Peony Solange

Peon "Solange", die honderd jaar geleden door Franse fokkers werd gefokt, wordt steeds vaker in onze tuinen aangetroffen. Deze chique, elegante en heerlijke vaste plant past in elk landschap. Hij overwint harten met een bedwelmende geur en elegantie. Hieraan is toegevoegd en zo'n voordeel als pretentieloosheid in de zorg.

Peony "Solange" - beschrijving

De plant is een compacte struik met een hoogte van 0,85 m. Hij bloeit laat in juni-juli. "Solange" onderscheidt zich door grote, tot 18 cm in diameter, dikbloemige bloemen. Kleur bloemblaadjes verrassend zachtaardig, het combineren van zalm, roze, crème tinten. Een sappig aroma trekt een groot aantal insecten aan. Peony Solange behoudt de schoonheid en aan het einde van de bloei voor het begin van de strenge winter.

Uithoudingsvermogen en pretentieloosheid - dit zijn de twee kwaliteiten die kenmerkend zijn voor de pioenroos. De variëteit "Solange" was geen uitzondering. Hij tolereert perfect alle ontberingen van de winter in gematigde streken. Hij zal overleven zonder regelmatige bemesting, maar toch blijven de struiken die worden verzorgd beter bloeien.

Groeiende Peony Solange

De variëteit is erg dol op licht, dus de struiken zijn geplant op een zonnige plek in vruchtbare leemachtige grond. De eerste bemesting is nodig tijdens de ontluikende periode. Tot die tijd heeft de plant voldoende bemesting in de bodem. Oktober markeert de besnijdenis van de takken bijna tot aan de wortel. Voor de winter is de plant bedekt met humus of compost.

"Solange" vermenigvuldigt zich door de struik te verdelen. Voor dit doel wordt het land voorbereid, gegraven en bevrucht. Het planten vindt plaats in het vroege najaar. Voor een goede groei is de bloem voldoende regelmatig water geven, de grond losmaken en wieden.

Driejarige planten worden twee keer per jaar gevoerd. Tijdens de bloeiperiode wordt stikstofkunstmest gebruikt en dan - fosfor-kaliummeststof. Vóór het begin van de vorst blijven de scheuten onaangetast, aangezien aan het einde van de zomer een sterke bladwijzer van bloeiende toppen is.

Nadat u de pioen "Solange" in uw tuin hebt geplant, ontvangt u een ongelooflijk effectieve decoratie van de site.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2