pruim ochtend

Ongelooflijk zonnige vruchten van de pruim "Morning" zullen niemand onverschillig laten, noch door hun uiterlijk noch door hun heerlijke smaak. Met de juiste verzorging van de bomen, zullen ze u een paar jaar na het planten tevreden stellen met een overvloedige oogst.

Beschrijving van de pruimvariëteit "Morning"

Bomen van gemiddelde hoogte hebben een gemiddelde kroondichtheid van ovale vorm. De scheuten worden glad, donkerbruin van kleur. Ze laten kleine toppen groeien.

De bladeren van de pruim "Morning" zijn ovaal, lichtgroen, zonder beharing op het bladoppervlak en daaronder. De rand van het blad is een één-stang en aan de oppervlakte zijn er veel "rimpels".

Petioles van gemiddelde grootte, uitgerust met klieren. De bloembladen van de bloemen sluiten niet, binnen in de bloem zijn er 21 meeldraden, waarboven het stigma van de stamper stijgt. De bloem heeft een naakte eierstok en een glad steeltje van gemiddelde lengte.

De vrucht van de pruim 'Ochtend' is geel, lichtroze aan de zonnige kant, ovaal van vorm, met een lichte inzinking aan de basis. De ventrale hechtdraad is zwak ontwikkeld, er is geen puberteit. Pruimen zijn bedekt met een waslaag.

De sappigheid en dichtheid worden gekenmerkt als medium, geel vlees, fijne vezelachtige consistentie. Het gemiddelde gewicht van één vrucht is 26 g. De smaak van de pruim "Morning" is zoet, met een aangenaam aroma. De steen is rond en loopt gemakkelijk achter de pulp. Vruchten verdragen het vervoer goed. Je kunt ze zowel in verse als in verwerkte vorm consumeren.

De gemiddelde levensverwachting van een boom is 21 jaar. Het vrucht dragen begint op het 4e jaar na het planten. Bloei bloeit meestal vanaf half mei. Rijping van hetzelfde fruit vindt plaats van 7 tot 14 augustus. Pruim wordt gekenmerkt door hoge opbrengsten - uit één boom kunt u maximaal 15 kg fruit verzamelen. De pruimsoort "Ochtend" is zelfbevruchtigd en heeft daarom geen bestuivers nodig.

De boom tolereert geen te koude winters, wat de opbrengst beïnvloedt. Dit is het grootste nadeel van de variëteit. Het is echter heel rustig van toepassing op de lentevorst.

Planten en verzorgen van de pruim "Ochtend"

Plant jonge bomen het best in het vroege voorjaar, wanneer de nieren nog niet zijn geopend. De diepte van de put onder het planten van de zaailing wordt opgegraven in een halve meter diepte en ongeveer 80-90 cm breed. Tegelijkertijd moet men proberen een droge en goed verlichte plaats te kiezen, met grondwater dat niet dichter dan 1,5 meter is.

In de voorbereide put moet je een zaailing installeren, zijn wortels verspreiden, ze vullen met graszoden en een mengsel van organische en minerale meststoffen. De grond rond het beplante hout moet constant vochtig worden gehouden en regelmatig worden losgemaakt.

In de herfst is het noodzakelijk om de pruim te voeden met kalium- en fosforhoudende meststoffen. Om de kroon te vormen, is het noodzakelijk om constant te snoeien, waarbij u zieke, gedroogde, bevroren scheuten, evenals takken die niet goed groeien, verwijdert. Het is uiterst belangrijk om de wortelgroei constant te controleren en op tijd te verwijderen.

Om de droogte te overleven, moet de pruim dagelijks worden bewaterd, 2-3 emmers onder de jongen en 5-6 emmers onder een hoge boom gieten. En om het te beschermen tegen de ijzige winter, is het aan te raden het te bedekken.

Ziekten en plagen pruim "Ochtend"

pruim ochtendbeschrijving van rang

Variëteit "Morning" is best resistent tegen de clasterosporium en vruchtrot. Iets minder resistent tegen plagen - bladluizen en motten. Om bomen tegen ongedierte te beschermen, moet je elke lente de grond in de stamcirkel opgraven voordat je gaat ontluiken, takken met beschadigingen afsnijden en ze buiten de site verbranden.

Het is goed om te helpen bij ziekten die bomen besproeien met fufanon en preparaten "Inta-vir" en "Iskra Bio". Beschadigde vruchtrot, vruchten moeten worden vernietigd en bomen besprenkeld met nitrafen of Bordeaux-vloeistof.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 86