kaliumpermanganaat

Ogorodniki met ervaring weet - in de strijd om de oogst in de loop is bijna elk wapen. Bijvoorbeeld beschikbaar in elk medicijnkastje, jodium, zelenka en mangaan. We zullen het vandaag hebben over methoden om kaliumpermanganaat in de moestuin aan te brengen.

Hoe nuttig is kaliumpermanganaat voor planten?

Dus, wat betekent de behandeling van kaliumpermanganaat voor planten:

  1. Ten eerste helpt een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat de zaden van planten te beschermen tegen winterslaap en schimmelsporen die ze overwinteren. Daarom wordt het vóór het planten aanvaard om zaden en zaadknollen van planten gedurende een half uur te weerstaan ​​in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat (0,5 gram kaliumpermanganaat per 100 milliliter water).
  2. Ten tweede is het mangaan zelf een goede kunstmest, dankzij het mangaan en kalium dat erin komt. Als u een kleine hoeveelheid kaliumpermanganaat en boorzuur in een emmer water oplost, krijgt u een uitstekende bladdeklaag voor tuinaardbeien, aalbessen, bosbessen, frambozen en kruisbessen. Het is het beste om dergelijke voeding in het vroege voorjaar uit te voeren. Ze reageren goed op topdressing met kaliumpermanganaat, kersen, kool, erwten, bonen, bieten en aardappelen.
  3. Ten derde wordt een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat met succes gebruikt als een medicinaal preparaat bij de behandeling van planten van verschillende soorten ziekten die van nature fungaal zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld aardbeien worden gered van grijsrot en tomaten van phytophthora.

Tegelijkertijd moet eraan worden herinnerd dat kaliumpermanganaat behoort tot die stoffen die met een zekere mate van voorzichtigheid moeten worden gebruikt. Overmatige passie voor kaliumpermanganaat in de tuin kan leiden tot ziektes en degeneratie van planten en een afname van de vruchtbaarheid van de bodem als gevolg van een overvloed aan kalium. Gebruik kaliumpermanganaat is alleen mogelijk in die gebieden waar de grond een alkalische of neutrale reactie heeft.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =