irissen transplantatie in de herfst

Als je een prachtig bloeiende bloembed wilt maken en tegelijkertijd niet te gecompliceerd voor de planten gaat zorgen, dan zijn irissen precies wat je nodig hebt. In veel opzichten hangt de bloeirichting en de algemene toestand van de bloemen af ​​van juist geselecteerde zorgmethoden, in het bijzonder transplantatie. Hieronder zullen we de basisregels, belangrijke punten en algemene tips met betrekking tot de herfst iris transplantatie bespreken.

Transplantatie en verzorging van irissen

Zoals u weet, is deze plant zeer goed ingeburgerd na de landing op een vaste plaats. Logischerwijs is er een vraag over wat in het algemeen is om de bloemen naar een nieuwe plek te transplanteren. Als je heldere decoratieve hybriden voor een bloembed hebt gekozen, dan kunnen ze je gedurende meer dan vijf jaar zonder deling niet behagen met mooie bloei.

Zonder een tijdige transplantatie van irissen beginnen struiken geleidelijk uit te zetten, wat leidt tot het inkleuren van de kleur, de bloei zelf wordt elk jaar schaarser. Het feit is dat de grond geleidelijk alles opgeeft wat nuttig en voedzaam was, als gevolg daarvan hebben struiken niet genoeg ruimte en voeding. En daarom is het wenselijk voor de periode vanaf eind augustus of al in september om zich bezig te houden met de transplantatie van irissen.

Irissen transplanteren stap voor stap

Omdat de voorwaarden voor iristransplantatie aan het einde van de zomer vallen - het begin van de herfst, beginnen de planten vanaf begin augustus op dit proces voorbereid te worden. Stop op dit moment volledig met het maken van kunstmest. Het proces van iristransplantatie in fasen wordt hieronder in fasen beschreven:

  • wanneer de tijd voor het verplanten van irissen geschikt is, is het uw taak om de planten hierop voor te bereiden, namelijk om alle takken en oude bladeren af ​​te knippen, en ook ongeveer een derde te lange wortelscheuten;
  • bij het uitgraven moet je heel voorzichtig zijn om de planten niet te beschadigen, het is raadzaam om een ​​hele klomp grond rechtstreeks te graven;
  • Nu selecteren we de wortels langer dan 10 cm en verdelen we het plantmateriaal in stukjes door een paar worteltjes;
  • het is noodzakelijk om de irissen in september te transplanteren en een oplossing van kaliumpermanganaat te bereiden om het plantmateriaal te desinfecteren en mogelijke schimmelziekten te voorkomen;
  • na een dergelijke behandeling worden de wortels enigszins gedroogd en vervolgens worden ze zodanig gekozen dat ze een zonnige plaats zijn en geplant;
  • Voor het planten grond met een zeer lage zuurgraad bereiden.

Waarom voeren we de transplantatie precies uit aan het begin van de herfst? Het is een feit dat latere termen niet zullen toestaan ​​dat irissen groeien en zich vestigen op een nieuwe plaats. Het is ook belangrijk om de put goed uit te graven. Bekijk hiervoor de wortelstok en maak het gat twee keer zo groot als de diameter.

Bij het planten van planten op een nieuwe plaats, houden we de afstand tussen de aanplant in de orde van 25-30 cm om bederf te voorkomen. Het is noodzakelijk om de landingsplaats een beetje omhoog te brengen. Dus meestal hoge bedden onder de tuin. Wanneer u een meststof kiest, moet u mest achterlaten.

Het is absoluut niet nodig om de plantplaats te veranderen. Als je alles op zijn oorspronkelijke plaats wilt laten staan, moet je de oude plaats van ontwrichting zorgvuldig reinigen van het onkruid, het land moet worden gegraven en losgemaakt.

Verplanten van irissen in de herfst: verdere zorg

Dus de planten zijn nu op een nieuwe plek, na een tijdje kunnen ze worden voorbereid op overwintering. Als dit Siberische of moerasvariëteiten zijn, moet het hele bodemgedeelte worden afgesneden. Je kunt het proces verlaten Iristransplantatieniet meer dan 10 cm.

In principe verdragen planten de winter goed. Maar het is noodzakelijk om bang te zijn voor de lentevorst. Gewoon beginnen met het verschijnen van knoppen en met een scherpe afkoeling kunnen ze sterven. Als er in de winter genoeg sneeuw in uw regio is en er geen dooi is, volstaat een laagje veen op bedden boven planten. In plaats van turf mag gewone aarde of humus worden gebruikt.

In regio's met koude, sneeuwloze winters of frequente ontdooien, is het noodzakelijk om zorgvuldig voor te bereiden. Onderdak moet noodzakelijk droog zijn. Het is belangrijk dat na de dooi geen vocht op de wortelstokken van planten valt.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 67 =