Sleutelbloem - groeiend uit zaden thuis | actualidadypolitica.com

Sleutelbloem – groeiend uit zaden thuis

sleutelbloem groeien uit zaden thuis

In de regel geven deze bloemen in potten de voorkeur aan boeketten in cellofaan. De vraag zal vooral aan de vooravond van de vrouwenvakantie toenemen. Ondernemers wedden vaak op deze bloem, omdat het gemakkelijk te verkopen is, zelfs als het geen tijd heeft om in maart te bloeien, en het in het oog zal vallen tijdens de aankoop van zaailingen in april. Maar zelfs de gewone bloemkweker die zijn primula thuis laat groeien met inachtneming van de regels, zal slagen.

Hoe een teunisbloem groeien tegen 8 maart?

Dus, als je jezelf tot doel hebt gesteld om de vertrouwde vrouwen te plezieren voor de vakantie, zullen we aan het begin van de zomer gaan werken. Het hele proces, hoe je teunisbloem uit zaden kunt laten groeien, zullen we bekijken in de stapsgewijze instructies hieronder:

  1. In de periode van juni tot juli beginnen we ons plantgoed en de grond te prepareren. Voor het werk perfect passen zowel standaard dozen van 40x60 cm en cassettes voor het dwingen van zaailingen.
  2. Bevalt het moment met de selectie van de grond, omdat je in gewone turf primula uit de zaden van het huis kunt verbouwen. Andere tuiniers raden aan om een ​​conventionele bloemenmix te nemen en een beetje vermiculiet toe te voegen, ongeveer een derde van de totale massa. Je kunt vermiculiet vervangen door groot rivierzand. Het is belangrijk om een ​​zuurgraad van ongeveer 5,5 pH te geven.
  3. Aangezien we een opdracht hebben om de sleutelbloem tegen 8 maart te laten groeien, is de snelheid van zaadontkieming het belangrijkste moment. Hiervoor is het noodzakelijk om een ​​temperatuur van ongeveer 10 ° C te verschaffen. Sommige bronnen geven tot 18 ° C op, anderen bevelen ongeveer 20 ° C aan. Meer of minder achterlaten veroorzaakt een langzame kieming. Maar ze bevelen allemaal aan om de luchtvochtigheid op 100% te houden.
  4. De technologie van het groeien van sleutelbloemen uit zaden thuis is eenvoudig: de grond wordt in een container gegoten, waarna het zaad van de plant één voor één wordt overgebracht met een vochtige tandenstoker. Verdere aanplantingen zijn bedekt met een film en geplaatst op het oostelijke venster. Alvorens de zaden naar het oppervlak van de grond over te brengen, is het wenselijk om het van een verstuiver met een groeistimulator te behandelen.
  5. Om de teunisbloem uit de zaden te laten groeien, moet je de airconditioner inschakelen, omdat het in de zomer vrij moeilijk zal zijn om het venster 20 ° C te houden.
  6. Over drie weken kun je de eerste scheuten verwachten. In deze om primula thuis te laten groeienPeriode is erg belangrijk om de beplanting constant te luchten, de bodem te bewaken: het mag niet uitdrogen of te nat worden.
  7. Met de komst van twee echte vellen film volledig verwijderd. Verder water van de spray, maar nu met toevoeging van een groeistimulans.
  8. Duik zal zijn na het verschijnen van de vierde folder, rond september. En in oktober maken we een tweede transplantatie en sturen die naar een koude broeinest om een ​​knop te maken. Een maand later verhuisden we alles naar een warme kas van 8 ° C en verlichtten we de beplanting.
  9. Met het groeien uit zaden in december, zal de plant de knoppen thuis gaan verdrijven, en zal het nodig zijn om de primula te voeden met meststoffen voor de bloei. Alle topdressing wordt op het laken gedaan.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: