Mambrezia - planten en verzorgen | actualidadypolitica.com

Mambrezia – planten en verzorgen

Mambrezia - planten en verzorgen

De betreffende plant heeft verschillende namen. Zijn "legitieme" naam - montbretsiya - deze bloemen waren ter ere van de Montbret, een plantkundige uit Frankrijk. Bij de mensen wordt de bloem mambre, crocosmia, Japanse gladiolen, newt en zelfs lucretia genoemd, hoewel dit een compleet ander soort plant is. Tegenwoordig zijn er meer dan een dozijn verschillende soorten van deze verbazingwekkend mooie plant bekend, in staat om elke bloementuin met hun sierlijke bloeiwijzen te versieren. Ze verschillen niet alleen extern, maar ook de vereisten voor zorg, cultivatie.

Mambrezia is het resultaat van het kruisen van twee soorten Crocosmia (potten en gouden). Haar in 1880 bracht Lemoine, een Franse fokker. De tuinhybride met sierlijke, heldere bloemen met een stervormige vorm, verzameld in oranjerode oren, viel in het voordeel van Europese bloemisten. Teelt van mambreas is gerechtvaardigd op open bloementuinen, aangezien het van juli tot de eerste vorst aangenaam bloeit. Als je snijbloemen in een vaas stopt of in een boeket doet, verliest de mambreia twee weken lang zijn frisheid niet.

Als je geïnteresseerd bent in de subtiliteiten van planten, groeien en verzorgen van mammering, zou je enkele regels moeten lezen.

Kenmerken van de landing

Mambrery vermenigvuldigt zich en zaden en kinderen en bollen. Zaden worden eind februari in potten met een substraat geplant. Wanneer jonge zaailingen groeien, moeten ze worden gedoken. En op de bedden plantten ze in mei met een klomp van inheemse substraat, zodat de zaailingen beter zijn gevestigd. Op deze manier geteelde planten, na twee of drie jaar zul je blij zijn met de bloei.

Het planten van mambre baby's vindt plaats in mei. Na een jaar of twee zal de mambre bloeien. Maar de bollen, van tevoren geweekt gedurende twee tot vijf uur in een zwak doordrenkte oplossing van kaliumpermanganaat, worden twee weken eerder geplant zodat ze kunnen "ontwaken".
Mambrezia is dol op de zon. In gebieden met een hoge luchtvochtigheid groeit de plant slecht, rekt zich uit en bloeit niet. Ideale optie - bevrucht met humus, vruchtbare, losse en vochtige grond. Om de overlevingskansen van jonge planten te vergroten, voeg je in de herfst zand en minerale meststoffen toe aan de bodem.

Water geven mag niet zo vaak. Na de regen moet de grond rond de struiken worden gewied en losgemaakt. Houd er rekening mee dat de bloemstelen van mambrea vrij dun zijn en de bloemen zwaar zijn, dus steunen zijn nodig. Wanneer de mambre zal vervagen, moeten de steeltjes worden bijgesneden zodat de bollen beter rijpen.

Voor de winter worden er mammers uit de grond opgegraven, maar haast je niet om het voor het einde van oktober te doen, zodat de jonge kinderen opgroeien op de bollen. Na het graven worden ze gedroogd in een kamer met goede ventilatie. In de toekomst worden de bollen opgeslagen in een ruimte met een gemiddeld vochtgehalte en een temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius. Het is vermeldenswaard dat in het land voor overwintering mambreziya kan blijven in het geval dat de gemiddelde dagelijkse temperatuur niet onder 30 graden onder nul daalt. Om de bollen, die zich in de grond bevinden, te beveiligen, borstverzorgingleg boven een laag van twintig centimeter droog blad en een film. Met het begin van de eerste warme dagen moeten zowel de film als de bladeren worden verwijderd.

Als je niet van plan bent om de mambrea te kweken, dan moeten de bollen eens in de drie jaar nog worden opgegraven om de kinderen te scheiden. Als je deze regel negeert, verander je een exotische, elegante plant in een verdikte, dichtbegroeide struik met een onaantrekkelijke uitstraling.
Nadat u een mambrement hebt geplant met cannes, salvia, chrysanten of daglelies, krijgt u een verbazingwekkende bloementuin, die een goed humeur zal creëren door zijn uiterlijk.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: