Internationale sportdag

De vakantie “Sportdag” wordt gevierd in Rusland sinds 1939. En dit is niet verrassend. Lichamelijke opvoeding in het leven van ieder mens, ongeacht de oorsprong of het niveau van welvaart is niet minder belangrijk dan de culturele groei. De gezondheid van burgers is immers de belangrijkste eigenschap van elk land. Bovendien is sport de meest vredige strijd, van alle bestaande in de wereld. Ze verenigen mensen van verschillende nationaliteiten, met ongelijke sociale status en verschillende religieuze overtuigingen. Daarom is sport volgens de Algemene Vergadering van de VN een belangrijke factor in de ontwikkeling en versterking van de vrede.

Elk land tot voor kort zelf bepalen datum van de viering van de dag van de gezondheid, lichamelijke opvoeding en sport. En pas op 23 augustus 2013 werd de beslissing van de Algemene Vergadering van de VN benoemd als de datum van de viering van de Internationale Sportdag. Dit festival in 2014 zal worden gevierd over de hele wereld op 6 april. Dit evenement is bedoeld om de eenmaking van mensen over de hele wereld te bevorderen, om zulke belangrijke waarden voor mensen te consolideren als gerechtigheid, wederzijds respect en gelijkheid. En de regeringen van alle landen, internationale sportorganisaties, de interne sportsector van elke staat, evenals het maatschappelijk middenveld zullen helpen bij het realiseren van de bovenstaande doelen.

Wereld Sportdag – evenementen

Het belangrijkste doel van de vakantie was de wens van het VN-sportcomité om het leven van mensen te verbeteren door middel van sport. En u kunt dit doen door de voordelen en mogelijkheden van sport te benadrukken. Daarom voorziet het ontwikkelingsprogramma in een toename van het bewustzijn van de wereldgemeenschap over de problemen van ontwikkeling en vrede. Om de gewone mensen de voordelen van sportontwikkeling te brengen, moeten wereldberoemde atleten worden aangesteld Internationale sportdag 1Ambassadeurs van goede wil. Onder hen zijn de legendes van de sport, zoals de Russische tennisster Maria Sharapova, Braziliaanse spits Ronaldo Nazario, de Franse middenvelder Zinedine Zidane, een Ivoriaanse voetballer Didier Drogba, Spaanse doelman Iker Casillas en de beste voetballer van de wereld maart Vieira da Silva.

Bovendien, door de nationale sportfederaties in elk land op deze dag, openen verschillende sportafdelingen en clubs hun deuren voor wie dat wenst. Voor alle fans van een actieve levensstijl voeren eminente sporters gratis consulten uit om betrouwbare informatie te bieden over de voordelen van sport.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3