Kooi voor cavia door eigen handen

Heb je een proefkonijn in het huis gekregen, en heb je besloten een ander lid van je familie te worden? Nu moeten we beslissen over de plaats van haar verblijf, dat wil zeggen met de kooi. Om de juiste kooi voor een dier te kiezen, moet u precies weten welke cel nodig is voor de cavia.

Qua uiterlijk zijn cavia's van welk ras dan ook kolossale dieren. Wanneer je ze echter de gelegenheid geeft om zich te uiten, nadat ze uit de kooi hebben geschoten, spring je snel in en uit je vindingrijkheid en vindingrijkheid. En dit betekent dat een kooi voor een cavia een ruime kooi nodig heeft. Bovendien moet het worden uitgerust met een soort "sporthoek", waar het dier zijn fysieke vorm kan behouden.

Je kunt op twee manieren een huis voor cavia krijgen. De eerste is om een ​​kooi van de nodige afmetingen en verdiepingen in een dierenwinkel te kopen, en de tweede is om het zelf te maken. Een aankoop doen bij een dierenwinkel, het nodige geld hebben, is eenvoudig genoeg, maar soms sta je voor het feit dat het ontwerp van het product niet helemaal bij je past. Daarom is het mogelijk om gebruik te maken van de tweede methode, dat wil zeggen om een ​​zelfgemaakte cage voor cavia's te bouwen. Zo zult u in staat zijn om alle noodzakelijke behoeften te realiseren. Bovendien zal deze laatste optie economisch gezien veel goedkoper zijn.

Hoe een kooi uit te rusten voor een proefkonijn?

Voordat u de apparatuur voor cavia's gaat gebruiken, moet u de benodigde materialen kopen. Waarvan we ponabits volgen:

 • meerlagig golfkarton;
 • metalen roosters waarvan de steek niet meer dan 3 centimeter zal zijn;
 • verpakking van kabelbinders uit kunststof;
 • schrijfwaren mes;
 • Plakband;
 • scharen;
 • roulette of liniaal;
 • potlood.

Kooi voor cavia door eigen handen1

We gaan de cellen uitrusten voor één proefkonijn. Het minimale woonoppervlak moet 0,7 m2 zijn, in centimeters is dit 700x100, hoe groter echter de kooi, hoe beter.

 1. Teken een doos op het karton. Trek je terug van de randen van 15 cm, het zullen de rokjes zijn.
 2. Kooi voor proefkonijn door eigen hands2 Kooi voor proefkonijn door eigen hands3
 3. Rol met een briefpapiermes langs de getekende lijnen van het golfkarton en begin met het maken van een doos.
 4. Kooi voor proefkonijn door eigen hands4 Kooi voor cavia's own5
 5. Maak van metalen roosters panelen die in hoogte twee keer de hoogte van de rails moeten hebben. Verbind ze samen met dekvloeren.
 6. Kooi voor proefkonijn door eigen hands6

 7. Elke zijde wordt afzonderlijk verzameld en aangepast aan de lengte. Bevestig vervolgens de zijroosters aan de pallet. Onze kooi is klaar.
 8. Kooi voor proefkonijn door eigen hands7 Kooi voor proefkonijn door eigen hands8
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 10