een pompoenhuis met je eigen handen

De beschikbaarheid en de prijs van de pompoen maken het een ideaal materiaal voor een verscheidenheid aan ambachten. Ze zijn vooral van belang aan het einde van oktober, wanneer veel Engelssprekende landen Halloween vieren. Voor CIS-bewoners werd deze ietwat griezelige vakantie ook verliefd, dus op 31 oktober kun je Jack's lichten zien, gemaakt met pompoenhanden, verschillende huizen en andere composities uit deze cultuur aan de deur van het huis.

We bieden een ongecompliceerde masterclass, waarmee je gemakkelijk een pompoenhuis kunt maken.

We hebben nodig:

 • pompoen;
 • mes;
 • nagels;
 • beitel.
 1. Voordat je een pompoenhuis maakt, bepaal je hoeveel van hen er in de compositie zullen zitten. Als alles duidelijk is met één huis, vereisen samenstellingen op meerdere niveaus enkele aanpassingen. Dus, bijvoorbeeld, voor een huis met meerdere verdiepingen zal het nodig zijn om een ​​pompoen niet alleen van bovenaf, maar ook van onderaf te verwerken, zodat deze stabiel op de bodem blijft. Dus, de pompoen moet worden gereinigd van zaden en pulp, met behulp van een mes.
 2. een pompoenhuis met zijn eigen handen1 een pompoenhuis met zijn eigen hands2 een pompoenhuis met zijn eigen hands3
 3. Markeer nu het merkteken op de pompoen op de plaatsen waar de deuren en ramen zich bevinden. Het is handiger om dit te doen met behulp van speciale sjablonen, er zijn er veel op het internet. Begin dan met het uitsnijden van de onderdelen. Gesneden luiken en andere decoratieve elementen kunnen worden gesneden met behulp van krullend keukengereedschap. Het is niet nodig om de netheid en helderheid van de lijnen te volgen, dit zal het huis een meer sombere en onheilspellende uitstraling geven. Bereid de voorbereide delen voor op de pompoen met kleine teentjes.
 4. een pompoenhuis met zijn eigen hands4

 5. Het is tijd om het dak op te gaan. We maken in een cirkel incisies die op tegels lijken. Hiervoor is het handiger om een ​​beitel te gebruiken.
 6. een pompoenhuis met zijn eigen handen5

 7. Het huis is klaar, maar als je een kaars in een pompoen steekt of gaas en draad spookmodellen maakt, zal het vaartuig met nieuwe kleuren schijnen.

een pompoenhuis met hun eigen handen6

Ambachten voor Halloween

Met je handen op Halloween kun je pompoenen niet alleen huizen, maar ook een verscheidenheid aan armaturen maken. De technologie blijft ongewijzigd - eerst moet je de pompoen uit de pulp en de zaden schoonmaken. Maar dan hangt alles af van de vlucht van je verbeelding! Lamp kan niet alleen angstaanjagend, maar ook grappig zijn.

een pompoenhuis met zijn eigen handen7 een pompoenhuis met zijn eigen handen8
een pompoenhuis met zijn eigen handen9 een pompoenhuis met zijn eigen handen10

Niet minder originele looks en herfstcomposities van een pompoen. Het originele uiterlijk van de pompoen kan enkele weken aanhouden, dus zelfs op straat kun je een hoek nemen voor zo'n originele compositie. En de buurtkinderen zullen zeker weten dat ze hier wachten!

een pompoenhuis met zijn eigen handen11 een pompoenhuis met zijn eigen handen12
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3