Skigebieden in Roemenië

skigebieden in roemenië

Roemenië, de geboorteplaats van de bekende graaf Dracula (ook bekend als Vlad Tepes), staat ook bekend om zijn skioorden op de hellingen van de Karpaten. Natuurlijk moeten de skigebieden van Roemenië niet worden vergeleken met de modieuze resorts in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland, maar hun infrastructuur en technische ondersteuning hebben wereldwijd erkenning gekregen.

Poiana Brasov Resort, Roemenië

Onder de skigebieden in Roemenië wordt Poiana Brasov beschouwd als een van de grootste plaatsen voor wintertoerisme en sport. Het ligt op een hoogte van 1020 m op de Postevaru-berg en wordt getroffen door de schoonheid van pittoreske hellingen bedekt met dichte naaldbossen en schone berglucht. De totale lengte van de paden is 14 km, en hier zal het zowel voor beginners als ervaren extremals comfortabel zijn. Er zijn ongeveer 40 hotels en villa's op het grondgebied van het resort, met voldoende mogelijkheden voor après-ski.

Sinaia Resort, Roemenië

Voor een speciale sfeer is het de moeite waard om naar het rustige en gezellige resort Sinaia in de buurt van de bergen Piatra Arsa en Fournik te gaan op een hoogte van 1000 m, dat beroemd is om zijn prachtige middeleeuwse gebouwen. De totale lengte van de paden, die worden gerund door 10 liften, is 40 km. Naast sporten worden er excursies naar het Sinaï-klooster (eind van de 16e eeuw) en het paleis van Peles georganiseerd in het resort.

Resort Predeal, Roemenië

Een goede vakantie in Roemenië in de winter wacht op toeristen en in het hoogstgelegen resort Predeal (1040 m) op de Monte Bucegi. Het staat bekend om het mooie weer, omdat het wordt beschermd tegen wind en sneeuwstormen door 4 bergtoppen. De totale lengte van 10 Predeal-paden is 11 km, ze worden onderhouden door 10 verschillende liften.

Busteni Resort, Roemenië

Goede reputatie onder de resorts van Roemenië heeft Busteni, torenhoge op 880 m. De totale lengte van 2 routes is 1,7 km.

Borsa Resort, Roemenië

Een gezellig skioord, gelegen in de buurt van de pittoreske vallei van de rivier de Viseu, staat bekend om zijn springplanken - een natuurlijke hoogte van 50 m en een hoogte van 113 m.

Dit zijn niet alle skigebieden in Roemenië. Aandacht en zijn relatief jong Azuga Pyryul-Rece, rustig en kalm Styn de Vale, landschappelijke Dureu, Timis de Jos, Timis de Sus, veelbelovende Sacele.

skigebieden Roemenië foto's 1 skigebieden Roemenië foto's 2 skigebieden Roemenië foto's 3
skigebieden Roemenië foto's 4 skigebieden Roemenië foto's 5 skigebieden Roemenië foto's 6
skigebieden roemenië foto's 7 skigebieden Roemenië foto's 8 skigebieden Roemenië foto's 9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: