Mosterd moet gegraven worden of je kan gewoon maaien? | actualidadypolitica.com

Mosterd moet gegraven worden of je kan gewoon maaien?

Mosterd moet worden opgegraven of u kunt gewoon maaien

Mosterd is een zeer nuttige sideraat, die na afbraak in de bodem een ​​uitstekende meststof wordt en daarin de reserves van humus en organisch materiaal aanvult. Het beperkt de groei van onkruid, maakt het land losser, revitaliseert actief de bodem, doodt vele microben en schimmels en voorkomt de vermenigvuldiging van ongedierte.

De speciale waarde van mosterd is dat het snel groeit en groene massa laat groeien, en tijdens de bloei nuttige insecten aantrekt. Het is mogelijk om in het voorjaar mosterd te zaaien, gedurende 1-1,5 maanden voor het planten van de belangrijkste gewassen, en het is mogelijk in de herfst na de oogst. Maar of je nu de mosterd moet opgraven of je kunt gewoon maaien - we zullen dit hieronder bespreken.

Moet ik mosterd graven?

Na een maand of anderhalf na het planten, wanneer de mosterd 15-20 cm wordt, kan deze worden gesneden met een platte snede of schuin. Het is raadzaam om vooraf water te geven met een oplossing van EM-preparaten om de fermentatieprocessen te versnellen en alle noodzakelijke voorwaarden te scheppen voor maximale bodemverrijking met voedingsstoffen.

Maar hier is de vraag - moet je de mosterd voor de sideraten opgraven of in een schuine staat achterlaten? Deskundigen adviseren om het niet te graven, vooral niet in de herfst, maar laat het gewoon op de grond liggen. Het zal tijd hebben om goed te worden herwerkt in de lente. En de stervende wortels, links binnen, zullen de aarde een zachtheid en structuur geven.

Als je toch besloten hebt om de mosterd op te graven, moet je een aantal regels volgen. Allereerst moeten we hiervoor de juiste tijd kiezen. Wanneer is het beter om mosterd in de herfst of lente op te graven? Het hangt allemaal af van wanneer je het plantte. Het is logisch dat in het voorjaar mosterd wordt gegraven, voordat er aardappelen of andere gewassen worden geplant.

Beantwoording van de vraag - is het noodzakelijk om mosterd in het najaar op te graven, er moet worden opgemerkt dat deskundigen deze periode adviseren. In de herfst verzamelt de mosterd een maximum aan nuttige stoffen en is klaar om deze aan de grond te geven.

Voor het graven moet je wachten op de bloeiende mosterd - op het moment van zijn oprichting heeft de plant de grootste hoeveelheid nuttige stoffen verzameld. Maar het is niet nodig om te scherpen, omdat, ten eerste, de stelen van de mosterd worden verergerd en verrot, en ten tweede, als de zaden vliegen, zullen ongewenste scheuten verschijnen.

Voorzorgsmaatregelen bij het kweken van mosterd

Al het goede brengt mosterd nog steeds een bepaald risico met zich mee voor de volgers, dat wil zeggen die culturen die op hun plaats zullen worden geplant. Omdat de plant kruisbloemig is, bedreigt het allemaal dezelfde ziekten en plagen als andere kruisbloemigen - kool, radijs, radijs.

Daarom kunnen deze gewassen op de plaats van mosterd niet worden geplant, zodat ze waarschijnlijk geen ziektes hebben overgedragen, zoals kiel en ongedierte zoals kruisbloemige vlooien.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: