Reproductie van zwarte bessenstekken in de herfst | actualidadypolitica.com

Reproductie van zwarte bessenstekken in de herfst

reproductie van zwarte bessenstekken in de herfst

Voor een gokker is een nieuw ras of een gezonde zaailing een erezaak. Jarenlang hebben ze correct gestudeerd om de stekken van culturen te oogsten en te rooten, hun ervaringen te delen en nieuwe dingen te leren. In de kwestie van de voortplanting van zwarte bessen in het najaar zijn er veel subtiliteiten, sommige kenmerken en zelfs aanbevelingen.

Voorbereiding voor de reproductie van zwarte bessenstekken

Om te beginnen schetsen we de lijst met voordelen van deze reproductie voor zwarte bessen:

  • Om het juiste cijfer te krijgen, kun je de stekken goed voorbereiden;
  • Niets belet je namelijk om het plantmateriaal niet alleen in de herfst, maar op elk ander moment van het jaar te maken;
  • je kunt de dochterplant meteen op een vaste plek planten en het wortelsysteem niet verwonden, zoals bij tikken.

Dus, waarom kiezen we de herfstperiode? In de eerste helft van oktober krijg je de meest gezonde en sterke werkstukken. Voor de reproductie van zwarte bessen in de herfst gebruiken we eenjarige lignified scheuten.

De lengte van het werkstuk is ongeveer 30 cm, idealiter zou de diameter binnen 0.7 cm moeten zijn. Met behulp van een zeer scherp en schoon mes, snijden we de foto af. De snoeier voor dergelijke doeleinden is niet erg geschikt, omdat deze de plaats van de snede aanzienlijk vermaalt en aldus het rooiproces compliceert.

Na het trimmen moet u de punt in een rechte hoek afsnijden, het onderste deel wordt onder een hoek van ongeveer 50 ° gesneden. Als je de foto hebt afgesneden en de stekken eruit hebt gesneden, leg je de bovenste en onderste delen opzij. Deze stukken nemen vaak geen wortel.

Wortelen tijdens reproductie van zwarte bessenstekken

Nu moet je de locaties van plakjes dringend verwerken. Voor deze doeleinden is gesmolten was of paraffine perfect. Nu bent u vrij om het volgende te doen met de lege plekken:

  1. Je kunt het werk uitstellen tot de lente. Om dit te doen, verzamelen we alle lege plekken en plaatsen stickers met de naam van het ras. We stoppen het in een plastic zak en sturen het naar de koelkast. Ik wil geen koelkast gebruiken, de stekken diep in een sneeuwbank graven.
  2. Als je geïnteresseerd bent in de herfstreproductie van zwarte bessenstekken, planten we alles in de grond zonder een voorbeworteling. Wanneer de sneeuw in de lente neerkomt, smelt het water zelf de stekken tot leven.
  3. En tot slot kunt u beginnen met het rooten van het huis en de plant zelf naar de lente verplaatsen.

Zoals de praktijk laat zien, geeft de reproductie van zwarte bessenstekken in de herfst met thuiswortelen en daaropvolgende planten in de lente, de meest geruststellende resultaten. In deze situatie kan men de sterkste en zwakste stekken vinden.

Kenmerken van de reproductie van zwarte bessenstekken in de herfst

Het is belangrijk om een ​​paar eenvoudige, maar tegelijkertijd de juiste regels te observeren. Ten eerste is het drogen van het substraat tijdens het rooten onaanvaardbaar. Twee of drie keer is veel waterplanten een must. Balans is moeilijk te observeren alleen voor beginners, ervaren tuiniers op het oog bepalen de frequentie van drenken.

De optimale temperatuur voor succesvol rooten is ongeveer 20 ° C. Als het regime niet wordt nageleefd, hebben uw werkstukken geen tijd om sterker te worden, om zich na de landing aan te passen aan een vaste plaats. Veel veiliger als de temperatuur iets lager is, maar niet hoger. Harden zal het apparaat alleen maar vereenvoudigen.

Wees erop voorbereid dat tijdens het rooten je zaailingen niet alleen in de groei kunnen groeien, maar ook bloeiwijzen kunnen afgeven. Zonder spijt verwijderen we alle bloemen en eierstokken zodra ze verschijnen. Dan zullen uw werkstukken hun kracht op het wortelstelsel werpen, en zij zullen in de toekomst een resultaat kunnen geven. Als je de bloeiwijze verlaat, zal de oogst van zo'n zaailing nooit worden verzameld, of het zal erg schaars zijn.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: