8-10 cm aarde.

De slimme tuin van Igor Liadov is klaar.

het kweken van groenten in hoge bedden

Slim bed voor Kurdyumov

Hoe:

 1. De box voor een dergelijk bed is gemaakt volgens hetzelfde principe als in de vorige versie.
 2. De eerste laag van de rug moet takken, spaanders en zaagsel vormen.
 3. Nadat je in de doos compost, humus, bladeren en plantenresten kunt leggen.
 4. De laatste laag is een gewone aarde van 10-15 cm.
 5. De slimme tuin van Kurdyumov is klaar.

Nadat je in de herfst zo'n bed hebt voorbereid, kun je in de lente veilig zaailingen of zaden erin planten en wachten op een rijke oogst.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 8