Schakel over met uitschakeltimer | actualidadypolitica.com

Schakel over met uitschakeltimer

schakelen met slaaptimer

De efficiënte eigenaren weten dat het toestaan ​​van verlichting om zonder onnodige behoeften te werken tegen de huidige elektriciteitsprijzen een onaanvaardbare luxe is. Zelfs een gewone gloeilamp, die lange tijd is blijven staan, kan een vrij indrukwekkende kloof in het budget veroorzaken. Daarom worden de schakelaars met de ontkoppelingsschakelklok, die na een bepaalde tijd automatisch de elektrische voeding uitschakelt, steeds belangrijker.

Lichtschakelaar met timer

Over automatische lichtschakelaars met een uitschakeltimer gesproken, we kunnen verschillende van hun hoofdvariëteiten onderscheiden:

  1. Timer-wachter - een onmisbaar apparaat voor eigenaren van zomerhuisjes, voorsteden huizen of appartementen, waarvan de woningen voor lange periodes onbeheerd blijven. Dergelijke timers door middel van willekeurige perioden schakelen verlichting aan en uit in de spaarstand (griezelige modus), waardoor de illusie ontstaat van de aanwezigheid van een persoon daar. Natuurlijk kan zo'n timer niet volledig verzekeren van het binnendringen van ongenode gasten, maar kleine dieven zullen ze zeker afschrikken.
  2. Een lichtschakelaar met een bewegingssensor is een uitstekende manier om rationeel straatverlichting of verlichting op trappen of in niet-residentiële gebouwen te organiseren. Het licht wordt ingeschakeld door middel van een dergelijke schakelaar op basis van een signaal van de bewegingssensor die in het circuit is geïntegreerd. Vijf minuten na het inschakelen wordt het licht ook automatisch uitgeschakeld.
  3. Drukknop lichtschakelaar met uitschakeltimer - in dit geval wordt het licht ingeschakeld door op de knop te drukken en wordt het automatisch uitgeschakeld na een vooraf ingestelde tijd. Druk nogmaals op de aan / uit-knop om weer in te schakelen.

Door het werkingsprincipe kunnen de timers mechanisch of elektronisch zijn. In het eerste geval worden de benodigde werkcycli ingesteld door een speciale schijf te draaien. In elektronische timers worden alle parameters ingesteld door stroomonderbreker met een uitschakeltimer voor ventilatieop bepaalde knoppen op het bedieningspaneel drukken.

Schakelaar met uitschakeltimer voor ventilatie

Een andere taak waarvoor schakelaars met een slaaptimer worden gebruikt, is het rationele gebruik van afzuigventilatoren die zijn geïnstalleerd in ventilatie in keukens of badkamers. Afhankelijk van het programma kunnen dergelijke schakelaars de ventilator na een tijdje na het begin van de werkzaamheden eenvoudig uitschakelen of het apparaat meerdere keren per dag op bepaalde intervallen in- of uitschakelen. Dit helpt om een ​​bepaalde luchtvochtigheid in de kamer te handhaven, terwijl overmatige elektriciteitsuitgaven worden vermeden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: