Lion's Oyster aanplant en verzorging

Leeuwenbek (ook bekend als antirinum) is een meerjarige plant uit de familie van de Noricornia. Zijn bloemen worden gekenmerkt door een ongebruikelijke kleur van verschillende tinten, met uitzondering van blauw. In totaal zijn er meer dan driehonderd soorten van de farynx van de leeuw, waarvan de hoogte een meter kan bereiken, afhankelijk van de variëteit.

Hij is pretentieloos in de zorg, dus de plant kan worden aanbevolen voor het planten op het perceel, zelfs voor beginners in de tuin.

Flowers of the Snapdragon: Planten, groeien en verzorgen

Als je besluit om de leeuwenuil op de site te planten, is het beter om deze uit zaden te laten groeien. Zaaien voor zaailingen is het beste in april-mei. Zaailingen worden op een raam met strooilicht geplaatst. Als, aan de andere kant, de zaden zijn bedekt met een plastic zak bovenop, waardoor ze een hogere omgevingstemperatuur hebben, zullen de scheuten sneller groeien.

De optimale luchttemperatuur voor het laten groeien van de keel van een leeuw is 20-23 graden.

De landing van de farynx van de leeuw wordt uitgevoerd in een losse tuin met toevoeging van een kleine hoeveelheid zand of in een standaard bodem, speciaal ontworpen voor zaailingen.

Ongeveer een week na het planten van de zaden, kun je de eerste scheuten zien.

Leeuwenbek houdt van goed bevochtigde grond, dus het heeft constant water nodig.

Het eerste paar bladeren kan slechts één maand na het planten van de zaden verschijnen. Dit geeft aan dat de zaailingen de tijd hebben om te duiken. Dit moet zorgvuldig worden gedaan om het krachtige wortelsysteem van de plant niet te beschadigen.

Zodra de leeuwuil een hoogte van 10 centimeter bereikt, is het mogelijk zijn toppen te knijpen. De plant zal laterale scheuten beginnen af ​​te werpen, waardoor deze tegen de tijd van planten in de volle grond een nette uitstraling krijgt. Als echter de farynx van de leeuw kleine scheuten gaf, dan is het mogelijk om lange stelen enigszins te snijden. Zo’n snoeien zal bijdragen aan een nieuwe golf van bloei.

Aangezien de leeuwenuil in de struiken vormt, is het noodzakelijk om het in de open grond te laten vallen voor verdere groei. Alleen in de tuin moet een constant warm weer worden vastgesteld. Aangezien de locatie van de leeuwenkeel een plaats kiest met voldoende zonlicht of met een lichte schaduw.

Ondanks het feit dat de leeuwenuil op arme gronden kan bloeien, zal zijn bloeiperiode overvloedig en lang zijn, als aarde wordt geïntroduceerd met houtas en humus.

Zaailingen worden op een bepaalde afstand van elkaar geplant, afhankelijk van de variëteit:

  • ondermaatse variëteiten – op een afstand van niet meer dan 15 cm;
  • hoge planten – op een afstand van minimaal 40 cm.

Zodra de plant wortel heeft geschoten (duurt ongeveer 12-15 dagen), produceren ze de eerste bemesting met organische meststoffen (nitrofoska). Verder bemesting om de twee weken tot de diepe herfst. Als meststof is een mengsel van ureum, kaliumsulfaat en superfosfaat geschikt.

De plant heeft regelmatig water nodig. Om vocht langer in de grond te houden, kun je de grond met humus mulchen, rotten snapdragons happen zaagsel of vers gemaaid gras.

Zorg voor de keel van de leeuw is in de voeding, constante bewatering en losmaking van de grond.

Is de vorst van de leeuw bevreesd voor vorst?

De plant is koudbestendig en kan vorst tot min drie tot vier graden overleven.

Lion’s owl is een verplichte “gast” van de meeste tuinpercelen. Liefhebbers van sierplanten gebruiken het om bloembedden, trottoirs en alpine heuvels te versieren. Dankzij het feit dat de leeuwebek bloeit tot in het late najaar, zullen de bloemen hiervan je infield gedurende lange tijd versieren. Zorg voor de keel van de leeuw met kracht om zelfs de tuinmannen te beheersen met een gebrek aan ervaring.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 69