Mulching aardbeien met zaagsel | actualidadypolitica.com

Mulching aardbeien met zaagsel

mulchen van aardbeien met zaagsel

Niets veroorzaakt zo'n woedende controverse bij hoveniers-tuiniers dan het mulchen van aardbeien met zaagsel. Sommigen geloven dat een dergelijke methode om bedden te beschermen zeer twijfelachtig is in termen van schade en voordeel, terwijl anderen gewoon blij zijn met het resultaat. Voors en tegens van mulchen zaagsel zullen helpen bij het evalueren van dit artikel.

Kan ik vers zaagsel gebruiken voor mulchen?

Veel tegenstanders van het gebruik van zaagsel in tuinzaken beweren hun positie door het feit dat vers zaagsel:

  • actief stikstof uit de grond halen, zo nodig voor alle planten;
  • verzuurt de grond aanzienlijk;
  • fungeren als een ideale omgeving voor het fokken van verschillende plagen.

Om te betogen met het feit dat elk van deze factoren zich afspeelt, zou het dwaas zijn. Maar als u zaagsel als een mulch gebruikt, kunt u niet nalaten de correctie aan te brengen dat zowel de zuurgraad als de stikstofverlaging zo onbeduidend zijn dat planten ze gewoon niet opmerken. Wat de plaagveredeling betreft, laat de ervaring van veel tuinders zien dat zaagselmulch niet alleen hun aantal niet verhoogt, maar zelfs enigszins vermindert. Zo hebben gladiolen en tulpen, bedekt met mulch uit vers zaagsel, veel minder kans om te lijden aan aanvallen van muizen. Degenen die nog steeds niet het risico lopen om hun bedden met vers zaagsel te bedekken, kunnen ze voorbehandelen. Leg hiervoor het zaagsel en ureum (3 emmers zaagsel 0,2 kg ureum) op een dichte polyethyleenfilm en bevochtig deze overvloedig uit de gieter (10 liter water per laag). Op de top van de resulterende "taart" bedekt met een andere laag van polyethyleen en vertrokken voor 10-14 dagen voor pereprevaniya.

Mulching aardbeien met zaagsel in de lente

Naast het handhaven van het noodzakelijke vochtgehalte en het belemmeren van de levensduur van onkruid, speelt de zaagselmulch op aardbeienbedden ook de rol van een soort opvulling die bessen beschermt tegen contact met de grond. Mulch-aardbeien met zaagsel kunnen direct na de lente-sanitaire bekleding worden aangebracht. Idealiter zal voor deze doeleinden naaldhoutzaagsel dat met ureum is behandeld, helpen, omdat het de struiken beschermt tegen de aanval op de snuitkever.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 − 36 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: