Mauritaans gazon – heldere ideeën van landschapsontwerp

Mauritaans gazon - heldere ideeën van landschapsontwerp

Als u een eigen huis heeft, moet u veel tijd besteden aan het creëren van een mooi landschapsontwerp. Het Mauritaanse gazon zal een uitstekend alternatief zijn voor banale groene ruimtes. Door een verscheidenheid aan bloeiende melanges te gebruiken, kunt u een bont en, vooral, onderhoudsvriendelijk gazon creëren.

Moors gazon - beschrijving

Een van de variëteiten van aarden plantages, die op een weide lijkt, wordt het Moorse gazon genoemd. Het omvat niet alleen gras, maar ook verschillende bloemen. De naam is te danken aan het feit dat zo'n gazon in de Cordoba kalief populair was toen de moslims in Spanje regeerden. Om in die tijd voor de tuinen te zorgen, was voor verschillende tuinders uitgenodigd. De groep werd ook bezocht door huurlingen van de Krim, die het mengsel "Mauritaans gazon" voorstelden.

Moorse gazonbeschrijving

Mauritaans gazon - de voor- en nadelen

Om een ​​keuze te maken voor dergelijke plantages voor uw site, moet u rekening houden met de voor- en nadelen ervan. De pluspunten zijn eenvoud van opstelling, minimale verzorging, origineel aroma en decoratief uiterlijk, en een lange bloeiperiode. Plus het Moorse gazon is de mogelijkheid om veel heldere kleuren aan het landschap toe te voegen. Laten we verder gaan met de bestaande tekortkomingen:

 1. Loop op zo'n gazon en speel de kinderen ongemakkelijk, gebruik het dus alleen als decor.
 2. Elk jaar leren steeds meer mensen dat ze allergisch zijn, dus tijdens de bloei van het Mauritaanse gazon zal het moeten lijden aan zware aanvallen.
 3. Zulke mengsels bevatten veel honingplanten die bijen en andere insecten aantrekken, ze kunnen ook bepaalde problemen veroorzaken.

Mauritaanse gazon voordelen en nadelen

Mauritaans gazon - soorten

Om uw infield te versieren, kunt u een gazon met een enkele cel gebruiken, dat wil zeggen wanneer slechts één kleur of de bijbehorende tinten domineren, en nog een bonte variant, die een breed scala aan kleuren biedt. Er zijn ook dergelijke soorten gazongras Mauritaans gazon:

 1. Lugovoi. De eenvoudigste optie, geschikt voor beginners. Als u het gebruikt, hoeft u de site niet te cultiveren, maar het onkruid moet worden verwijderd.
 2. Low. Omvat een dergelijke coating van verschillende planten, die zich onderscheidt door een rijke smaak, maar hun decoratieve uiterlijk is onbelangrijk. De hoogte van de bloemen is niet groter dan 5-10 cm.
 3. Hoog. Zo'n Moors gazon wordt alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden, omdat het moeilijk is eromheen te bewegen. Deze optie is niet geschikt voor mensen met allergieën, omdat veel componenten veel stuifmeel afgeven.
 4. Mononucleaire. Het mengsel omvat één groep planten met dezelfde rijpingstijd. Zorgen voor zo'n Moors gazon is eenvoudig, maar het nadeel is dat alles in één keer bloeit.
 5. Meerdelige. De set bevat verschillende planten die het hele jaar door bloeien, ter ondersteuning van de decorativiteit van het territorium. De zorg voor dit gazon is complex en het zal nodig zijn om planten te wieden, te snoeien en vaak water te geven.

Moorse gazonsoorten

Mauritaans gazon - samenstelling

Als een persoon voor het eerst besloot zijn territorium met dergelijke plantages te versieren, is het beter om het afgewerkte mengsel in de winkel te kopen. Als er een wens en kennis is bij het kweken van planten, dan kun je zelf een "boeket" maken om een ​​meesterwerk te krijgen. Overweeg verschillende aanbevelingen:

 1. De samenstelling van een mengeling van Mauritaans gras is het beste om eerst 5-6 soorten bloemen te bevatten, en dan kan het aantal worden verhoogd naar 40.
 2. Het is niet nodig om grillige planten te kiezen en het is beter om voorkeur te geven aan niet-pretentieuze bloemen.
 3. Nog een tip - kies bloemen uit verschillende bloeiperioden, zodat ze het oog lang blij maken.
 4. Vergeet niet dat het Moorse gazon planten van dezelfde hoogte moet bevatten, omdat je uiteindelijk een slecht resultaat kunt krijgen.

Moorse samenstelling van het gazon

Bloemen voor het Moorse gazon

Om elk gebied in uw tuin te kunnen versieren, is het noodzakelijk zaden van niet-pretentieuze planten te gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen welke bloemen deel uitmaken van het Moorse gazon:

 1. Bulbous. Dergelijke planten bloeien vroeg, zodat de schoonheid van de plantages kan worden genoten sinds het begin van de lente. Je kunt tulpen, krokussen, hazelaars, sint-jakobsschelpen enzovoort gebruiken.
 2. Decoratieve granen. Dit soort plant is meerjarig en deze groep omvat weidegras, weidegras, geurige struik en tarwegras.
 3. Weidebloemen (meerjarige). Zodra planten van deze groep zijn geplant, kun je een paar seizoenen niet denken, dan ze te vervangen. Het is nodig om de beplantingen jaarlijks eenvoudig te verversen. Om het Moorse gazon er mooi uit te laten zien, kun je papavers, kamilles, verbains, lelies en anderen gebruiken.
 4. Jaarlijkse planten. In deze groep zijn er veel mooie bloemen en elk jaar kun je verschillende opties gebruiken. Je kunt de zaden van vergeet-mij-nietjes, goudsbloemen, klokken, primula's enzovoort meenemen.
 5. Om bijen aan te trekken die bloemen zullen bestuiven, wordt het aanbevolen om planten te planten die een aantrekkelijke geur voor hen produceren: melissa, tijm en munt.

bloemen voor het Moorse gazon

Gras voor het Moorse gazon

De basis van een dergelijke dekking in de meeste gevallen is zwenkgras en raaigras. Voeg in deze kruiden zaden van verschillende soorten bloemen voor elk jaar en eeuwigdurend toe. Sommige mengsels bevatten bovendien grasvormende grassen, die niet alleen decoratief zijn, maar ook al jarenlang niet hoeven te worden gereorganiseerd. Dergelijke eigenschappen zijn bezeten: een puistje, een bluegrass en anderen.

Om een ​​mooi Moors gazon te krijgen, moeten de grasmengsels worden gematcht om een ​​elastische en dichte zode te creëren. Om een ​​goed resultaat te verkrijgen, moet zaadzaaien volgens een bepaald schema worden uitgevoerd: graszodenvormende grassen worden eerst gezaaid en vervolgens bloementeelt. Als deze regel wordt genegeerd, kan het verwachte effect niet worden verkregen.

gras voor het Moorse gazon

Bomen van het Moorse gazon

Dat planten goed groeiden, is het noodzakelijk om de juiste plaats voor hen te kiezen. Een gazon met bloemen is niet bang voor schaduw, dus u kunt het onder de bomen zaaien. Originele weideplanten zien eruit als een Moors gazon tussen fruitbomen. Deze optie is geschikt voor diegenen die geen gras willen uitroeien en het land willen bewerken, maar alleen tuinen voor fruit willen aanleggen.

Mauritaanse gazon bomen

Hoe het Moorse gazon te zaaien?

Er zijn verschillende regels waarmee rekening moet worden gehouden, zodat na het zaaien zaden een mooi resultaat krijgen.

 1. Eerst moet je de aarde voorbereiden en de zaden in twee weken zaaien. De beste tijd is de lente in de periode van april tot juli.
 2. Om erachter te komen hoe een Moors gazon goed geplant kan worden, is het de moeite waard erop te wijzen dat ze zaden in de vochtige grond brengen. Als het zaaien handmatig wordt uitgevoerd, moet de materiaalnorm met 10% worden verhoogd.
 3. Als u zelf mengsels samenstelt, moet u eerst de ingrediënten grondig mengen.
 4. Verdiepen de zaden van de Mauritaanse gazon moet 3-5 mm zijn. Eén vierkante meter moet niet minder dan 50 g zaad worden gebruikt.
 5. Als bolgewassen werden geselecteerd, dan is het eerst nodig om grote bloemen te planten, en dan, al kleine plaats in groepen, ongeveer 10 stuks.
 6. Op scheuten waren zelfs, is het noodzakelijk om de bodem te bedekken met niet-geweven materiaal. De eerste scheuten verschijnen na 1-2 weken.

hoe een Moors gazon te zaaien

Zorg voor het Moorse gazon

Opdat de plantages een lust zijn voor het oog, moeten een aantal aanbevelingen in acht worden genomen:

 1. Gazonmaaien wordt uitgevoerd in de herfst, wanneer alle bloemen bloeien. Doe het in het eerste seizoen. Na het maaien moet de hoogte van het Moorse gazon minimaal 8 cm zijn.
 2. Om goed te kunnen zorgen voor het bloeiende Moorse gazon, moet men water niet vergeten, omdat de meeste planten vochthoudend zijn. Het is het beste om te gaan met de taak van blikken water geven. Gebruik voor handmatige bewatering een gieter met een verstuiver.
 3. Eens per seizoen wordt aanbevolen om de grond met hooivorken te doorboren om de toegang van zuurstof tot de wortels te vergroten.

zorg voor het Moorse gazon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

78 − 70 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Mauritaans gazon – heldere ideeën van landschapsontwerp

Mauritaans gazon - heldere ideeën van landschapsontwerp

Als u een eigen huis heeft, moet u veel tijd besteden aan het creëren van een mooi landschapsontwerp. Het Mauritaanse gazon zal een uitstekend alternatief zijn voor banale groene ruimtes. Door een verscheidenheid aan bloeiende melanges te gebruiken, kunt u een bont en, vooral, onderhoudsvriendelijk gazon creëren.

Moors gazon - beschrijving

Een van de variëteiten van aarden plantages, die op een weide lijkt, wordt het Moorse gazon genoemd. Het omvat niet alleen gras, maar ook verschillende bloemen. De naam is te danken aan het feit dat zo'n gazon in de Cordoba kalief populair was toen de moslims in Spanje regeerden. Om in die tijd voor de tuinen te zorgen, was voor verschillende tuinders uitgenodigd. De groep werd ook bezocht door huurlingen van de Krim, die het mengsel "Mauritaans gazon" voorstelden.

Moorse gazonbeschrijving

Mauritaans gazon - de voor- en nadelen

Om een ​​keuze te maken voor dergelijke plantages voor uw site, moet u rekening houden met de voor- en nadelen ervan. De pluspunten zijn eenvoud van opstelling, minimale verzorging, origineel aroma en decoratief uiterlijk, en een lange bloeiperiode. Plus het Moorse gazon is de mogelijkheid om veel heldere kleuren aan het landschap toe te voegen. Laten we verder gaan met de bestaande tekortkomingen:

 1. Loop op zo'n gazon en speel de kinderen ongemakkelijk, gebruik het dus alleen als decor.
 2. Elk jaar leren steeds meer mensen dat ze allergisch zijn, dus tijdens de bloei van het Mauritaanse gazon zal het moeten lijden aan zware aanvallen.
 3. Zulke mengsels bevatten veel honingplanten die bijen en andere insecten aantrekken, ze kunnen ook bepaalde problemen veroorzaken.

Mauritaanse gazon voordelen en nadelen

Mauritaans gazon - soorten

Om uw infield te versieren, kunt u een gazon met een enkele cel gebruiken, dat wil zeggen wanneer slechts één kleur of de bijbehorende tinten domineren, en nog een bonte variant, die een breed scala aan kleuren biedt. Er zijn ook dergelijke soorten gazongras Mauritaans gazon:

 1. Lugovoi. De eenvoudigste optie, geschikt voor beginners. Als u het gebruikt, hoeft u de site niet te cultiveren, maar het onkruid moet worden verwijderd.
 2. Low. Omvat een dergelijke coating van verschillende planten, die zich onderscheidt door een rijke smaak, maar hun decoratieve uiterlijk is onbelangrijk. De hoogte van de bloemen is niet groter dan 5-10 cm.
 3. Hoog. Zo'n Moors gazon wordt alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden, omdat het moeilijk is eromheen te bewegen. Deze optie is niet geschikt voor mensen met allergieën, omdat veel componenten veel stuifmeel afgeven.
 4. Mononucleaire. Het mengsel omvat één groep planten met dezelfde rijpingstijd. Zorgen voor zo'n Moors gazon is eenvoudig, maar het nadeel is dat alles in één keer bloeit.
 5. Meerdelige. De set bevat verschillende planten die het hele jaar door bloeien, ter ondersteuning van de decorativiteit van het territorium. De zorg voor dit gazon is complex en het zal nodig zijn om planten te wieden, te snoeien en vaak water te geven.

Moorse gazonsoorten

Mauritaans gazon - samenstelling

Als een persoon voor het eerst besloot zijn territorium met dergelijke plantages te versieren, is het beter om het afgewerkte mengsel in de winkel te kopen. Als er een wens en kennis is bij het kweken van planten, dan kun je zelf een "boeket" maken om een ​​meesterwerk te krijgen. Overweeg verschillende aanbevelingen:

 1. De samenstelling van een mengeling van Mauritaans gras is het beste om eerst 5-6 soorten bloemen te bevatten, en dan kan het aantal worden verhoogd naar 40.
 2. Het is niet nodig om grillige planten te kiezen en het is beter om voorkeur te geven aan niet-pretentieuze bloemen.
 3. Nog een tip - kies bloemen uit verschillende bloeiperioden, zodat ze het oog lang blij maken.
 4. Vergeet niet dat het Moorse gazon planten van dezelfde hoogte moet bevatten, omdat je uiteindelijk een slecht resultaat kunt krijgen.

Moorse samenstelling van het gazon

Bloemen voor het Moorse gazon

Om elk gebied in uw tuin te kunnen versieren, is het noodzakelijk zaden van niet-pretentieuze planten te gebruiken. Het is belangrijk om te begrijpen welke bloemen deel uitmaken van het Moorse gazon:

 1. Bulbous. Dergelijke planten bloeien vroeg, zodat de schoonheid van de plantages kan worden genoten sinds het begin van de lente. Je kunt tulpen, krokussen, hazelaars, sint-jakobsschelpen enzovoort gebruiken.
 2. Decoratieve granen. Dit soort plant is meerjarig en deze groep omvat weidegras, weidegras, geurige struik en tarwegras.
 3. Weidebloemen (meerjarige). Zodra planten van deze groep zijn geplant, kun je een paar seizoenen niet denken, dan ze te vervangen. Het is nodig om de beplantingen jaarlijks eenvoudig te verversen. Om het Moorse gazon er mooi uit te laten zien, kun je papavers, kamilles, verbains, lelies en anderen gebruiken.
 4. Jaarlijkse planten. In deze groep zijn er veel mooie bloemen en elk jaar kun je verschillende opties gebruiken. Je kunt de zaden van vergeet-mij-nietjes, goudsbloemen, klokken, primula's enzovoort meenemen.
 5. Om bijen aan te trekken die bloemen zullen bestuiven, wordt het aanbevolen om planten te planten die een aantrekkelijke geur voor hen produceren: melissa, tijm en munt.

bloemen voor het Moorse gazon

Gras voor het Moorse gazon

De basis van een dergelijke dekking in de meeste gevallen is zwenkgras en raaigras. Voeg in deze kruiden zaden van verschillende soorten bloemen voor elk jaar en eeuwigdurend toe. Sommige mengsels bevatten bovendien grasvormende grassen, die niet alleen decoratief zijn, maar ook al jarenlang niet hoeven te worden gereorganiseerd. Dergelijke eigenschappen zijn bezeten: een puistje, een bluegrass en anderen.

Om een ​​mooi Moors gazon te krijgen, moeten de grasmengsels worden gematcht om een ​​elastische en dichte zode te creëren. Om een ​​goed resultaat te verkrijgen, moet zaadzaaien volgens een bepaald schema worden uitgevoerd: graszodenvormende grassen worden eerst gezaaid en vervolgens bloementeelt. Als deze regel wordt genegeerd, kan het verwachte effect niet worden verkregen.

gras voor het Moorse gazon

Bomen van het Moorse gazon

Dat planten goed groeiden, is het noodzakelijk om de juiste plaats voor hen te kiezen. Een gazon met bloemen is niet bang voor schaduw, dus u kunt het onder de bomen zaaien. Originele weideplanten zien eruit als een Moors gazon tussen fruitbomen. Deze optie is geschikt voor diegenen die geen gras willen uitroeien en het land willen bewerken, maar alleen tuinen voor fruit willen aanleggen.

Mauritaanse gazon bomen

Hoe het Moorse gazon te zaaien?

Er zijn verschillende regels waarmee rekening moet worden gehouden, zodat na het zaaien zaden een mooi resultaat krijgen.

 1. Eerst moet je de aarde voorbereiden en de zaden in twee weken zaaien. De beste tijd is de lente in de periode van april tot juli.
 2. Om erachter te komen hoe een Moors gazon goed geplant kan worden, is het de moeite waard erop te wijzen dat ze zaden in de vochtige grond brengen. Als het zaaien handmatig wordt uitgevoerd, moet de materiaalnorm met 10% worden verhoogd.
 3. Als u zelf mengsels samenstelt, moet u eerst de ingrediënten grondig mengen.
 4. Verdiepen de zaden van de Mauritaanse gazon moet 3-5 mm zijn. Eén vierkante meter moet niet minder dan 50 g zaad worden gebruikt.
 5. Als bolgewassen werden geselecteerd, dan is het eerst nodig om grote bloemen te planten, en dan, al kleine plaats in groepen, ongeveer 10 stuks.
 6. Op scheuten waren zelfs, is het noodzakelijk om de bodem te bedekken met niet-geweven materiaal. De eerste scheuten verschijnen na 1-2 weken.

hoe een Moors gazon te zaaien

Zorg voor het Moorse gazon

Opdat de plantages een lust zijn voor het oog, moeten een aantal aanbevelingen in acht worden genomen:

 1. Gazonmaaien wordt uitgevoerd in de herfst, wanneer alle bloemen bloeien. Doe het in het eerste seizoen. Na het maaien moet de hoogte van het Moorse gazon minimaal 8 cm zijn.
 2. Om goed te kunnen zorgen voor het bloeiende Moorse gazon, moet men water niet vergeten, omdat de meeste planten vochthoudend zijn. Het is het beste om te gaan met de taak van blikken water geven. Gebruik voor handmatige bewatering een gieter met een verstuiver.
 3. Eens per seizoen wordt aanbevolen om de grond met hooivorken te doorboren om de toegang van zuurstof tot de wortels te vergroten.

zorg voor het Moorse gazon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: