Laminaat of linoleum

Zodra iemand geconfronteerd wordt met reparatie, begint iemand geïnteresseerd te zijn in verschillende kwesties waar hij vroeger niet eens om gaf. Welke achtergrond of muurverf om te kiezen? Welke soort verlichting moet worden geïnstalleerd? Hoe decoreer je ramen? Een andere populaire vraag die bijna elke huiseigenaar zorgen baart, is de keuze voor vloerbedekking. De keuze varieert tussen laminaat en linoleum, omdat deze opties tegenwoordig het populairst zijn. Dus, wat de voorkeur geven? Laten we proberen het te begrijpen.

Wat is het verschil tussen laminaat en linoleum?

Voordat u begint met het analyseren van de eigenschappen van elk van de materialen, moet u beslissen wat ze zijn. Dus, laminaat is een coating die bestaat uit lagen. In het onderste gedeelte bevindt zich een laag vochtbestendig papier waarboven een laag hardvezelplaat ligt. In het bovenste gedeelte bevindt zich een vochtbestendige film, geplakt met polygrafisch papier met een patroon dat parket imiteert dat is gemaakt van waardevol hout (esdoorn, kers, beuk). De laag van acryl / melaminehars maakt de constructie compleet, die weerstand biedt tegen slijtage, kleurechtheid en chemische bestendigheid. Het leggen van het laminaat wordt uitgevoerd door speciale sloten aan te leggen.

In tegenstelling tot laminaat, is linoleum gemaakt van polymeren en speciale additieven die weerstand bieden tegen mechanische stress. Linoleum en laminaat bestaan ​​uit vele lagen, maar hun samenstelling en doel zijn radicaal verschillend. In plaats van vezelplaat wordt schuim gebruikt in plaats van vezelplaat en vinyl wordt gebruikt om de beschermende functie te beschermen. Linoleum kan een vezelachtige basis hebben, de dikte ervan vergroten en de oneffenheden van de vloer verbergen. Het leggen van doek wordt uitgevoerd met behulp van een dicht in samenstelling bindmiddelmateriaal of speciale lijm.

Wat te kiezen - linoleum of laminaat?

Na het begrijpen van de definities van deze twee vloerbedekkingen, kunt u beginnen met het bespreken van de verdiensten en de punten van elk van hen. Hier zijn de volgende punten van belang:

  1. geluidsisolatie. Laminaat zelf verzwakt zwak het geluid. Natuurlijk, het niveau van geluidsisolatie zal de kwaliteit van het substraat beïnvloeden, maar het zal u niet behoeden voor kloppende hielen of de geluiden van vallende voorwerpen. Linoleum is een meer plastic coating, waardoor de schokbelastingen gedeeltelijk worden gedoofd. Hoge geluidsisolerende eigenschappen hebben een dik linoleum met een geschuimde of vilten voet.
  2. Isolatie van het appartement. Als u de thermische geleidbaarheid van polyurethaan en hout vergelijkt, verliest u linoleum. Maar er is één "maar" hier. De dikte van het laminaat bestemd voor woningen begint bij 0,6 cm, terwijl dezelfde dikte het maximum is voor een typisch linoleum. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat de dikte van het voetstuk de eigenschappen van de vloer beïnvloedt. Zelfs een paar millimeter goedkope isolone onder het laminaat zal een mate van thermische isolatie bieden die niet slechter is dan die van dik linoleum.
  3. ecologie. Kenners van alle natuurlijke mensen stellen de enige vraag: wat is ecologisch, laminaat of linoleum? Velen geloven ten onrechte dat het laminaat volledig ecologisch is, wat het rechtvaardigt door het feit dat de basis een vezelplaat is. Maar hoe zit het met de andere lagen die het een decoratieve uitstraling geven? Ze zijn tenslotte volledig synthetisch.
  4. Over de natuurlijkheid van linoleum in het algemeen is het niet de moeite waard om te praten, omdat het gemaakt is van polyvinylchloride. Laminaat of linoleum1Beide materialen hebben dus synthetische insluitsels en kunnen daarom niet ecologisch worden genoemd.

  5. Vochtbestendigheid. Fabrikanten van laminaat verklaren openlijk dat hun producten onder invloed van vocht kunnen worden verbrijzeld en opgezwollen. Linoleum is niet hetzelfde. Hij draagt ​​niet alleen heldhaftig het wassen van de vloer, maar zal ook de buren niet van de bodem laten zakken.

bevindingen

Zoals u kunt zien, hebben laminaat en linoleum een ​​aantal voor- en nadelen. In het ideale geval is het beter om de vloerbedekking in elke kamer te selecteren. Dus, het is beter om linoleum te plaatsen in kamers met veel verkeer (keuken, hal) en in alle andere kamers - laminaat.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 12