nieuw jaar 2014 in Polen

Het wordt steeds populairder om Nieuwjaar en Kerstmis te vieren, niet in een familiekring met een tv of met vrienden in een restaurant, maar om op reis te gaan. Hiertoe kunt u het skigebied in de Karpaten of in de Zwitserse Alpen of een van de Europese steden bezoeken, waar de viering van het nieuwe jaar een nationale feestdag is.

In dit artikel zullen we kennis maken met de eigenaardigheden van het nieuwe jaar en Kerstmis in Polen, met populaire vakantierondleidingen en prijzen voor hen.

Kenmerken van het nieuwe jaar en kerst in Polen

Waarom willen veel mensen Oud en Nieuw vakantie vieren in Polen? En dat allemaal omdat je hier heel veel plezier kunt hebben om het nieuwe jaar te vieren en het te combineren met de rest in een skiresort en lokale attracties te bezoeken, en dit alles niet te veel geld uitgeeft. Het houden van nieuwjaarsvakanties in Polen is populair bij gezinnen met kinderen en jongeren, omdat de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de diensten zeer bemoedigend is voor toeristen. De populariteit van Polen is ook te danken aan het feit dat het niet alleen per vliegtuig en bus kan worden bereikt, maar ook door vrij goedkoop spoorwegvervoer.

Kerstmis en Nieuwjaarsreizen in Polen, zoals in welk katholiek land ook, beginnen op 24 december en gaan door tot 2 januari. En als Kerstmis Polen liever thuis vieren, op een verplichte basis door een bezoek aan de tempel, het nieuwe jaar vieren ze het hele land: het organiseren van straatfeesten met concerten, dans, wedstrijden en vuurwerk, het drinken van grote vaten nationale drank - gzhanets gemaakt op basis van de glühwein .

In Polen zijn er verschillende opties om het nieuwe jaar te ontmoeten:

De grote Poolse steden (Warschau, Krakau, Wroclaw), prachtig versierd met lantaarns, slingers en engelen, kunt u het nieuwe jaar te vieren in de straten met de lokale bevolking in het kader van de belangrijkste boom of een tafel reserveren in een restaurant, waar u wordt behandeld oude Poolse nationale gerechten.

nieuw jaar 2014 in Polen

In de skigebieden (Zakopane, Bialka Tatranska, Krynica, Shirk), waar u een vrolijk nieuwjaarsviering kunt maken, actieve recreatie op de berghellingen en gezondheidsbevordering in het waterpark of in het thermale zwembad.

nieuw jaar 2014 in Poland2

In de plaatselijke bezienswaardigheden: de zoutmijnen in Wieliczka, in de buurt van Krakau, de middeleeuwse ridderkastelen van Malbork en Frombok, op het bergmeer Morskie Oko, enz.

nieuw jaar 2014 in Poland3

Nieuwjaarsreizen naar Polen

Reisbureaus tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie bieden twee soorten rondleidingen:

  • Nieuwjaarsrondleidingen - met een bezoek voor het nieuwe jaar, voor zijn viering in Polen;
  • Kerstreizen - met vertrek na 2 januari.

Afhankelijk van het aantal dagen, de wijze van vervoer, het type hotels en bezochte attracties, variëren de kosten van rondleidingen van 150 euro en meer.

Bijvoorbeeld:

  1. Nieuwe jaar tour met het vertrek van 30 december tot 4 dagen en 3 nachten met verblijf in het hotel zonder stroom of explosieven, met inbegrip van New Year vieringen in Krakau, een bezoek aan de plaats Zakopane mag en één attracties (bijv zoutmijn in Wieliczka) kost 145 euro + 80 euro voor Oudejaarsdiner + 50 euro op excursies + weg.
  2. nieuw jaar 2014 in Poland4

  3. Kerstmis tour voor jongeren die na de jaarwisseling, ontworpen voor 7 nachten en 8 dagen, met accommodatie in drie-sterren hotel met halfpension, met inbegrip van een vakantie in een skigebied (skiën en sleeën) in Zakopane en 's avonds disco's, kost 350 euro + de verhuur van apparatuur en aanvullende activiteiten.

nieuw jaar 2014 in Poland5

Maar aangezien Polen deel uitmaakt van het Schengengebied, moet voor het plannen van een reis een Schengenvisum van categorie C (het zogenaamde toeristenvisum) worden verkregen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 88