lijm voor parket

Parket - een mooie en duurzame coating die je lang en stevig houdt. Maar dat het zijn opmerkelijke eigenschappen niet verliest, het noodzakelijk is om zijn plaatsing met de grootste zorg uit te voeren, en aandacht te schenken aan de kenmerken van verschillende hulpstoffen - bijvoorbeeld lijm voor parket. Laten we analyseren welke kleefstoffen op de markt zijn en welke de beste en meest winstgevende zijn om te kopen.

Smartum

Dit is een Italiaans merk, opgericht als een fabrikant van goedkope en betrouwbare middelen voor het leggen van houten vloeren. SmartumPU 1K is bijvoorbeeld een één-component polyurethaanlijm voor parket, dat op een droog en vlak oppervlak moet worden aangebracht. Een SmartumPU 2K is een tweecomponenten (met toevoeging van verharder) en is geschikt voor alle soorten parket.

Er moet aan worden herinnerd dat dergelijke lijmen strikt verboden zijn om te verdunnen.

Artelit

Dit Poolse bedrijf produceert rubber, polyurethaan, dispersieve en andere kleefstoffen voor parket en voldoet aan alle moderne eisen. Onder de goederen van dit merk vindt u zeker wat u zoekt. Een van de meest opvallende voordelen is een betaalbare prijs, die echter niet wijst op een slechte kwaliteit.

Sika

Deze Zwitserse zorg onderscheidt zich door zijn wens om nieuwe technologieën te ontwikkelen en neemt bovendien de eervolle eerste plaats in de lijst van 's werelds grootste producenten van polyurethaan. Daarom is het bij de Sika-producten mogelijk om ééncomponent polyurethaanlijm voor parket te vinden (bijvoorbeeld SikaBondT-45 of SikaBond-54 Parquet).

Dit bedrijf produceert zijn producten voor meer dan honderd jaar over de hele wereld, en hun kwaliteit wordt bevestigd door talrijke internationale certificaten.

Axton

Het is een Russisch bedrijf met één kenmerk: de producten zijn niet giftig en stinken niet. Hun kleefstoffen voor parket zijn waterig of waterdispergerend en dergelijke kleefstoffen zijn het meest milieuvriendelijk. De prijs ervan kan zich alleen maar verheugen.

Maar er zijn ook valkuilen: op dispersie gebaseerde lijmen passen niet op alle soorten parket. Omdat de samenstelling van dergelijke lijmen een aanzienlijke hoeveelheid water bevat, moeten ze worden gebruikt op parket van vochtbestendig hout.

Minova

Dit Duitse bedrijf beschikt over moderne apparatuur, waarmee het producten kan produceren die volledig voldoen aan alle internationale normen. Minova produceert polyurethaanlijmen en primers genaamd "MinovaEcopur", die van goede kwaliteit en ecologische compatibiliteit zijn. Maar ze zijn duurder dan Axton- of Smartum-producten.

Ibola

Dit is ook een Duits bedrijf dat voortdurend nieuwe technologieën ontwikkelt en introduceert. Haar producten zijn bekend en erkend in vele landen van de wereld, maar desondanks is de prijs van Ibola-producten niet geweldig.

Dergelijke kleefstoffen voor parket hebben bruikbare eigenschappen: ze zijn dus gemakkelijk te gebruiken en kunnen hun consistentie veranderen - dit hangt af van hoe je de lijm gaat roeren. En ze verharden precies op het juiste moment, waardoor je de verplaatsing van de besmeurde oppervlakken kunt voorkomen.

Berger

Dit bedrijf produceert, naast andere bouwchemicaliën, kleefstoffen voor parket op basis van polyurethaan en dispersie. Alle producten van Berger zijn milieuvriendelijk, maar de prijs is inferieur aan goederen en Ibola en Smartum.

Zoals u kunt zien, is er een grote verscheidenheid aan parketkleefstoffen op de markt. Dit is slechts een deel van de bedrijven die producten van hoge kwaliteit produceren tegen een relatief betaalbare prijs. Wanneer u een lijm voor parket kiest, moet u rekening houden met de kenmerken ervan en met de kenmerken van uw vloerbedekking en de instructies zorgvuldig opvolgen, omdat dit vaak het succes van de hele kwestie bepaalt.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =