Peren planten in de herfst

in de herfst een peer planten

De meeste tuinders beginnen met het renoveren van de tuin en het planten van nieuwe bomen in de lente. In dit artikel zullen we de voordelen van een herfstzaad, in het bijzonder peren, beschouwen. Vaak wordt deze periode verwaarloosd omdat ze niet weten hoe ze een peer in de herfst moeten planten. Maar als u een paar eenvoudige regels volgt, zullen uw inspanningen absoluut met succes worden gekroond.

Voordelen van het planten van peren in de herfst

  1. Het is gemakkelijker om een ​​kwaliteitsplantenmateriaal te kiezen in de herfst. De zaailingen hebben al een ontwikkeld wortelsysteem tot deze periode, volledig gerijpt hout.
  2. In het najaar is de rassenkeuze veel breder en zijn de kosten lager. Je zult een betrouwbaar plantmateriaal kunnen kopen en de kans op overleving is veel groter.
  3. In de herfstperiode zijn er meer kansen om precies twee jaar of één jaar oude zaailingen te vinden, die het best geschikt zijn. Het is in hen dat de wortel en de bovengrondse delen ongeveer gelijk worden ontwikkeld en dat de centrale wortel tijdens opgravingen veel beter behouden blijft.
  4. In de herfst blijft de aarde warm, waardoor de boom kan gaan liggen. In het voorjaar plant je bomen in de bevroren en nog niet opgewarmde aarde en daarom is de kans op de dood van de zaailingen veel groter.

Hoe plant je een peer in de herfst?

Dat al uw inspanningen gerechtvaardigd waren, moet u zorgvuldig een paar eenvoudige, maar zeer belangrijke momenten in acht nemen van het planten van een peer in de herfst. De eerste stap is het voorbereiden van een landingsplaats. Als u gewoon bent om pitvruchten uitsluitend in plantkuilen te planten, moet de grootte ervan ten minste 60 cm diep zijn en een diameter hebben in de orde van grootte van een meter. Hoe meer de put is voorbereid, hoe langer uw zaailing een gunstige aanpassingsperiode krijgt.

Er is een andere manier om een ​​peer in de herfst te planten. Het blijkt dat je kunt doen zonder een landingsplaats. Het is voldoende om een ​​depressie in de aarde te maken ter grootte van het wortelsysteem van een boom. In sommige gevallen worden de zaailingen geplaatst in een goed losgemaakte grond, waarna dit alles wordt besprenkeld met aarde vanaf de bovenkant en de heuvel iets wordt uitgezet.

Een van de regels voor het planten van een peer met behulp van een put is het juiste graven. Muren moeten alleen puur zijn, van tevoren moet er een laag vruchtbare grond zijn. Graven moet van tevoren worden gedaan, omdat met de tijd de diepte zal toenemen als gevolg van verzakking van de grond, wat kan leiden tot de dood van het wortelsysteem.

Afzonderlijk moeten we stilstaan ​​bij hoe we in de herfst een peer goed kunnen planten op leemachtige bodems. We graven de put twee keer uit en leggen stukjes hout, karton of spanen van minstens 30 cm diep in de bodem, giet dan een laag gras en giet de lagen met zaagsel met kalk. Vul vervolgens het tuinland op.

Zorg voor de peer na het planten

Nadat het werk is gedaan en de zaailing zich al op zijn vaste plek bevindt, moet er op worden gelet dat hij naar behoren wordt onderhouden. Een van de belangrijkste momenten in dit bedrijf is het snoeien van de peer na het planten. Dit is vooral belangrijk voor rassen met een gebogen of eenzijdige kroon. Snoeien is ervoor zorgen dat elke folder genoeg zonlicht krijgt in de zomer. Over het algemeen is de boom lichtminnend en heeft hij goede verlichting nodig. Om dit te doen, moeten alle takken die binnen de kroon groeien, zonder spijt worden gesneden. Er is een mening,hoe een peer te planten in de herfst dat het noodzakelijk is om de lagere takken te verwijderen, omdat ze op geen enkele manier geoogst zullen worden. In feite is de oogst er niet alleen om de reden dat er niet genoeg zonlicht is.

Let bij het planten van een peer zorgvuldig op alle takken. Als je die opmerkt die andere twijgen verder verdoezelen, moeten ze worden verwijderd, de rest kan worden achtergelaten.

Na het planten, is het noodzakelijk om overvloedig de bomen water te geven. Nadat de aarde een beetje bezinkt en holle ruimten worden gevormd, moeten ze worden besprenkeld met een nieuwe laag aarde. Zorg ervoor dat je de grond rond de zaailing bedekt om deze te beschermen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 − 49 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: